Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalla matpajer?

  • slarvan 10 juli 2012

    Jag skulle vilja ha recept på kalla matpajer. Har försökt leta här men hittar inte så många. Men det måste väl finnas några recept på det? Vet jag fick det på nåt kalas förra sommaren och det var med nån skaldjursröra av nåt slag. Och en var med skinka tror jag......Men nån som har nåt recept på detta?

  • laura111 10 juli 2012

    {jump}
    Hej på Dej!
    Jag brukar bara laga pajen som vanligt i ugnen. Sen serverar jag den varm eller kall. Går vilket som. En varm sommardag är det gott med en kall paj och sallad. En " hurrven" höstkväll passar en varm paj bra. Jag tycker om alla sorters pajer vare sej de är varma el kalla.
    Så prova du med en paj som du tycker om, med att äta den kall .
    Smaklig spis önskar annica

  • elleave 10 juli 2012

    Kall Paj, Med salami och mozzarella
    4-5 port

    Pajdeg:
    100 g smör
    3 dl mjöl
    1/2 dl kesella

    Fyllning:
    dippmix (t.ex. tortilla el nån annan)
    3 dl gräddfil
    2 mozzarellabollar á 125 g
    ca 1 hg skivad salami
    ca 4 skivor rökt skinka
    ca 5 mindre tomater
    sallad

    Arbeta ihop degen och låt den vila inlindad svalt ca 30 min.
    Kavla/platta ut i en form, ev med löstagbar botten (ca 24 cm diam)
    Nagga
    Grädda i 200-225 grader ca 15 min till guldbrun färg. Låt svalna!
    Blanda dippmix och gräddfil enligt förpackningen.

    Vid servering, bred ut dippen i pajskalet och garnera med mozzarella, salami, skinka, tomater och sallad efter egen fantasi.

    Jag tycker det blir godare utan skinka, ta lite extra salami istället...


    Fräsch sommarpaj (4 port)

    Deg:
    3dl vetemjöl
    150g smör
    2 msk kallt vatten

    Fyllning:
    ½ gurka
    2 vitlöksklyftor
    4dl turkisk yoghurt
    Salt, peppar

    Topping:
    6 tomater, gärna röda och orange
    2 mozzarellabollar á 125g
    1 kruka basilika

    Arbeta ihop degen, svep in i plastfolie och låt vila svalt ca 20 min.
    Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam och nagga botten. Förgrädda ca 10min. Låt kallna.
    Riv gurkan grovt, lägg i en sil och pressa ur så mycket vätska det går med hjälp av handen. Finhacka vitlöken och blanda med gurka och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i pajskalet
    Skiva tomater och mozzarella. Varva skivorna ovanpå gurkröran. Garnera med basilika.
    Skalet kan göras i förtid för att sedan fylas precis före servering. God till kallskuret, oliver och nybakat bröd.

  • Keran36 10 juli 2012

    Kanske var det denna du smakat...
    Kall räkpaj

    Paj deg:
    3 dl vetemjöl
    125 g smör
    2 msk vatten

    Arbete ihop degen, svep in i plastfolie och låt vila i kylen ca 30 min. Tryck sedan ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam och nagga botten. Förgrädda ca 10min. Låt kallna.

    Blanda sedan ihop;
    2 dl creme fraiche
    1 dl lättmajonäs
    1 dl gurkmix
    1 msk senap

    I denna blandning blandar man sedan i ;
    2 kokta och hackade ägg
    1 pkt crabbfisch tärnade
    1 burk räkor i lake , frysta tinade eller färska ca 2 dl
    1 knippe dill hackat
    salt och svartpeppar efter smak.

  • TTJ 11 juli 2012

    Gjorde en supergod kall skaldjurspaj för ett tag sen. Kan verkligen rekommendera den om man gillar räkor. Finriven västerbottensost i degen gör den extra god. Helst ska den också stå en dag för att gotta till sig och därefter garnerar man efter eget tycke och smak. Riktigt gott och fräscht nu på sommaren. (L)

    Receptet finns på min blogg, så jag länkar dit!

    http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/kall-skaldjurspaj.html

  • slarvan 11 juli 2012

    tusen tack för recepten....låter jättegott :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.