Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
russinbullen6 februari 2008
Vi har en tryckkokare som vi använder jättemycket. Måste säga att den är suverän. Du tillagar grytor, kokar kallops, ärtsoppa, bönor, och annat som tar lååång tid i en vanlig gryta.
Du kan räkna med ca halva tiden för allt du tillagar. Följ ett vanligt recept vad angår ingredienser, men följ tryckkokarens bruksanvisning noga, för den skall användas m omsorg. Fråga gärna mer om tryckkokaren, om du tex inte har någon bruksanvisning. Lycka till.
zoskey6 februari 2008
Om du en gång lagat mat i en tryckkokare och känt skillnaden i smak och sett hur väl råvarorna bevaras, blir det svårt att koka mat i en vanlig kastrull !
Med en tryckkokare bevara du i stort sett all näring och smak och därför är det en självklara val i köket. Dagens råvaror håller redan en lägre kvalitet än förr i tiden så det gäller verkligen att spara på de näringsämnen som finns i maten. Idag blir det tyvärr allt vanligare att vara överviktig och samtidigt undernärd!
Det går att laga mycket i en tryckkokare och det tar exempelvis bara 7-8 minuter att koka potatis. Råris som normalt tar 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. Du sparar tid, får nyttigare mat och maten smakar desutom mera. Kan det bli bättre?
Den ska pysa, helst inte konstant utan mer som ett ånglok
Minska plattan till 4 (om 6 är max) när trycket kommit upp.
Sjömansbiff, Köttsoppa, Kalops, Dillkött och Chiliconcarne är några exempel.
Ta en tredjedel av koktiden för öppen gryta.
Prova dig fram.
Så alltså en rätt som ska koka 60 minuter enligt kokboken, kokar du 20 minuter i tryckkokaren.
Många är utan anledning fortfarande rädd för tryck kokare
Ps. Nästan vilket recept som helst kan du använda en tryckkokare till, den ända skillnaden är - du använder 1/3 del mindre väska och tid!
localhero6 februari 2008
Jag måste hålla med.
Har hitills bara använt vår tryck kokare till poptatis men vilken god smak det blir jämfört med annars.
Våga prova.
Dagens tryck kokare har bra säkerhets ventiler till skillnad från de som användes på 50, 60 & 70 talet.
Kicki811 februari 2008
Jag fick en ny i rostfritt i julklapp,den gamla gick sönder.Lagar mest älgkött kalopps på ca 20min.
Köttet blir mycket mörare också.
hoppas också på fler recept..:D
farmoringer11 februari 2008
Vad kostar en tryck kokare egentligen? Någon som vet?
11 februari 2008
En ny tryckkokare på 4,5 l kostar ungefär 1400. Ibland kan man hitta dom för extrapris runt 1000kr.
Kicki811 februari 2008
Jag tror de ligger runt 1000-1500:- för en på 6,5liter. Kollade på Duka i höst. Det finns mindre beror hur mycket man lagar, man kan ha max 2/3 delar mat i den.
Min heter WMF perfect plus. Kolla med Duka eller liknande affärer:D
farmoringer11 februari 2008
okej, tack för informationen..nu vet jag var jag ska kolla nånstans..
verablad11 februari 2008
Skrivet av zoskey den 6 feb 2008
Om du en gång lagat mat i en tryckkokare och känt skillnaden i smak och sett hur väl råvarorna bevaras, blir det svårt att koka mat i en vanlig kastrull !
Med en tryckkokare bevara du i stort sett all näring och smak och därför är det en självklara val i köket. Dagens råvaror håller redan en lägre kvalitet än förr i tiden så det gäller verkligen att spara på de näringsämnen som finns i maten. Idag blir det tyvärr allt vanligare att vara överviktig och samtidigt undernärd!
