Var och handla igår kväll vid 9 på kvällen. Missade en kasse i köket och en högrev på 1kg plus mängder av ägg blev ståendes på golvet tills nu, kl12 på dagen efter.
Vågar man spara äggen tro, för högreven åker nog snabbt i soporna.
Tacksam för svar.
Kochang12 februari 2012
Jag har ibland sett ägg i affären som inte står kallt, men oftast gör det ju de. Jag har ställt in dem igen, men undra vad som är lämpligast. Tack för svar iaf.
Anderstam12 februari 2012
Om ett ägg är dåligt känns det mycket väl när du knäcker det !
Det förpestar hela köket !
Om det inte luktar är det ok !
anluk12 februari 2012
Äggen är jag ganska övertygad håller, var ju trots allt inte flera dagar de var framme. Köttet är som du säger bara att kasta. Så trist:(
tellu12 februari 2012
Med ägg kan man testa om de är dåliga genom att ha en skål med vatten och släppa ner ett ägg førsiktigt, sjunker det är det ok, står det rätt upp så är det på gränsen, kan användas inom några dagar och flyter det så är det dåligt...
Glitterfia12 februari 2012
Har för bara någon dag sedan läst eller hört att datummärkningen på äggkartonger är för ägg förvarade i rumstemperatur! Så det ska inte vara några problem med äggen i alla fall.(Y)
Mistys12 februari 2012
Datumet på äggkartongen ÄR för ägg förvarade i rumstemperatur. Har man dom i kylskåp kan man lägga på en månad på äggkartongens datum.
The_mama97mia12 februari 2012
Äggen - no problem.
Men högreven, skulle jag nog ha luktat på först, men nu har du väl redan kastat den.
mattant4112 februari 2012
Hur äggen sjunker eller flyter har ju med åldern på dem att göra men det är som tidigare sagts inga problem alls att använda dem.
boz196512 februari 2012
Skrivet av kochang den 12 feb 2012
... högreven åker nog snabbt i soporna...
Ouch! Gör ont i plånboken, sånt... {beat-up}
jas6513 februari 2012
Jag hade nog luktat på högreven innan jag hade kastat den.
Kochang13 februari 2012
Japp jag sparade äggen men slängde köttet. Tackar för tipsen om äggen där, jag slänger tyvär ägg lite väl ofta.
Var och handla igår kväll vid 9 på kvällen. Missade en kasse i köket och en högrev på 1kg plus mängder av ägg blev ståendes på golvet tills nu, kl12 på dagen efter.
Vågar man spara äggen tro, för högreven åker nog snabbt i soporna.
Tacksam för svar.
Jag har ibland sett ägg i affären som inte står kallt, men oftast gör det ju de. Jag har ställt in dem igen, men undra vad som är lämpligast. Tack för svar iaf.
Om ett ägg är dåligt känns det mycket väl när du knäcker det !
Det förpestar hela köket !
Om det inte luktar är det ok !
Äggen är jag ganska övertygad håller, var ju trots allt inte flera dagar de var framme. Köttet är som du säger bara att kasta. Så trist:(
Med ägg kan man testa om de är dåliga genom att ha en skål med vatten och släppa ner ett ägg førsiktigt, sjunker det är det ok, står det rätt upp så är det på gränsen, kan användas inom några dagar och flyter det så är det dåligt...
Har för bara någon dag sedan läst eller hört att datummärkningen på äggkartonger är för ägg förvarade i rumstemperatur! Så det ska inte vara några problem med äggen i alla fall.(Y)
Datumet på äggkartongen ÄR för ägg förvarade i rumstemperatur. Har man dom i kylskåp kan man lägga på en månad på äggkartongens datum.
Äggen - no problem.
Men högreven, skulle jag nog ha luktat på först, men nu har du väl redan kastat den.
Hur äggen sjunker eller flyter har ju med åldern på dem att göra men det är som tidigare sagts inga problem alls att använda dem.
... högreven åker nog snabbt i soporna...
Ouch! Gör ont i plånboken, sånt... {beat-up}
Jag hade nog luktat på högreven innan jag hade kastat den.
Japp jag sparade äggen men slängde köttet. Tackar för tipsen om äggen där, jag slänger tyvär ägg lite väl ofta.