Är ni oroliga för att livsmedel inte sköts på ett rekommenderat sätt på restauranger? Är ni rädda för att maten innehåller farliga bakterier och kanske till och med salmonella?/Red.
21 september 2000
Nja, bara när det är kyckling. Utomlands är man ju mer försiktig. äter då inte mejeriprodukter och så.
22 september 2000
Människan är nog mycket mer oöm än man tror! Har jobbat inom restaurangbranschen nu i arton år, och om vanliga gäster visste vad som hände 'bakom kulisserna' i denna bransch skulla alla sluta med att gå ut och äta!
23 september 2000
Jag tror att den värsta bakteriehärden finns hemma hos oss själva. Restaurangkök städas ett par gånger per dag men hur ofta desinficerar man själv sin diskbänk??? Och slipar ner skärbrädor? Alla vi som inte har diskmaskin, hur rent blir det egentligen??!!!
23 september 2000
Jo, jag tycker det är läskigt, framför allt på festivaler och sånt. Då ligger maten mer eller mindre på marken. Och man rengör inte speciellt bra.
23 september 2000
Ibland indrar man hur det egentligen går till på restauranger, vad som händer där bak... Samtidigt måste det ju hållas rent, annars skulle ju ingen gå dit om det kom ut att någon blivit sjuk eller så. Jag gillar restauranger med öppna kök, då verkar det inte som om de vill dölja något. Dessutom sätter det mer press på kockarna att hålla snyggt, tror jag.
24 september 2000
Nä, det kan man inte och fundera över jämt. Då skulle man ju inte kunna käka! Förresten är det väldigt sällan, eller aldrig, som man blir dålig.
Är ni oroliga för att livsmedel inte sköts på ett rekommenderat sätt på restauranger? Är ni rädda för att maten innehåller farliga bakterier och kanske till och med salmonella?/Red.
Nja, bara när det är kyckling. Utomlands är man ju mer försiktig. äter då inte mejeriprodukter och så.
Människan är nog mycket mer oöm än man tror! Har jobbat inom restaurangbranschen nu i arton år, och om vanliga gäster visste vad som hände 'bakom kulisserna' i denna bransch skulla alla sluta med att gå ut och äta!
Jag tror att den värsta bakteriehärden finns hemma hos oss själva. Restaurangkök städas ett par gånger per dag men hur ofta desinficerar man själv sin diskbänk??? Och slipar ner skärbrädor? Alla vi som inte har diskmaskin, hur rent blir det egentligen??!!!
Jo, jag tycker det är läskigt, framför allt på festivaler och sånt. Då ligger maten mer eller mindre på marken. Och man rengör inte speciellt bra.
Ibland indrar man hur det egentligen går till på restauranger, vad som händer där bak... Samtidigt måste det ju hållas rent, annars skulle ju ingen gå dit om det kom ut att någon blivit sjuk eller så. Jag gillar restauranger med öppna kök, då verkar det inte som om de vill dölja något. Dessutom sätter det mer press på kockarna att hålla snyggt, tror jag.
Nä, det kan man inte och fundera över jämt. Då skulle man ju inte kunna käka! Förresten är det väldigt sällan, eller aldrig, som man blir dålig.