Det går att laga mycket i en tryckkokare och det tar exempelvis bara 7-8 minuter att koka potatis. Råris som normalt tar 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. Du sparar tid, får nyttigare mat och maten smakar desutom mera. Kan det bli bättre?
Den ska pysa, helst inte konstant utan mer som ett ånglok
Minska plattan till 4 (om 6 är max) när trycket kommit upp.
Sjömansbiff, Köttsoppa, Kalops, Dillkött och Chiliconcarne är några exempel.
Ta en tredjedel av koktiden för öppen gryta.
Prova dig fram.
Så alltså en rätt som ska koka 60 minuter enligt kokboken, kokar du 20 minuter i tryckkokaren.
Många är utan anledning fortfarande rädd för tryck kokare
Ps. Nästan vilket recept som helst kan du använda en tryckkokare till, den ända skillnaden är - du använder 1/3 del mindre väska och tid!
Helen96621 februari 2008
Hej
På sidan www.frapp.se finns det tryckkokare.
Jag har köpt mina där:)
MatAnders21 februari 2008
Håller med alla övriga en kanon sak helt enkelt.
gorel23 februari 2008
Skrivet av verablad den 5 feb 2008
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Vilken storlek på tryckkokare rekommenderar ni som är vana att man bör köpa i första hand?
Kicki813 mars 2008
Man kan bara fylla den till 2/3 delar så man får tänka på vad man brukar laga och hur mycket mat man gör.
Det beror på om man är en storfamilj eller ensam.
Köp en som du kan tilllaga en tex. en stek:)
MatAnders13 mars 2008
Vad gäller recept så skiljer det sig inte utan det är tillagningstiden som minskar avsevärt.(Y)
MRM30 mars 2008
Gammal tråd men jag har själv köpt WMF och den är fantastisk, älggrytan vart superb likaså Orientaliska kycklinggrytan. Jag har lagt dessa recept och några fler tryckkokar varianter till min kokbok.
Skipper13 mars 2009
Skrivet av verablad den 5 feb 2008
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
MatAnders13 mars 2009
Jag vet att Lidl ibland har specialpris, men jag köpte min i Turkiet en 6 liters bastant fin en för ca 500 svenska så håll ögonen öppna om ni är utomlands det brukar finnas massa kul köksredskap m.m i deras affärer.(Y)
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Vi har en tryckkokare som vi använder jättemycket. Måste säga att den är suverän. Du tillagar grytor, kokar kallops, ärtsoppa, bönor, och annat som tar lååång tid i en vanlig gryta.
Du kan räkna med ca halva tiden för allt du tillagar. Följ ett vanligt recept vad angår ingredienser, men följ tryckkokarens bruksanvisning noga, för den skall användas m omsorg. Fråga gärna mer om tryckkokaren, om du tex inte har någon bruksanvisning. Lycka till.
Om du en gång lagat mat i en tryckkokare och känt skillnaden i smak och sett hur väl råvarorna bevaras, blir det svårt att koka mat i en vanlig kastrull !
Med en tryckkokare bevara du i stort sett all näring och smak och därför är det en självklara val i köket. Dagens råvaror håller redan en lägre kvalitet än förr i tiden så det gäller verkligen att spara på de näringsämnen som finns i maten. Idag blir det tyvärr allt vanligare att vara överviktig och samtidigt undernärd!
Det går att laga mycket i en tryckkokare och det tar exempelvis bara 7-8 minuter att koka potatis. Råris som normalt tar 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. Du sparar tid, får nyttigare mat och maten smakar desutom mera. Kan det bli bättre?
Den ska pysa, helst inte konstant utan mer som ett ånglok
Minska plattan till 4 (om 6 är max) när trycket kommit upp.
Sjömansbiff, Köttsoppa, Kalops, Dillkött och Chiliconcarne är några exempel.
Ta en tredjedel av koktiden för öppen gryta.
Prova dig fram.
Så alltså en rätt som ska koka 60 minuter enligt kokboken, kokar du 20 minuter i tryckkokaren.
