Hur gör jag en hel kyckling i lergrytan? Hur länge ska den vara inne och hur ska jag krydda den? Vill gärna ha tips och bra recept.
slarvan17 maj 2012
Ingen ??
kassy17 maj 2012
Sök på kyckling i lergryta, finns en hel del recept.
Lycka till (Y)
MatAnders17 maj 2012
Finns som sagt mängder av recept så här brukar jag göra.
Blanda ca 3 msk olja med pressad vitlök,citron,peppar,soja,paprikapulver,salt. Brukar även ta 1/2 hönsbuljong tärning och 0,5 dl vatten i botten och pensla på och stoppa in den i kall ugn på 225 -250 grader i ca 1,5 timme. Det brukar bli saftigt o gott och även en god sky.
Jag har ett recept på kyckling i lergryta som blir bara så supergott!!! (Y)
Kycklingen läggs i en marinad och sen läggs allt i grytan och in i ugnen. När kycklingen är klar silas skyn och blandas med grädde. Det blir världens godaste sås! {eat}
Klicka på länken så kommer du till min blogg där receptet finns
http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/hel-kyckling-i-lergryta.html
MosterNettan18 maj 2012
Så här gör jag för det mesta.
Färsk eller upptinad kyckling. Kryddar med salt och vitpeppar inuti fågeln. Lägger ner i grytan som varit blötlagd en liten stund. Häller en rejäl skvätt Cal P´s Original grillolja över. På med locket och så ställer jag in den i micron. Efter 40-45 minuter tar jag ut gryta och kollar om den är färdig, om inte så kör jag den en stund till.
Min micro är ganska liten och har snurrande tallrik. Jag lyfter av tallriken och tar bort "snurrbenen" lägger tillbaka tallriken, fast upp och ner så den ligger fast. Sen ställer jag in grytan diagonalt så får den plats.
Hur gör jag en hel kyckling i lergrytan? Hur länge ska den vara inne och hur ska jag krydda den? Vill gärna ha tips och bra recept.
Ingen ??
Sök på kyckling i lergryta, finns en hel del recept.
Lycka till (Y)
Finns som sagt mängder av recept så här brukar jag göra.
Blanda ca 3 msk olja med pressad vitlök,citron,peppar,soja,paprikapulver,salt. Brukar även ta 1/2 hönsbuljong tärning och 0,5 dl vatten i botten och pensla på och stoppa in den i kall ugn på 225 -250 grader i ca 1,5 timme. Det brukar bli saftigt o gott och även en god sky.
Min goda fågel i lergryta Den GODASTE kyckling jag har ätit,Lycka till! {clap}
Jag har ett recept på kyckling i lergryta som blir bara så supergott!!! (Y)
Kycklingen läggs i en marinad och sen läggs allt i grytan och in i ugnen. När kycklingen är klar silas skyn och blandas med grädde. Det blir världens godaste sås! {eat}
Klicka på länken så kommer du till min blogg där receptet finns
http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/hel-kyckling-i-lergryta.html
Så här gör jag för det mesta.
Färsk eller upptinad kyckling. Kryddar med salt och vitpeppar inuti fågeln. Lägger ner i grytan som varit blötlagd en liten stund. Häller en rejäl skvätt Cal P´s Original grillolja över. På med locket och så ställer jag in den i micron. Efter 40-45 minuter tar jag ut gryta och kollar om den är färdig, om inte så kör jag den en stund till.
Min micro är ganska liten och har snurrande tallrik. Jag lyfter av tallriken och tar bort "snurrbenen" lägger tillbaka tallriken, fast upp och ner så den ligger fast. Sen ställer jag in grytan diagonalt så får den plats.