Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gällande tävling

  • Bejje 21 februari 2012

    Jag fick nyss ett mail från er där man kan vinna 5000kr i mat.

    Innan jag jag gjorde något så läste jag villkoren och de ser ju riktigt hemska ut. Genom att gå med i tävlingen accepterar man också att ni säljer mina uppgifter så som namn, adress och telefonnummer till en mängd andra företag. Varför gör ni det?

    Genom att göra det så vet jag enligt erfarenhet att man får fulla inkorgen med spam, oönskade samtal från telefonförsäljare osv.

    Jag vet också att dom flesta inte orka läsa dessa avtal och det är ju synd, för då kommer dom få uppleva detta obehag.

    Varför gör ni så matklubben?

  • jollo10 21 februari 2012

    Jag har också läst det, riktigt hemska, känns som man säljer sin själ till helvetet

  • Mamisen 21 februari 2012

    Jag har råkat vara lite impulssiv och svarat på två olika tävlingar och innstämmer med jollo10 att det är kaos i min e-post vill jag lova.

  • Bejje 21 februari 2012

    Japp, kan avråda alla från att svara på tävlingar överallt på nätet utan att läsa villkoren först. I nästan alla fall så accepterar man att de säljer telefonnummer och mailadress till massor av andra företag. Finns ju förståss undantag som stora och välkända företag, men inte ens då ska man lita på det utan att först läsa villkoren.

  • kasti 21 februari 2012

    Det är trist när man som internetsida sjunker SÅ lågt som ni har gjort i och med "tävlingen" som endast ska resultera i att fler aktörer får tag i min mailadress. Jag trodde ni var seriösa. Ska gå ur omedelbart! Tråkigt sätt att behandla sina besökare på!!

  • olofsbo2 21 februari 2012

    Finns det ingen ansvarig på Matklubben som kan svara på varför de sätter in en sådan oseriös annons? Har i god tro deltagit i liknande tävling och sedan blivit bombarderad med mail och telefonsamtal.
    Gå ut och tala om för alla som fått mailet hur det fungerar så kanske det inte är så intressant längre.

  • Kochang 21 februari 2012

    Skrivet av olofsbo2 den 21 feb 2012

    Gå ut och tala om för alla som fått mailet hur det fungerar så kanske det inte är så intressant längre.


    Det går ju inte. Eftersom antagligen de flesta, om inte alla, då skulle strunta i att deltaga i tävlingen. Och då tjänar matklubben inte lika mycket pengar på sina medlemmar.

  • boz1965 21 februari 2012

    Det finns en del företag, som t.ex. Planet 49 som har gjort business av att arrangera "tävlingar" med enda syfte att samla in mailadresser och mobilnummer i syfte att skicka ut reklammail åt mindre nogräknade kunder. När man sen läser det finstilta, för det är nästan alltid där man hittar det, så har man gett sitt godkännande till att man ger företaget lov att skicka reklammail till sin mailadress/mobilnummer. Detta är ett sätt att kringgå EU-lagen om oönskade mail- och sms-utskick.

    Synd att MK tillåter den typen av företag att verka genom dem. Det är sånt som kan sänka ett varumärke på nolltid. Ett exempel är företaget Solresor som har skickat ut en hel del oönskad reklam via Planet 49. När de båda företagen konfronterades om utskicken hänvisade de till varandra och ingen av dem ville ens kännas vid "tävlingen"

    Läs mer här: http://modulsthlm.wordpress.com/tag/planet49/

  • boz1965 21 februari 2012

    Exakt hur det ligger till med just Fyndklubben som ligger bakom den här tävlingen är jag inte helt säker på, men enligt obekräftade uppgifter jag har fått säljer också de dina uppgifter till tredje part.

  • Lenael 22 februari 2012

    Tack! Tänkte delta men väntade vilket jag är glad för nu. Nu avstår jag.:\

  • littlejohn 22 februari 2012

    Här kommer en pekpinne! Behöver inte komma som någon överaskning, läs ALLTID det finstilta vad det än gäller, det har jag lärt mig den hårdhänta vägen. (L)

  • Matklubben 22 februari 2012

    Ursäkt till alla Matklubbare

    Ibland blir det fel. Vi överlever genom annonsering på sajten och genom att skicka e-postutskick i samarbete med annonsörer till våra medlemmar. Det är inget att hymla om, vi behöver intäkter för att kunna driva och försöka förbättra en sådan här stor och fantastisk sajt. Våra riktlinjer för dessa utskick är att de ska vara relevanta och tillföra något värde för mottagaren, samt att företagen bakom dem ska vara seriösa.

    Det är människor som kontrollerar alla utskick innan de går iväg - och i detta fall har kontrollen uppenbarligen brustit från vår sida. Vi lär oss hela tiden. Vi killar och tjejer som jobbar hårt varje dag med att göra Matklubben till Sveriges bästa webbplats för matintresserade ber uppriktigt om ursäkt för det inträffade.

    Vi vill även passa på att tacka er Matklubbare som hjälpt oss uppmärksamma detta. Våra rutiner för hur vi ska hantera utskick i framtiden behöver onekligen ses över.

    Det är en svår balansgång när det kommer till olika typer av reklam. Alternativet är att börja ta betalt av våra medlemmar och det vill vi undvika till varje pris. Vår inställning är - och har alltid varit – att Matklubben ska vara gratis för alla. Vi har samtidigt börjat kika på ett alternativ som innebär att de som vill betala en liten slant för att slippa reklam ska kunna göra det. Tyvärr kräver en sådan lösning en hel del utvecklingstid som i sin tur tar resurser från andra förbättringar.

    Tack för er förståelse i den här frågan. Och tack för att ni varje dag hjälper till att göra Matklubbens forum levande med intressanta och hjälpsamma inlägg!

    Vänliga hälsningar
    / Vi som jobbar med Matklubben

  • Bejje 22 februari 2012

    Tack för svaret Matklubben! Ha gärna kvar reklam på sidan om det gör att det kan hållas gratis, men unvik tävlingar och annat där våra uppgifter skickas till tredjepart. Ingen förutom just redjepart blir glad över det.

  • olofsbo2 22 februari 2012

    Skrivet av Bejje den 22 feb 2012

    Tack för svaret Matklubben! Ha gärna kvar reklam på sidan om det gör att det kan hållas gratis, men unvik tävlingar och annat där våra uppgifter skickas till tredjepart. Ingen förutom just redjepart blir glad över det.



    Bra svar! Reklamen har man inte så ont
    av och tävlingar är skoj däremot är det inte skoj att de lämnar vidare uppgifter.

  • irrevirre 22 februari 2012

    Tack MK! Svaret uppskattas mycket(Y)

  • littlejohn 22 februari 2012

    Bra MK! Inte lätt att undvika alla fällor. (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.