Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dukning

  • festmaten 21 maj 2008

    Dukningen är ju faktiskt lika kul att göra som själva matlagningen(Y)

    Ex: nu i våras dukade jag med vit duk, klippte av några rankor på murgrönan. Också plockade jag vitsippor och scilla och satte dem i flera stycken värmeljusglas (som IKEA säljer för en femma)Det blev jättefint.

    På hösten plockar jag ofta rönnbär, kastanjer och färgglada löv och dekorerar med.

    Kul att få höra lite av era ideèr:)

  • Ingan 21 maj 2008

    Låter jättetrevligt.Nu får naturen själv pryda bordet.dvs.sitta ute och titta på allt som växer.det får "duga" hos mej just nu.:)

  • hansdotter 21 maj 2008

    En mörkduk blir jättefin med dekorationsstenar utspridda, (genomskinliga). Sätt ut flera låga värmeljushållare och sen gnistrar det över dukningen! PAssar till vinterdukningar.

    Tycker om att använda ting till det de inte är tänkta till, tex så serverade jag godis i avecglas till barnen senaste middagen. Till de vuxna var glasen fyllda med mousse. Mycket uppskattat. Till det ett fat med frukt.

    Att servera grönsaker i krukor, eller muggar utan handtag är oxå fint. Eller en sallad på ett stort fat istället för en salladskål.

  • Disen 21 maj 2008

    Tycker också om att duka med olika ting. Själv har jag en oval spegel utan ram som jag brukar lägga på mitten med dekorationsstenar och ljus på.

    När kräftskivan närmar sig så plockar jag blåtång och torkar. Sen lägger jag det mitt på bordet med snäckor och vass strån. Alla kräftorna lägger jag huller om buller i tången, så får var och en plocka från bordet.

    Murgrönan kan man också spraya i olika färger och lägga på bordet.

  • marwis 21 maj 2008

    Beundrar er som orkar lägga kraft på en tjusig och fantasirik dukning. För mig brukar orken vara slut i o m att maten är lagad.:Z Knappt man orkar "pynta"sig själv...

  • pia61 21 maj 2008

    Oj, med bra tips jag fick här, jag som ska ha fest på lördag!!!

  • anluk 22 maj 2008

    Skrivet av marwis den 21 maj 2008

    Beundrar er som orkar lägga kraft på en tjusig och fantasirik dukning. För mig brukar orken vara slut i o m att maten är lagad.:Z Knappt man orkar "pynta"sig själv...


    Fler som känner så kan jag tala om..... Men visst låter det mysigt med lite extra fin dukning??

  • festmaten 22 maj 2008

    tack för era svar, blev bara förvånad att så många upplever dukningen som jobbigt:o

    Ett tips: mycket av dukningen kan göras kvällen innan(Y)

    Disen jag ska prova din guldspray på murgröna. Kan redan tänka hur fint det blir på min röda julduk, som jag dessutom strör full med guldänglar (sia) över:)

    Hansdotter, jag skall prova med dina dekorationsstenar, blir ju en tjusig nyårsdukning:)

    pia61 Hoppas det blir en trevlig fest hos er på lördag:)

    Vid denna årstid är det härligt att bara plocka ett fång med utslagna bokgrenar och vilda blommor. Tänk vilken guldgruva den svenska naturen är(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.