Jag skulle vilja ha recept på kalla matpajer. Har försökt leta här men hittar inte så många. Men det måste väl finnas några recept på det? Vet jag fick det på nåt kalas förra sommaren och det var med nån skaldjursröra av nåt slag. Och en var med skinka tror jag......Men nån som har nåt recept på detta?
laura11110 juli 2012
{jump}
Hej på Dej!
Jag brukar bara laga pajen som vanligt i ugnen. Sen serverar jag den varm eller kall. Går vilket som. En varm sommardag är det gott med en kall paj och sallad. En " hurrven" höstkväll passar en varm paj bra. Jag tycker om alla sorters pajer vare sej de är varma el kalla.
Så prova du med en paj som du tycker om, med att äta den kall .
Smaklig spis önskar annica
elleave10 juli 2012
Kall Paj, Med salami och mozzarella
4-5 port
Pajdeg:
100 g smör
3 dl mjöl
1/2 dl kesella
Fyllning:
dippmix (t.ex. tortilla el nån annan)
3 dl gräddfil
2 mozzarellabollar á 125 g
ca 1 hg skivad salami
ca 4 skivor rökt skinka
ca 5 mindre tomater
sallad
Arbeta ihop degen och låt den vila inlindad svalt ca 30 min.
Kavla/platta ut i en form, ev med löstagbar botten (ca 24 cm diam)
Nagga
Grädda i 200-225 grader ca 15 min till guldbrun färg. Låt svalna!
Blanda dippmix och gräddfil enligt förpackningen.
Vid servering, bred ut dippen i pajskalet och garnera med mozzarella, salami, skinka, tomater och sallad efter egen fantasi.
Jag tycker det blir godare utan skinka, ta lite extra salami istället...
Fräsch sommarpaj (4 port)
Deg:
3dl vetemjöl
150g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
½ gurka
2 vitlöksklyftor
4dl turkisk yoghurt
Salt, peppar
Topping:
6 tomater, gärna röda och orange
2 mozzarellabollar á 125g
1 kruka basilika
Arbeta ihop degen, svep in i plastfolie och låt vila svalt ca 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam och nagga botten. Förgrädda ca 10min. Låt kallna.
Riv gurkan grovt, lägg i en sil och pressa ur så mycket vätska det går med hjälp av handen. Finhacka vitlöken och blanda med gurka och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i pajskalet
Skiva tomater och mozzarella. Varva skivorna ovanpå gurkröran. Garnera med basilika.
Skalet kan göras i förtid för att sedan fylas precis före servering. God till kallskuret, oliver och nybakat bröd.
Keran3610 juli 2012
Kanske var det denna du smakat...
Kall räkpaj
Paj deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Arbete ihop degen, svep in i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 min. Tryck sedan ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam och nagga botten. Förgrädda ca 10min. Låt kallna.
I denna blandning blandar man sedan i ;
2 kokta och hackade ägg
1 pkt crabbfisch tärnade
1 burk räkor i lake , frysta tinade eller färska ca 2 dl
1 knippe dill hackat
salt och svartpeppar efter smak.
TTJ11 juli 2012
Gjorde en supergod kall skaldjurspaj för ett tag sen. Kan verkligen rekommendera den om man gillar räkor. Finriven västerbottensost i degen gör den extra god. Helst ska den också stå en dag för att gotta till sig och därefter garnerar man efter eget tycke och smak. Riktigt gott och fräscht nu på sommaren. (L)
Jag skulle vilja ha recept på kalla matpajer. Har försökt leta här men hittar inte så många. Men det måste väl finnas några recept på det? Vet jag fick det på nåt kalas förra sommaren och det var med nån skaldjursröra av nåt slag. Och en var med skinka tror jag......Men nån som har nåt recept på detta?
{jump}
Hej på Dej!
Jag brukar bara laga pajen som vanligt i ugnen. Sen serverar jag den varm eller kall. Går vilket som. En varm sommardag är det gott med en kall paj och sallad. En " hurrven" höstkväll passar en varm paj bra. Jag tycker om alla sorters pajer vare sej de är varma el kalla.
Så prova du med en paj som du tycker om, med att äta den kall .
Smaklig spis önskar annica
Kall Paj, Med salami och mozzarella
4-5 port
Pajdeg:
100 g smör
3 dl mjöl
1/2 dl kesella
Fyllning:
dippmix (t.ex. tortilla el nån annan)
3 dl gräddfil
2 mozzarellabollar á 125 g
ca 1 hg skivad salami
ca 4 skivor rökt skinka
ca 5 mindre tomater
sallad
Arbeta ihop degen och låt den vila inlindad svalt ca 30 min.
Kavla/platta ut i en form, ev med löstagbar botten (ca 24 cm diam)
Nagga
Grädda i 200-225 grader ca 15 min till guldbrun färg. Låt svalna!
Blanda dippmix och gräddfil enligt förpackningen.
Vid servering, bred ut dippen i pajskalet och garnera med mozzarella, salami, skinka, tomater och sallad efter egen fantasi.
Jag tycker det blir godare utan skinka, ta lite extra salami istället...
Fräsch sommarpaj (4 port)
Deg:
3dl vetemjöl
150g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
½ gurka
2 vitlöksklyftor
4dl turkisk yoghurt
Salt, peppar
Topping:
6 tomater, gärna röda och orange
2 mozzarellabollar á 125g
1 kruka basilika
Arbeta ihop degen, svep in i plastfolie och låt vila svalt ca 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam och nagga botten. Förgrädda ca 10min. Låt kallna.
Riv gurkan grovt, lägg i en sil och pressa ur så mycket vätska det går med hjälp av handen. Finhacka vitlöken och blanda med gurka och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i pajskalet
Skiva tomater och mozzarella. Varva skivorna ovanpå gurkröran. Garnera med basilika.
Skalet kan göras i förtid för att sedan fylas precis före servering. God till kallskuret, oliver och nybakat bröd.
Kanske var det denna du smakat...
Kall räkpaj
Paj deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Arbete ihop degen, svep in i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 min. Tryck sedan ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam och nagga botten. Förgrädda ca 10min. Låt kallna.
Blanda sedan ihop;
2 dl creme fraiche
1 dl lättmajonäs
1 dl gurkmix
1 msk senap
I denna blandning blandar man sedan i ;
2 kokta och hackade ägg
1 pkt crabbfisch tärnade
1 burk räkor i lake , frysta tinade eller färska ca 2 dl
1 knippe dill hackat
salt och svartpeppar efter smak.
Gjorde en supergod kall skaldjurspaj för ett tag sen. Kan verkligen rekommendera den om man gillar räkor. Finriven västerbottensost i degen gör den extra god. Helst ska den också stå en dag för att gotta till sig och därefter garnerar man efter eget tycke och smak. Riktigt gott och fräscht nu på sommaren. (L)
Receptet finns på min blogg, så jag länkar dit!
http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/kall-skaldjurspaj.html
tusen tack för recepten....låter jättegott :)