Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Behöver hjälp till Beer Can Chicken!

  • rostok 13 augusti 2013

    Hejsan. Jag har gjort Beer Can Chicken några gånger. Mums tycker hela familjen. Jag har en ställning att ställa ölburken i. Men helst vill jag inte behöva använda burk. Det mesta öl vi dricker i familjen är i flaskor.

    Likaså vill jag testa med andra vätskor än just öl. Det jag undrar är om det finns någon form, som man kan använda flera gånger och som tål grillen och som har samma omkrets som en ölburk? Kanske i gjutjärn eller någon form av keramik (vet inte om just keramik tål så het värme).

    En av anledningarna, förutom andra vätskor, är att jag inte gillar engångsgrejer (formen jag ställer under kycklingen funkar ju att diska och använda flera gånger). Dessutom har jag funderingar på nyttigheten med att använda aluminium inne i kycklingen, direkt mot det man äter, detta då just dessa burkar inte på något sätt är framställda för att vara direkt mot mat (tänker bl a på färg och text på burken) och inte heller är de framställda för att klara den värme som det blir i en grill.

    Jag är jättetacksam för tips som kan lösa detta.

  • EliBerg65 16 augusti 2013

    Det finns en sån grunka från Skeppshult! Googla och så finns det visst på Youtube :)

  • rostok 16 augusti 2013

    Tack, vad bra att du berättade det. Nästa gång, som förhoppningsvis blir någon gång i höst, ska vi till Ullared. På vägen därifrån kommer vi att åka förbi Skeppshult. De har ju fabriksförsäljning, där det är något billigare än i affärerna. Så nu vet jag vad jag ska köpa där nästa gång. Jag har nämligen lovat mig själv att jag får köpa en grej där varje gång vi åker den vägen.

  • rostok 28 augusti 2013

    Nu är den inhandlad. Ser jättebra ut. Dessutom följer det med en konformad grej att använda till annat som ex fläskkotlett i bit, också tänkt att användas till beer can. Fast, det följde visst med en saltkvarn och en pepparkvarn också i påsen, jag som tänkt bara köpa en grej. Härligt med en fabriksförsäljning som har billigare på alla sina produkter.

  • rostok 1 september 2013

    Nu är den också testad. Jag gjorde den dock i ugnen istället för på grillen denna gång. Den funkade jättebra. Eftersom den är av gjutjärn så blev den mycket stabilare än en aluminiumburk också. Ingen risk att den skulle falla omkull så man bränner sig på vätskan. Dessutom var den lätt att få ren efteråt. Den kommer att användas mycket. Men nästa gång blir det med en stor kyckling då vi har stora gårdskycklingar på väg hem. Har beställt ganska många direkt från gården. De väger mellan 2.5-3 kg styck. Mums, vad jag längtar redan nu efter dem.

  • The_mama97mia 6 september 2013

    Vad kul att du hittade en bra form till pippin! Jag har en i metall, med en Kontill om man inte vill använda ölburk. Annan vätska - bara fantasin sätter gränser där - har gjort med coca cola, cider, vin, hittade ett roligt recept på Aquavit chicken med som jag dock inte testat ännu. Möjligheterna är oändliga!!!
    Jag rimmar alltid kycklingen ett dygn innan numera också, tycker det blir bra smak o saftigt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.