Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bearnaise essens

  • danne60 16 juli 2012

    har köpt bea essens, men vet inte hur jag kan använda den!
    någon som vet?
    har letat på nätet men fann ingenting!
    Marina

  • Amika 16 juli 2012

    Kan tänka mig att du kanske kan göra en bechamelsås och tillsätta essens? :) Prova dig fram, finns det inga recept så finns det nog inga rätt eller fel. :)

  • monicadanell 16 juli 2012

    Blanda essensen med creme fraiche

  • elleave 16 juli 2012

    Skulle tro att den ska användas istället för lagen som annars kokas av kryddor och vinäger.

  • Baker67 17 juli 2012

    Hittade ett recept på Laxpanna... Har ej testat, men innehåller ju Bea Ess.

    Annars så är den ju perfekt till att ha för att göra en snabb Bearnaise. Ett sätt som jag brukar göra är att beräkna 1 äggula till 50 g smör. Häll det smälta smöret sakta över en tillbringare med stavmixer i. Kör hela tiden tills smöret är slut. Tillsätt din ess. och smaksätt med dragon och om du har persilja.

    Klart! Nu över till receptet:


    500 g laxfilé
    1,5 tsk salt
    1 st purjolök, medelstor
    1 st fänkål
    2 st morötter
    2 msk bearnaise-essens, eller vit vinäger och 1 dl vatten
    1,5 dl vispgrädde
    1 krm peppar

    1. Skär fisken i breda bitar, salta den.
    2. Tunnskiva purjolök och fänkål, grovriv morötterna.
    3. Lägg grönsakerna i en traktörpanna och häll över bearnaiseessens eller vinäger, vatten och grädde.
    4. Salta grönsakerna och lägg fisken ovanpå. Koka sakta under lock 10 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

  • danne60 17 juli 2012

    Skrivet av Baker67 den 17 jul 2012

    Hittade ett recept på Laxpanna... Har ej testat, men innehåller ju Bea Ess.

    Annars så är den ju perfekt till att ha för att göra en snabb Bearnaise. Ett sätt som jag brukar göra är att beräkna 1 äggula till 50 g smör. Häll det smälta smöret sakta över en tillbringare med stavmixer i. Kör hela tiden tills smöret är slut. Tillsätt din ess. och smaksätt med dragon och om du har persilja.

    Klart! Nu över till receptet:


    500 g laxfilé
    1,5 tsk salt
    1 st purjolök, medelstor
    1 st fänkål
    2 st morötter
    2 msk bearnaise-essens, eller vit vinäger och 1 dl vatten
    1,5 dl vispgrädde
    1 krm peppar

    1. Skär fisken i breda bitar, salta den.
    2. Tunnskiva purjolök och fänkål, grovriv morötterna.
    3. Lägg grönsakerna i en traktörpanna och häll över bearnaiseessens eller vinäger, vatten och grädde.
    4. Salta grönsakerna och lägg fisken ovanpå. Koka sakta under lock 10 minuter. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

  • MosterNettan 17 juli 2012

    Skrivet av elleave den 16 jul 2012

    Skulle tro att den ska användas istället för lagen som annars kokas av kryddor och vinäger.


    Det tror jag också, jag har för mig att man gör så på en del pizzerior och restauranger!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.