Många är utan anledning fortfarande rädd för tryck kokare
Ps. Nästan vilket recept som helst kan du använda en tryckkokare till, den ända skillnaden är - du använder 1/3 del mindre väska och tid!
Jag måste hålla med.
Har hitills bara använt vår tryck kokare till poptatis men vilken god smak det blir jämfört med annars.
Våga prova.
Dagens tryck kokare har bra säkerhets ventiler till skillnad från de som användes på 50, 60 & 70 talet.
Jag fick en ny i rostfritt i julklapp,den gamla gick sönder.Lagar mest älgkött kalopps på ca 20min.
Köttet blir mycket mörare också.
hoppas också på fler recept..:D
Vad kostar en tryck kokare egentligen? Någon som vet?
En ny tryckkokare på 4,5 l kostar ungefär 1400. Ibland kan man hitta dom för extrapris runt 1000kr.
Jag tror de ligger runt 1000-1500:- för en på 6,5liter. Kollade på Duka i höst. Det finns mindre beror hur mycket man lagar, man kan ha max 2/3 delar mat i den.
Min heter WMF perfect plus. Kolla med Duka eller liknande affärer:D
okej, tack för informationen..nu vet jag var jag ska kolla nånstans..
Om du en gång lagat mat i en tryckkokare och känt skillnaden i smak och sett hur väl råvarorna bevaras, blir det svårt att koka mat i en vanlig kastrull !
Med en tryckkokare bevara du i stort sett all näring och smak och därför är det en självklara val i köket. Dagens råvaror håller redan en lägre kvalitet än förr i tiden så det gäller verkligen att spara på de näringsämnen som finns i maten. Idag blir det tyvärr allt vanligare att vara överviktig och samtidigt undernärd!
Det går att laga mycket i en tryckkokare och det tar exempelvis bara 7-8 minuter att koka potatis. Råris som normalt tar 45 minuter att koka lagar du på endast 20 minuter i en tryckkokare. Du sparar tid, får nyttigare mat och maten smakar desutom mera. Kan det bli bättre?
Den ska pysa, helst inte konstant utan mer som ett ånglok
Minska plattan till 4 (om 6 är max) när trycket kommit upp.
Sjömansbiff, Köttsoppa, Kalops, Dillkött och Chiliconcarne är några exempel.
Ta en tredjedel av koktiden för öppen gryta.
Prova dig fram.
Så alltså en rätt som ska koka 60 minuter enligt kokboken, kokar du 20 minuter i tryckkokaren.
Många är utan anledning fortfarande rädd för tryck kokare
Ps. Nästan vilket recept som helst kan du använda en tryckkokare till, den ända skillnaden är - du använder 1/3 del mindre väska och tid!
Hej
På sidan www.frapp.se finns det tryckkokare.
Jag har köpt mina där:)
Håller med alla övriga en kanon sak helt enkelt.
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Har provat mig fram till detta Älggryta med champinjoner
Vilken storlek på tryckkokare rekommenderar ni som är vana att man bör köpa i första hand?
Man kan bara fylla den till 2/3 delar så man får tänka på vad man brukar laga och hur mycket mat man gör.
Det beror på om man är en storfamilj eller ensam.
Köp en som du kan tilllaga en tex. en stek:)
Vad gäller recept så skiljer det sig inte utan det är tillagningstiden som minskar avsevärt.(Y)
Gammal tråd men jag har själv köpt WMF och den är fantastisk, älggrytan vart superb likaså Orientaliska kycklinggrytan. Jag har lagt dessa recept och några fler tryckkokar varianter till min kokbok.
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Jag vet att Lidl ibland har specialpris, men jag köpte min i Turkiet en 6 liters bastant fin en för ca 500 svenska så håll ögonen öppna om ni är utomlands det brukar finnas massa kul köksredskap m.m i deras affärer.(Y)