Jag har två oöppnade påsar som enligt bäst före-datumet gått ut för en månad sedan. Men det borde väl inte vara någon fara, eller hur?
Jag skulle ändå vilja ta slut på dem hyfsat snabbt, så tips på recept med mycket solrosfrön önskas :)
Sibba168 juni 2012
Det är alltid gott att blanda ned solrosfrön i bröd (Y)
pihal8 juni 2012
Smaka på fröna innan så märker du om dom smakar härsket. Gör dom inte det så går dom bra att använda. Blanda i bröddegen, både till mjukt bröd och knäcke. Strö över en sallad. Man kan också rosta olika frön och nötter i en torr stekpanna och krydda med t ex chilikrydda och äta som snacks.
sannakroger8 juni 2012
Ja, bröd med solrosfrön har jag gjort förut. Det är gott!
Har ni några bra tips på egen musli?
frucaos8 juni 2012
Pratar vi frön eller kärnor nu? Inte riktigt samma sak ...
Egen musli gör jag på havregryn, rågflingor, linfrö, solroskärnor, några nävar krossade cornflakes, ev lite quinoaflingor (puffade), nötter efter smak och behag ... rostar i 150 g ca 30 min, rör om ett par gånger. När det svalnat har jag i russin eller hackade aprikoser. Mängder är på en höft, men mest havregryn.
sannakroger8 juni 2012
Kärnor ska det självklart stå! :)
Den muslin låter god!
Erajscha9 juni 2012
En god sallad gör man på strimlad rödkål, rostade solroskärnor och tärnad fetaost. Häll över lite olja och peppar. Det är särskilt gott till rött kött som t.ex. nötstek och rostbiff och sånt.
Annars är det ju iofs gott i en vanlig sallad också.
Bettan19699 juni 2012
Jag har det i matbröd eller i frukt- och bärpajer.
Lindanemon10 juni 2012
Jag har gjort den här müslin flera år nu.
Lägger ibland till dinkelflingor, pumpakärnor och vetekli.
Eftersom jag älskar nötter, brukar jag dubbla den mängden.
Jag har två oöppnade påsar som enligt bäst före-datumet gått ut för en månad sedan. Men det borde väl inte vara någon fara, eller hur?
Jag skulle ändå vilja ta slut på dem hyfsat snabbt, så tips på recept med mycket solrosfrön önskas :)
Det är alltid gott att blanda ned solrosfrön i bröd (Y)
Smaka på fröna innan så märker du om dom smakar härsket. Gör dom inte det så går dom bra att använda. Blanda i bröddegen, både till mjukt bröd och knäcke. Strö över en sallad. Man kan också rosta olika frön och nötter i en torr stekpanna och krydda med t ex chilikrydda och äta som snacks.
Ja, bröd med solrosfrön har jag gjort förut. Det är gott!
Har ni några bra tips på egen musli?
Pratar vi frön eller kärnor nu? Inte riktigt samma sak ...
Egen musli gör jag på havregryn, rågflingor, linfrö, solroskärnor, några nävar krossade cornflakes, ev lite quinoaflingor (puffade), nötter efter smak och behag ... rostar i 150 g ca 30 min, rör om ett par gånger. När det svalnat har jag i russin eller hackade aprikoser. Mängder är på en höft, men mest havregryn.
Kärnor ska det självklart stå! :)
Den muslin låter god!
En god sallad gör man på strimlad rödkål, rostade solroskärnor och tärnad fetaost. Häll över lite olja och peppar. Det är särskilt gott till rött kött som t.ex. nötstek och rostbiff och sånt.
Annars är det ju iofs gott i en vanlig sallad också.
Jag har det i matbröd eller i frukt- och bärpajer.
Jag har gjort den här müslin flera år nu.
Lägger ibland till dinkelflingor, pumpakärnor och vetekli.
Eftersom jag älskar nötter, brukar jag dubbla den mängden.
Capellagårdens mysli
Bra med många tips, tack!