Det är ju inne nu att krydda och gnida in en sk rubb på köttet. Antar att det är bra även när man ska grilla. Har någon förslag på bra och god rubb? Har letat på Ica Maxi men inte hittat någon. Tänkte göra revbensspjäll i ugnen och ville testa detta.
När det är revben kan du ju alltid binda ihop med lite honung om du inte vill ha en helt torr rub.
The_mama97mia27 maj 2008
Jag har inte ngt eget direkt recept men säger som EnAnnan före mig här... Blanda ihop själv efter tycke o smak. Här är ett recept jag korpade från Lyckasmedmat som kanske kan ge en aning om proportioner.
Jag har köpt färdiga kryddmix ofta när jag torr-rubbat.
Säger som Jas65, Höfta mera!
Patentrubbing till fläskkött
4-6 portioner Portioner
Ingredienser
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 msk strösocker
1 tsk spiskummin
1-3 krm cayennepeppar
2 krm senapspulver
2 krm mald ingefära
3 krm nymalen svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
Blanda alla kryddor ordentligt, rubba in ditt kött grilla och njut. Denna rubbing innehåller inget salt, så du får salta ditt kött efter egen smak och tycke.
Ett recept från www.lyckasmedmat.nu
enAnnan27 maj 2008
Låter gott ju mama97mia. Det snor jag :)
Lägg gärna in det som recept!!
The_mama97mia27 maj 2008
OK, har lagt in det som recept nu. *ler*
enAnnan27 maj 2008
Perfekt :)
JennyV27 maj 2008
Vad är rubb?? Aldrig hört det ordet!
The_mama97mia27 maj 2008
Skrivet av JennyV den 27 maj 2008
Vad är rubb?? Aldrig hört det ordet!
Stulet engelskt ord....
Man rubbar in kryddor i köttet. Som en torr kryddblandning som man gnider in.
Rub=gnida
En sorts torrismarinad haha...
The_mama97mia27 maj 2008
fast mankan görA EN BLÖT RUB MED...Jämra capslock.
Smulpajen27 maj 2008
Jag tackar för förslagen! Ska genast "knycka" ditt recept mama97mia. Goa kryddor i den! Har du bra förslag på blöt rub också?!:p
The_mama97mia27 maj 2008
Principen är den samma - du blandar de kryddor du vill ha...
Men för en blöt rubb kan du tillsätta Olja, ngn msk, press citron, o ffa rökessens...
Gegga ihop - detta blir alltså torrare än en vanlig marinad, men ändå inte bara torrt om ni förstår.
Klappa in ordenligt. Är det en större köttbit - så skär fickor i köttet o se till att rubben kommer dit med
Skrev ungefär samma sak i en annan tråd, men tänkte att kryddtips passar bra i denna tråd.
Jag hittade en trevlig sida på nätet, Grillweb, och där stod en fin kryddguide som jag ville dela med mig av:
Kryddguide
En liten ledtråd till vilka kryddor som passar till vad. Kom ihåg att inte tveka att prova andra kombinationer, man får aldrig vara feg vid grillen.
Det är ju inne nu att krydda och gnida in en sk rubb på köttet. Antar att det är bra även när man ska grilla. Har någon förslag på bra och god rubb? Har letat på Ica Maxi men inte hittat någon. Tänkte göra revbensspjäll i ugnen och ville testa detta.
Gör en egen med de kryddor du vill ha!
:)
Salt, paprikapulver, vitlök, cayenne, lagerblad
Salt, cayenne, chili
Salt, curry, vitlök, sambal
När det är revben kan du ju alltid binda ihop med lite honung om du inte vill ha en helt torr rub.
Jag har inte ngt eget direkt recept men säger som EnAnnan före mig här... Blanda ihop själv efter tycke o smak. Här är ett recept jag korpade från Lyckasmedmat som kanske kan ge en aning om proportioner.
Jag har köpt färdiga kryddmix ofta när jag torr-rubbat.
Säger som Jas65, Höfta mera!
Patentrubbing till fläskkött
4-6 portioner Portioner
Ingredienser
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 msk strösocker
1 tsk spiskummin
1-3 krm cayennepeppar
2 krm senapspulver
2 krm mald ingefära
3 krm nymalen svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
Blanda alla kryddor ordentligt, rubba in ditt kött grilla och njut. Denna rubbing innehåller inget salt, så du får salta ditt kött efter egen smak och tycke.
Ett recept från www.lyckasmedmat.nu
Låter gott ju mama97mia. Det snor jag :)
Lägg gärna in det som recept!!
OK, har lagt in det som recept nu. *ler*
Perfekt :)
Vad är rubb?? Aldrig hört det ordet!
Vad är rubb?? Aldrig hört det ordet!
Stulet engelskt ord....
Man rubbar in kryddor i köttet. Som en torr kryddblandning som man gnider in.
Rub=gnida
En sorts torrismarinad haha...
fast mankan görA EN BLÖT RUB MED...Jämra capslock.
Jag tackar för förslagen! Ska genast "knycka" ditt recept mama97mia. Goa kryddor i den! Har du bra förslag på blöt rub också?!:p
Principen är den samma - du blandar de kryddor du vill ha...
Men för en blöt rubb kan du tillsätta Olja, ngn msk, press citron, o ffa rökessens...
Gegga ihop - detta blir alltså torrare än en vanlig marinad, men ändå inte bara torrt om ni förstår.
Klappa in ordenligt. Är det en större köttbit - så skär fickor i köttet o se till att rubben kommer dit med
Höfta mera som jas65 säger
Det blir kanon! Tack:)
Här kommer två förslag på "rub".
Rub - Kryddblandning
Kajennrub
Skrev ungefär samma sak i en annan tråd, men tänkte att kryddtips passar bra i denna tråd.
Jag hittade en trevlig sida på nätet, Grillweb, och där stod en fin kryddguide som jag ville dela med mig av:
Kryddguide
En liten ledtråd till vilka kryddor som passar till vad. Kom ihåg att inte tveka att prova andra kombinationer, man får aldrig vara feg vid grillen.
Nötkött: Fläskkött:
Timjan, enbär, grönpeppar, piri-piri, chilipulver; mexican hot, grillkrydda, texaskrydda, svartpeppar. Salvia, ingefära, mejram, dragon, curry, piffi, grillkrydda, texaskrydda, rosmarin, svartpeppar, vitpeppar.
Lamm: Kyckling:
Vitlökspeppar, basilika, dragon, rosmarin, körvel, oregano, salvia, mynta, svartpeppar. Citronpeppar, dragon, curry, svartpeppar, piffi
Oj, det hamnade tokigt - försöker igen :o
Nötkött:
Timjan, enbär, grönpeppar, piri-piri, chilipulver; mexican hot, grillkrydda, texaskrydda, svartpeppar.
Fläskkött:
Salvia, ingefära, mejram, dragon, curry, piffi, grillkrydda, texaskrydda, rosmarin, svartpeppar, vitpeppar.
Lammkött:
Vitlökspeppar, basilika, dragon, rosmarin, körvel, oregano, salvia, mynta, svartpeppar.
Kyckling; Citronpeppar, dragon, curry, svartpeppar, piffi