Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grisar plågas ihjäl !

  • jimboz 24 november 2009

    Jag blir mer och mer tveksam till mitt fortsatta intag av Griskött då jag gång på gång får se dessa starka bilder..Jag vet inte om jag har lust att äta gris längre, för Kannibalism är något jag inte klarar av..Människan tvingar in dessa djur i små hörn där dom till slut börjar äta på sina döda kompisar..Jag saknar ord för hur man behandlar våra djur . Gud straffar oss alltid på sitt speciella sätt och svinhugg går igen säger man. Vi som undrar över vart våra sjukdomar kommer ifrån, kan nog söka svaret i oss själva..Jag kommer att överväga mitt framtida intag av griskött väldigt noga fro.m nu .
    Se på nyheterna idag eller gå till länken och döm själva hur ni tänker fira detta , för det är ju precis vad vi gör när vi bjuder våra vänner på Festmåltider och Julfirande
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6175693.ab

  • Gnurf 24 november 2009

    Jo, det är fär jäkligt med djurhållningen nuförtiden....(N)

  • do296 24 november 2009

    Jag instämmer med jimboz, helt klart!!
    Inslaget intill känns ju inte så inspirerande (N) :'( :(
    http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6153099.ab

  • sessa79 24 november 2009

    Helt otroligt.. så mycket man inte vet hur saker går till när djur tex transporteras osv.. det är HEMSKT..fattar inte hur man kan låta djur lida så mycket..

  • jimboz 24 november 2009

    Skrivet av do296 den 24 nov 2009

    Jag instämmer med jimboz, helt klart!!
    Inslaget intill känns ju inte så inspirerande (N) :'( :(
    http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6153099.ab


    Jävligt brutalt !
    Ibland undrar jag om människan försöker slå något slags rekord i brutalitet...

    Fyfaan ..

  • annica_johansson 24 november 2009

    Jag har inte kollat på länken,tänker inte göra det heller,för då blir det ingen skinka i jul. Men fy f.. att de för hålla på att plåga djur utan att det görs ngt

  • kattgnag 24 november 2009

    :@
    Gårdsägaren i fallet ovan, styrelseledamot på HK Scan och dessutom i något som kallas ”Svenska djurhälsovården”…tappar orden.
    HA! Djurhälsa?!
    Och han tycks tydligen inte ens veta vad det hela rör sig om, det är fina grejer det!
    Massbombardera dem med arga mail, både Scan och den där konstiga så kallade djurhälsovården! De måste ju få känna på vad deras kunder tycker för kunden har ju alltid rätt, eller hur…
    Om ni visste vilka fina (och missledande naturligtvis) bilder de har på sina hemsidor…söta små griskultingar, onaturligt rena liggande på fin gul halm, eller några normalt småsmutsiga grisar ute på grönt gräs…

    HK Scan redovisade tydligen en vinst på 10,8 miljoner euro.
    ”Svenska djurhälsovården” (vilket namn!) ägs bl.a. av Scan.

    ”Bry dig om vad du äter”, säger Scan! ”Bacon hela veckan”…
    ”Alla scans produkter bidrar till stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus”.
    Astrid vänder sig nog i graven. Vad har scan och Astrid Lindgren gemensamt? Scan går ju tvärsemot Lindgrens ideal.

    Dags att bojkotta scans produkter, eller?

  • kattgnag 24 november 2009

    Nu har iallafall jag mailat till Scan.

  • mariec 24 november 2009

    Håller med att det är för jäkligt, MEN inte är alla djurproducenter sådana. Jag känner många och det skulle kosta alltför mycket att sköta djuren på det viset. De flesta ser djuren bakom pengarna och givetvis förstör man inte sin inkomst genom att missköta djuren. Om ni noterat det så kommer det ALLTID något sånt här inför julen. Precis som om tidningarna sparar det bästa tills nu så att folk ska äta mindre julskinka.....
    Fy för scans ledamot!

  • Mistys 24 november 2009

    Är väl inte första gången scan är i blåsväder. Om jag inte minns fel var dom ju fel ute ang märkning av deras produkter för några år sedan. Svenskmärkt var inte svenskt. Den gången bestämde jag mig för att inte lita på dom så inget scan har hamnat på mitt bord sen dess och så får det förbli.

    Nu är jag inte så blåögd så jag tror att alla andra har rent mjöl i påsen men så länge man inget hör får man väl tro på att det går rätt till........eller:'(

  • jimboz 24 november 2009

    Om man bortser från det hemska som händer grisarna varje dag så är det inget vidare att ha på tallriken..Jag har sett när dom matar grisar och det är ingen rolig historia...Gammal mat ¨, melass praktiskt taget allt dom får i sig skulle vi människor spy av..Jag kanske äter Julskinka i år men sen får det vara bra med griskött..All antibiotika och tillsatser som griskött innehåller så borde det inte finnas någon som äter gris överhuvudtaget..
    Reportaget var bara den sista spiken i kistan när det gäller mitt ställningstagande..Jag har grubblat en hel del det senaste året och det är dax att finna alternativ..

