Hej!
Jag har nyligen blivit diagnostiserad med diabetes 2 och försöker att hitta mig själv igen. Jag har upptäckt hur mycket av alla recept som är beroende potatis, ris eller pasta. För att får en balanserad smak så är man beroende av pasta, ris eller potatis. Klart nedslående.
Det jag letar efter är mat som jag kan laga och äta utan att hela tiden springa och kolla mitt blodsocker 90 minuter efter maten. Rent historiskt så har vi här i norden inte haft tillgång till ris, pasta eller potatis så länge. Det jag har hört är att det har funnits perioder då vi i norden åt näringsriktigt och energirik mat.
Är det någon där ute som har några recept eller vilka råvaror som de använde på 1500- 1700 talet.
Innan potatisen kom slog igenom. Jag tror att alla recept har potential, allt från allmoge till adel.
Det jag letar efter är variation. Man behöver något som balanserar biffen eller rensteken eller kycklingen eller lammet. Ni vet vad jag menar.
Jag letar också från de kulturer som traditionellt har använt bönor av olika slag. Är det någon som har förslag med bönor som komplement?
Det komplement jag letar efter skall ha en bra, d.v.s så låg som möjligt kolhydrat/fiber kvot.
Snälla det måste finnas någon som har något att komma med.
TT
Hej!
Jag har nyligen blivit diagnostiserad med diabetes 2 och försöker att hitta mig själv igen. Jag har upptäckt hur mycket av alla recept som är beroende potatis, ris eller pasta. För att får en balanserad smak så är man beroende av pasta, ris eller potatis. Klart nedslående.
Det jag letar efter är mat som jag kan laga och äta utan att hela tiden springa och kolla mitt blodsocker 90 minuter efter maten. Rent historiskt så har vi här i norden inte haft tillgång till ris, pasta eller potatis så länge. Det jag har hört är att det har funnits perioder då vi i norden åt näringsriktigt och energirik mat.
Är det någon där ute som har några recept eller vilka råvaror som de använde på 1500- 1700 talet.
Innan potatisen kom slog igenom. Jag tror att alla recept har potential, allt från allmoge till adel.
Det jag letar efter är variation. Man behöver något som balanserar biffen eller rensteken eller kycklingen eller lammet. Ni vet vad jag menar.
Jag letar också från de kulturer som traditionellt har använt bönor av olika slag. Är det någon som har förslag med bönor som komplement?
Det komplement jag letar efter skall ha en bra, d.v.s så låg som möjligt kolhydrat/fiber kvot.
Snälla det måste finnas någon som har något att komma med.
TT