Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förslag på rubb!

  • Smulpajen 27 maj 2008

    Det är ju inne nu att krydda och gnida in en sk rubb på köttet. Antar att det är bra även när man ska grilla. Har någon förslag på bra och god rubb? Har letat på Ica Maxi men inte hittat någon. Tänkte göra revbensspjäll i ugnen och ville testa detta.

  • enAnnan 27 maj 2008

    Gör en egen med de kryddor du vill ha!
    :)

    Salt, paprikapulver, vitlök, cayenne, lagerblad
    Salt, cayenne, chili
    Salt, curry, vitlök, sambal

    När det är revben kan du ju alltid binda ihop med lite honung om du inte vill ha en helt torr rub.

  • The_mama97mia 27 maj 2008

    Jag har inte ngt eget direkt recept men säger som EnAnnan före mig här... Blanda ihop själv efter tycke o smak. Här är ett recept jag korpade från Lyckasmedmat som kanske kan ge en aning om proportioner.
    Jag har köpt färdiga kryddmix ofta när jag torr-rubbat.
    Säger som Jas65, Höfta mera!


    Patentrubbing till fläskkött
    4-6 portioner Portioner
    Ingredienser
    1 tsk paprikapulver
    1 tsk chilipulver
    1 msk strösocker
    1 tsk spiskummin
    1-3 krm cayennepeppar
    2 krm senapspulver
    2 krm mald ingefära
    3 krm nymalen svartpeppar
    1 tsk vitlökspulver
    Blanda alla kryddor ordentligt, rubba in ditt kött grilla och njut. Denna rubbing innehåller inget salt, så du får salta ditt kött efter egen smak och tycke.
    Ett recept från www.lyckasmedmat.nu

  • enAnnan 27 maj 2008

    Låter gott ju mama97mia. Det snor jag :)
    Lägg gärna in det som recept!!

  • The_mama97mia 27 maj 2008

    OK, har lagt in det som recept nu. *ler*

  • enAnnan 27 maj 2008

    Perfekt :)

  • JennyV 27 maj 2008

    Vad är rubb?? Aldrig hört det ordet!

  • The_mama97mia 27 maj 2008

    Skrivet av JennyV den 27 maj 2008

    Vad är rubb?? Aldrig hört det ordet!


    Stulet engelskt ord....
    Man rubbar in kryddor i köttet. Som en torr kryddblandning som man gnider in.
    Rub=gnida

    En sorts torrismarinad haha...

  • The_mama97mia 27 maj 2008

    fast mankan görA EN BLÖT RUB MED...Jämra capslock.

  • Smulpajen 27 maj 2008

    Jag tackar för förslagen! Ska genast "knycka" ditt recept mama97mia. Goa kryddor i den! Har du bra förslag på blöt rub också?!:p

  • The_mama97mia 27 maj 2008

    Principen är den samma - du blandar de kryddor du vill ha...
    Men för en blöt rubb kan du tillsätta Olja, ngn msk, press citron, o ffa rökessens...
    Gegga ihop - detta blir alltså torrare än en vanlig marinad, men ändå inte bara torrt om ni förstår.
    Klappa in ordenligt. Är det en större köttbit - så skär fickor i köttet o se till att rubben kommer dit med

    Höfta mera som jas65 säger

  • Smulpajen 27 maj 2008

    Det blir kanon! Tack:)

  • lennali 28 maj 2008

    Här kommer två förslag på "rub".
    Rub - Kryddblandning
    Kajennrub

  • The_mama97mia 15 juni 2008

    Skrev ungefär samma sak i en annan tråd, men tänkte att kryddtips passar bra i denna tråd.
    Jag hittade en trevlig sida på nätet, Grillweb, och där stod en fin kryddguide som jag ville dela med mig av:

    Kryddguide
    En liten ledtråd till vilka kryddor som passar till vad. Kom ihåg att inte tveka att prova andra kombinationer, man får aldrig vara feg vid grillen.

    Nötkött: Fläskkött:
    Timjan, enbär, grönpeppar, piri-piri, chilipulver; mexican hot, grillkrydda, texaskrydda, svartpeppar. Salvia, ingefära, mejram, dragon, curry, piffi, grillkrydda, texaskrydda, rosmarin, svartpeppar, vitpeppar.
    Lamm: Kyckling:
    Vitlökspeppar, basilika, dragon, rosmarin, körvel, oregano, salvia, mynta, svartpeppar. Citronpeppar, dragon, curry, svartpeppar, piffi

  • The_mama97mia 15 juni 2008

    Oj, det hamnade tokigt - försöker igen :o
    Nötkött:
    Timjan, enbär, grönpeppar, piri-piri, chilipulver; mexican hot, grillkrydda, texaskrydda, svartpeppar.

    Fläskkött:
    Salvia, ingefära, mejram, dragon, curry, piffi, grillkrydda, texaskrydda, rosmarin, svartpeppar, vitpeppar.

    Lammkött:
    Vitlökspeppar, basilika, dragon, rosmarin, körvel, oregano, salvia, mynta, svartpeppar.

    Kyckling; Citronpeppar, dragon, curry, svartpeppar, piffi

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.