Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apropå sämre och sämre minne!!!!

  • amoz 10 januari 2010

    Jag har skaffat en liten bok där jag skriver ner vad jag har bjudit våra gäster på för att undvika att bjuda på exakt samma rätt igen! Hur gör ni?

  • boz1965 10 januari 2010

    Det har jag glömt! :D

  • amoz 10 januari 2010

    Skrivet av boz1965 den 10 jan 2010

    Det har jag glömt! :D



    :Dja, där ser du hur det kan gå!!!!

  • svengelsk 10 januari 2010

    Jag började göra det , men sen glömde jag bort det och nu hoppas jag bara att gästerna har lika dåligt minne.

  • The_mama97mia 10 januari 2010

    Bra idé, jag bjuder rätt sällan hem folk så... det får bli upprepning om det skulle bli så.

  • Linlock 11 januari 2010

    Eller oxå kanske gästerna gärna vill äta det där goda du bjöd på igen!(Y)

  • lena4 11 januari 2010

    Jag skriver alltid upp i min almenacka.
    Andvänder den som dagbok, inte bara mat, utan vad jag köpt till födelsedagar, dop, student och alla andra tillfällen.

  • The_mama97mia 11 januari 2010

    hmmm.. ja kanske en liten avvikelse - men ibland pratar vi om vad det ska bli till mat innan vi ses.... SÅ kanske man inte ska göra men det är ju ett sätt att försäkra sig om att alla kan äta det man har tänkt....

    Vi kör ofta BYOB på middagar - det är ju bra också att veta vad för dryck man själv vill ta med då.

  • AnneNi 11 januari 2010

    Vad är BYOB? Borde jag veta det... ?

  • ros 11 januari 2010

    :)Det var länge sedan jag började med det, först skrev jag i en bok, men nu skriver jag i ett dokument på min dator.

    :)Jag skriver upp vilket år, vilken datum, vilka som var bjudna, om det var vid någon födelsedag eller vid något annat tillfälle osv.

    :)Jag skriver vad vi bjöd på, ex förrätt, huvudrätt, efterrätt, fika osv...

    :)Jag skriver även i ett annat dukoment när vi blr bjudna...
    Datum, vart vi var bjudna och vad vi blev bjudna på osv....

    Det underlättar mycket för mig tycker jag.
    Ex bjuder jag x på fläskfilé vid ett tillfälle, så när x blir bjuden nästa gång så kanske jag bjuder på kyckling eller lax ,,,

    Det var en intressant tråd:)

  • amoz 11 januari 2010

    ros....du är ännu duktigare än jag men visst ä det kul att kolla vad det var man bjöd just dom på den gången och precis som du skriver, då kan man växla lite. Men givetvis kan man göra samma rätt fler gånger till samma gäster, men det behöver ju inte gångerna efter varandra.

    Vi har en pysselkväll varje år ca 14 dagar innan jul tillsammans med en svägerska med make och barn och barnbarn. En sak som blivit tradition med denna kväll förutom själva julpysslet är maten. Dom vet att jag gör en helt ny rätt varje år och för att hålla reda på att jag inte upprepa mig skriver jag i min lilla bok.

  • boz1965 11 januari 2010

    Skrivet av AnneNi den 11 jan 2010

    Vad är BYOB? Borde jag veta det... ?


    BYOB = Bring Your Own Booze - ta med egen sprit.

  • Gnurf 11 januari 2010

    ...eller Beverage :)

  • mattant41 11 januari 2010

    Började en gång skriva upp men det kom snart av sig och skulle det bli lika 2 gånger så spela roll då. En granne har vi som kommer rätt så ofra men då är det helt ok med vanlig vardagsmat bara han slipper laga själv... ett tag undrade vår yngste som om han räknades som gäst.
    Däremot brukar vi ofta fråga när vi bjuder någon första gången om det är något de inte tål. Var med om det för några år sen att vi hade räkor i en gryta och en av gästerna var superallergisk, klarar knappt doften, gissa själva - hur roligt var det, snabbtina lite köttbullar och kokt ris till.

  • bakakaka 11 januari 2010

    Jag började skriva upp i en bok både vad jag bjöd mina gäster på och vad jag blev bjuden på då jag var bortbjuden. Höll på ca ett halvår tror jag. Helt plötsligt för ca två år sedan hittade jag inte min anteckningsbok. Jag har fortfarande inte hittat den. Jag la den nog någonstans så att jag skulle veta var jag hade den :(

  • boz1965 11 januari 2010

    Den kommer fram nästa gång du flyttar. :p

  • amoz 11 januari 2010

    Skrivet av mattant41 den 11 jan 2010

    Började en gång skriva upp men det kom snart av sig och skulle det bli lika 2 gånger så spela roll då. En granne har vi som kommer rätt så ofra men då är det helt ok med vanlig vardagsmat bara han slipper laga själv... ett tag undrade vår yngste som om han räknades som gäst.
    Däremot brukar vi ofta fråga när vi bjuder någon första gången om det är något de inte tål. Var med om det för några år sen att vi hade räkor i en gryta och en av gästerna var superallergisk, klarar knappt doften, gissa själva - hur roligt var det, snabbtina lite köttbullar och kokt ris till.


    Inte gör det något att man bjuder samma rätt två ggr men man kanske kan undvika att göra det precis efter varandra genom att skriva upp det.

    Och det här du skriver om att någon visar sig vara allergisk eller att man får reda på att en person absolut inte kan äta en viss sorts mat, kan ju vara jättebra att ha noterat, eller hur?

  • redd 11 januari 2010

    Hoppsan vad ambitiösa ni är, gör lite vad som jag känner för och som är billigt för säsongen.. Å andra sidan brukar jag prova nya tillbehör när man har gäster på besök, och en kryddstark humus eller salsa kan ju helt ändra karaktären på en rätt från ett tillfälle till ett annat.

    Fast har inte folk på besök så ofta när det inte är sommar och då tenderar ju grillen att vara obligatorisk.

  • Erajscha 12 januari 2010

    Inspirerad av den här tråden skapade jag och färtmannen nu två delade dokument (vi kör mycket google documents och kalendrar). Ett med vad vi gett folk i födelsedagspresent/julklapp och ett med vad vi bjudit gäster på (och vilka gästerna var vid varje tillfälle) så slipper svärmor åka på kyckling varje gång hon är här.... och syskonbarnen slipper få samma saker i present varje gång.

  • ros 12 januari 2010

    :)Jag har fått ärva en handskriven "Kalasbok" av en gammal moster med intressant läsning

    "På mat hos storasyster den 25/11 1983
    Vi fick smör, bröd, fin ostbricka med 4 sorters ost, omelett, fiskfärs, kåldolmar, strömminglåda, fina köttbullar, potatis, sås, grönsakssallad med räkor, rödbetssallad.

    Kaffe och många kakor lite senare"

    :)Visst kan det vara intressant att se vilken mat som var bjudmat 1983

    :)Ett tips är att skriva lite anteckningar om när man har bjudningar.
    Det är intressant att läsa vid senare tillfälle och som ett komihåg för att inte upprepa sig för mycket

    Lycka till med bjudningar av vänner och bekanta:D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.