Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

fläskfile

  • elias6 21 augusti 2011

    Provar ofta recept med fläskfile,problemet är att den nästan alltid blir torr.Jag steker den inte för länge! Såsen och rätterna som sådan är goda ,men själva köttet torrt. Hur ska jag göra?

  • Auntdahlia 25 augusti 2011

    Lite tjockare skivor vid stekning och hög värme först till den är brynt, sen låååg värme och steka långsamt, vänd ofta ofta. Ta dem när de känns mjuka när man trycker på dom. Jag brukar ta mina när de är nästan klara och låta dem gå klart i form och eftervärmen som blir under folien alltså inte ugnen utan bara värma varandra under täcket så att säga. Marinad gör varken till eller från, bara på smaken.

    Eller: Ugnsstek filén i 125 grader, inte mer. Bryn i pannan först och stek sen nästan klar i ugnen med termometer och låt den stå på eftervärmen ett tag sen ca 5 min. Sen kan man skära upp den och låta den ligga med skivorna ihop så att köttsaften mjukar upp extra ca 5 min innan servering.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.