Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosfrön

  • sannakroger 8 juni 2012

    Jag har två oöppnade påsar som enligt bäst före-datumet gått ut för en månad sedan. Men det borde väl inte vara någon fara, eller hur?
    Jag skulle ändå vilja ta slut på dem hyfsat snabbt, så tips på recept med mycket solrosfrön önskas :)

  • Sibba16 8 juni 2012

    Det är alltid gott att blanda ned solrosfrön i bröd (Y)

  • pihal 8 juni 2012

    Smaka på fröna innan så märker du om dom smakar härsket. Gör dom inte det så går dom bra att använda. Blanda i bröddegen, både till mjukt bröd och knäcke. Strö över en sallad. Man kan också rosta olika frön och nötter i en torr stekpanna och krydda med t ex chilikrydda och äta som snacks.

  • sannakroger 8 juni 2012

    Ja, bröd med solrosfrön har jag gjort förut. Det är gott!
    Har ni några bra tips på egen musli?

  • frucaos 8 juni 2012

    Pratar vi frön eller kärnor nu? Inte riktigt samma sak ...
    Egen musli gör jag på havregryn, rågflingor, linfrö, solroskärnor, några nävar krossade cornflakes, ev lite quinoaflingor (puffade), nötter efter smak och behag ... rostar i 150 g ca 30 min, rör om ett par gånger. När det svalnat har jag i russin eller hackade aprikoser. Mängder är på en höft, men mest havregryn.

  • sannakroger 8 juni 2012

    Kärnor ska det självklart stå! :)
    Den muslin låter god!

  • Erajscha 9 juni 2012

    En god sallad gör man på strimlad rödkål, rostade solroskärnor och tärnad fetaost. Häll över lite olja och peppar. Det är särskilt gott till rött kött som t.ex. nötstek och rostbiff och sånt.

    Annars är det ju iofs gott i en vanlig sallad också.

  • Bettan1969 9 juni 2012

    Jag har det i matbröd eller i frukt- och bärpajer.

  • Lindanemon 10 juni 2012

    Jag har gjort den här müslin flera år nu.

    Lägger ibland till dinkelflingor, pumpakärnor och vetekli.
    Eftersom jag älskar nötter, brukar jag dubbla den mängden.

    Capellagårdens mysli

  • sannakroger 10 juni 2012

    Bra med många tips, tack!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.