Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aj då

  • Kochang 12 februari 2012

    Var och handla igår kväll vid 9 på kvällen. Missade en kasse i köket och en högrev på 1kg plus mängder av ägg blev ståendes på golvet tills nu, kl12 på dagen efter.

    Vågar man spara äggen tro, för högreven åker nog snabbt i soporna.

    Tacksam för svar.

  • Kochang 12 februari 2012

    Jag har ibland sett ägg i affären som inte står kallt, men oftast gör det ju de. Jag har ställt in dem igen, men undra vad som är lämpligast. Tack för svar iaf.

  • Anderstam 12 februari 2012

    Om ett ägg är dåligt känns det mycket väl när du knäcker det !
    Det förpestar hela köket !
    Om det inte luktar är det ok !

  • anluk 12 februari 2012

    Äggen är jag ganska övertygad håller, var ju trots allt inte flera dagar de var framme. Köttet är som du säger bara att kasta. Så trist:(

  • tellu 12 februari 2012

    Med ägg kan man testa om de är dåliga genom att ha en skål med vatten och släppa ner ett ägg førsiktigt, sjunker det är det ok, står det rätt upp så är det på gränsen, kan användas inom några dagar och flyter det så är det dåligt...

  • Glitterfia 12 februari 2012

    Har för bara någon dag sedan läst eller hört att datummärkningen på äggkartonger är för ägg förvarade i rumstemperatur! Så det ska inte vara några problem med äggen i alla fall.(Y)

  • Mistys 12 februari 2012

    Datumet på äggkartongen ÄR för ägg förvarade i rumstemperatur. Har man dom i kylskåp kan man lägga på en månad på äggkartongens datum.

  • The_mama97mia 12 februari 2012

    Äggen - no problem.
    Men högreven, skulle jag nog ha luktat på först, men nu har du väl redan kastat den.

  • mattant41 12 februari 2012

    Hur äggen sjunker eller flyter har ju med åldern på dem att göra men det är som tidigare sagts inga problem alls att använda dem.

  • boz1965 12 februari 2012

    Skrivet av kochang den 12 feb 2012

    ... högreven åker nog snabbt i soporna...


    Ouch! Gör ont i plånboken, sånt... {beat-up}

  • jas65 13 februari 2012

    Jag hade nog luktat på högreven innan jag hade kastat den.

  • Kochang 13 februari 2012

    Japp jag sparade äggen men slängde köttet. Tackar för tipsen om äggen där, jag slänger tyvär ägg lite väl ofta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.