har köpt bea essens, men vet inte hur jag kan använda den!
någon som vet?
har letat på nätet men fann ingenting!
Marina
Amika16 juli 2012
Kan tänka mig att du kanske kan göra en bechamelsås och tillsätta essens? :) Prova dig fram, finns det inga recept så finns det nog inga rätt eller fel. :)
monicadanell16 juli 2012
Blanda essensen med creme fraiche
elleave16 juli 2012
Skulle tro att den ska användas istället för lagen som annars kokas av kryddor och vinäger.
Baker6717 juli 2012
Hittade ett recept på Laxpanna... Har ej testat, men innehåller ju Bea Ess.
Annars så är den ju perfekt till att ha för att göra en snabb Bearnaise. Ett sätt som jag brukar göra är att beräkna 1 äggula till 50 g smör. Häll det smälta smöret sakta över en tillbringare med stavmixer i. Kör hela tiden tills smöret är slut. Tillsätt din ess. och smaksätt med dragon och om du har persilja.
Klart! Nu över till receptet:
500 g laxfilé
1,5 tsk salt
1 st purjolök, medelstor
1 st fänkål
2 st morötter
2 msk bearnaise-essens, eller vit vinäger och 1 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1 krm peppar
1. Skär fisken i breda bitar, salta den.
2. Tunnskiva purjolök och fänkål, grovriv morötterna.
3. Lägg grönsakerna i en traktörpanna och häll över bearnaiseessens eller vinäger, vatten och grädde.
4. Salta grönsakerna och lägg fisken ovanpå. Koka sakta under lock 10 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad.
danne6017 juli 2012
Skrivet av Baker67 den 17 jul 2012
Hittade ett recept på Laxpanna... Har ej testat, men innehåller ju Bea Ess.
Annars så är den ju perfekt till att ha för att göra en snabb Bearnaise. Ett sätt som jag brukar göra är att beräkna 1 äggula till 50 g smör. Häll det smälta smöret sakta över en tillbringare med stavmixer i. Kör hela tiden tills smöret är slut. Tillsätt din ess. och smaksätt med dragon och om du har persilja.
Klart! Nu över till receptet:
500 g laxfilé
1,5 tsk salt
1 st purjolök, medelstor
1 st fänkål
2 st morötter
2 msk bearnaise-essens, eller vit vinäger och 1 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1 krm peppar
1. Skär fisken i breda bitar, salta den.
2. Tunnskiva purjolök och fänkål, grovriv morötterna.
3. Lägg grönsakerna i en traktörpanna och häll över bearnaiseessens eller vinäger, vatten och grädde.
4. Salta grönsakerna och lägg fisken ovanpå. Koka sakta under lock 10 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad.
MosterNettan17 juli 2012
Skrivet av elleave den 16 jul 2012
Skulle tro att den ska användas istället för lagen som annars kokas av kryddor och vinäger.
Det tror jag också, jag har för mig att man gör så på en del pizzerior och restauranger!
har köpt bea essens, men vet inte hur jag kan använda den!
någon som vet?
har letat på nätet men fann ingenting!
Marina
Kan tänka mig att du kanske kan göra en bechamelsås och tillsätta essens? :) Prova dig fram, finns det inga recept så finns det nog inga rätt eller fel. :)
Blanda essensen med creme fraiche
Skulle tro att den ska användas istället för lagen som annars kokas av kryddor och vinäger.
Hittade ett recept på Laxpanna... Har ej testat, men innehåller ju Bea Ess.
Annars så är den ju perfekt till att ha för att göra en snabb Bearnaise. Ett sätt som jag brukar göra är att beräkna 1 äggula till 50 g smör. Häll det smälta smöret sakta över en tillbringare med stavmixer i. Kör hela tiden tills smöret är slut. Tillsätt din ess. och smaksätt med dragon och om du har persilja.
Klart! Nu över till receptet:
500 g laxfilé
1,5 tsk salt
1 st purjolök, medelstor
1 st fänkål
2 st morötter
2 msk bearnaise-essens, eller vit vinäger och 1 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1 krm peppar
1. Skär fisken i breda bitar, salta den.
2. Tunnskiva purjolök och fänkål, grovriv morötterna.
3. Lägg grönsakerna i en traktörpanna och häll över bearnaiseessens eller vinäger, vatten och grädde.
4. Salta grönsakerna och lägg fisken ovanpå. Koka sakta under lock 10 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad.
Hittade ett recept på Laxpanna... Har ej testat, men innehåller ju Bea Ess.
Annars så är den ju perfekt till att ha för att göra en snabb Bearnaise. Ett sätt som jag brukar göra är att beräkna 1 äggula till 50 g smör. Häll det smälta smöret sakta över en tillbringare med stavmixer i. Kör hela tiden tills smöret är slut. Tillsätt din ess. och smaksätt med dragon och om du har persilja.
Klart! Nu över till receptet:
500 g laxfilé
1,5 tsk salt
1 st purjolök, medelstor
1 st fänkål
2 st morötter
2 msk bearnaise-essens, eller vit vinäger och 1 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1 krm peppar
1. Skär fisken i breda bitar, salta den.
2. Tunnskiva purjolök och fänkål, grovriv morötterna.
3. Lägg grönsakerna i en traktörpanna och häll över bearnaiseessens eller vinäger, vatten och grädde.
4. Salta grönsakerna och lägg fisken ovanpå. Koka sakta under lock 10 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad.
Skulle tro att den ska användas istället för lagen som annars kokas av kryddor och vinäger.
Det tror jag också, jag har för mig att man gör så på en del pizzerior och restauranger!