    Grisar tycks bära på en Gen som gör att dom hetsäter vilket gör att dom inte bryr sig om vad dom stoppar i sig..
    Tänk att äta ett djur som blir matad med en tunna skit.....:(

  • kattgnag 24 november 2009

    mariec, jag håller med dig, det BORDE kosta alldeles för mycket. Vi får innerst inne hoppas att detta inte är alltför vanligt. Fast jag är rädd för att det är vanligare än man vill tro… Och egentligen…oavsett om sådant här dyker upp strax före jul eller inte, spelar roll? Poängen är ju att det händer, att det är en sanning.

    Misty09, ja inte kommer Scanprodukter hem till mig nåt mer, i alla fall. Någonstans måste man ju dra gränsen även om det är jättesvårt många gånger. Finns ju inget som säger att andra ”grisproducenter” (bara ordet. Varför inte grisägare eller grisuppfödare) sköter sig bättre men man hoppas ju…

    jimboz, kan alternativet vara att själv hitta ngn mindre gård som pysslar med grisuppfödning mer för hemmabruk? Har funderat en del kring detta men inte riktigt kommit till skott…
    Det finns ju en alternativrörelse som pysslar med självhushållning (odling och djuruppfödning bl.a.). Tror de är spridda över hela landet. Kolla på alternativ.nu. (Y)
    Skall nog börja luska lite i detta!

    Sist; apropå svenska regler för djurskydd…Oj, oj, oj. Blir man trött eller blir man trött?:(

    http://www.lidkopingsnytt.nu/2009/10/05/debatt-grisproducent-skriver-oppet-brev-om-konkurrens/

  • Sakate 24 november 2009

    Försöker att inte äta fläskkött så ofta, men det har mest handlat om att jag hört så många gånger att det är det absolut sämsta köttet att äta. Om jag inte minns fel så kan inte grisar svettas, vilket innebär att de har alla slaggprodukter kvar i kroppen. Om de dessutom får dålig mat så kan man ju undra hur bra köttet är? Har dock inget underlag för detta påstående annat än hörsägen, men det finns det säkert andra här på forumet som vet mer.
    Jag brukar ta någon skiva skinka till jul för att det hör till, men skulle definitivt klara mig utan.

  • LindaMosell 24 november 2009

    :@ Nej, det blir ingen julskinka i år.. Överhuvudtaget så äter vi alldeles för mycket kött, vi klarar oss gott med andra protein rika produkter. Djur ska inte behöva lida som de gör. Det är fruktansvärt. Men man ska inte bara nämna grisar, kolla på inslag hur kycklingar har det och hur de avlivas. Då skulle nog många sluta äta kycklingkött också. Vi måste bli mer medvetna om vart våra behov och handlingar leder till. Dra ner på köttbegäret istället!

  • Mistys 24 november 2009

    Mina döttrar är vegetarianer dom säger att dom tror att ångesten djuret känner i livet och dödsögonblicket stannar kvar i köttet och ingen vill väl få i sig ångest :'(

  • mariec 24 november 2009

    Kan aldrig bli vegeterian, älskar kött av alla slag!!!!!!
    Längtar redan till helgen med oxfile och fläskfile.
    Är född och uppvuxen på landet. Vi slaktade själv, har sett hela processen många gånger. Blev inte avskräckt för det.

  • suzukigs 24 november 2009

    Och myndigheterna gör som vanligt ingenting, dessa självgoda bonndjälvlar

  • jimboz 24 november 2009

    När min Far och Farmor levde så åt vi alltid Kalkon, jag är uppväxt med 2 olika traditioner men föredrar Kalkonen.
    Kalkon, Gelé, Brysselkål ,Potatis och så den underbara Gräddsåsen förstås. Jag säger bara Kukeliku !!!

  • kattgnag 25 november 2009

    Skrivet av lindamoslavac den 24 nov 2009

    :@ Nej, det blir ingen julskinka i år.. Överhuvudtaget så äter vi alldeles för mycket kött, vi klarar oss gott med andra protein rika produkter. Djur ska inte behöva lida som de gör. Det är fruktansvärt. Men man ska inte bara nämna grisar, kolla på inslag hur kycklingar har det och hur de avlivas. Då skulle nog många sluta äta kycklingkött också. Vi måste bli mer medvetna om vart våra behov och handlingar leder till. Dra ner på köttbegäret istället!


    Kyckling och höna slutade jag äta för minst 20 år sedan efter att jag förstått hur de stackars liven har det. Människan är grym. Tycker att om man tar någonting från naturen skall man göra det med respekt och föder man upp djur för att de senare skall ätas upp skall man ge dem det absolut bästa. Alla varelser har naturliga behov och det är i den insikten respekten kommer in.
    Inga problem att utesluta fågel i min kost, däremot har jag vid enstaka tillfällen köpt kalkon av en privat uppfödare som slaktar själv och där kalkonerna fått leva ett kalkonliv!

  • Amika 25 november 2009

    Jag har bestämt mig. Jag kommer i fortsättningen enbart köpa kött från gårdarna här omkring. Så jag VET att djuren har det bra in i det sista. Det finns flera bönder här omkring som slaktar själva och säljer.
    Stackars grisarna... :'( :'( :'(

    Nej, tacka vet jag de bönder som ömmar för sina djur och som slaktar dem med respekt för det liv de tar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.