Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Har du bra tips att använda rester?

  • festmaten 5 maj 2008

    Hej alla matglada!
    Vad gör ni när ni får rester över? Tar tacksamt emot tips, jag har så dålig fantasi att "bara svänga" ihop något. :o

  • Kicki8 5 maj 2008

    Matlådor :Z Tråkigt men mycket praktiskt då man ej har möjlighet att skaffa lunch på annat sätt.
    Köttfärssås kan man ha som pizza fyllning eller på varma mackor.

  • Glitterfia 5 maj 2008

    Mycket kan man slå en äggstanning över och gratinera i ugnen. Eller göra en paj av kylskåpsrenset :p

  • Glitterfia 5 maj 2008

    Vad tänker du på för typ av rester, är lättare att komma med tips om talar om jag har exempel pasta och köttfärssås sen tisd, köttbullar och potatis sen onsd,, kycklinggryta och ris sen tors.

    Mina tips skulle bli pastan köttfärssåsen, köttbullarna , kanske några grönsaker ner i en ugnsform med en äggstanning. lite riven ost över. gtatinera.

    kycklinggrytan, ris, finns tomat, skinka, svamp och lök i kylen i med allt i en pajform därefter ost och äggstanning. samt gratinera.
    Bara lite tankar.....
    Man kan bli väldigt överaskad :D man kanske hittar sin nya favorit.

  • Smulpajen 6 maj 2008

    Överbivet ris kan man göra Nasi Goreng av. Stek riset med överblivet kött och grönsaker. Jättegott!!

  • monac 6 maj 2008

    Strävar efter själv ,att äta maten så färsk & nylagad som möjligt. laga mindre eller tärna upp i "pyttbitar" kött/stek/kyckling rester. Och lägg i frysen.
    Men grytor blir ju oftast godare dagen efter...fast vissa vill ju inte äta samma mat 2 dagar i rad...här hemma har vi inga problem med det!
    Eller gör i ordnig en tallrik & gå över till grannen-(?)hade en äldre änkema porten bredvid. & en94-årig dam mitt över..De tyckte det var betydligt trevligare med ny/hemlagad mat än de lådorna kommunen tillhandahöll i "modifierad atmosfär"(som håller i 3 veckor)...så kan man glädja någon mer med sin oöverträffade kokkonst.:D
    Resttips:
    gjorde lassagne på överbliven korvstroganoff...blev jätte lyckat!(Y)

  • The_mama97mia 6 maj 2008

    Jag har också problem med rester... Gör inte matlådor. Barnen gillar inte att äta samma sak flera dagar i rad.... Så jag försöker lära mig att laga mindre för var gång. Det är svårt!!!!!
    DÄremot, när man kokar spaghetti eller makaroner eller potatis, då är det schysst att ha sparat i kylen så går det snabbare nästa dag.

    Överbliven köttfärssås är sånt jag fryser - snabbt att ta fram en bråttomkväll.

    Jag skäms ofta över hur mkt mat jag faktiskt kastar..... Måste skärpa mig.

  • Aspholme 6 maj 2008

    Kokat överbliven pasta bir Pudding i ugn, tillsätt bara stekt bacon, purjolök och äggstanning.

  • frucaos 6 maj 2008

    Jag fryser in det mesta, utom potatis - den blir så blaskig när man tinar den. Potatis går bra att steka, eller att göra potatisplättar eller -bullar av.
    Skulle jag lämna något i kylen så är risken stor att min man hittar det när han bakar bröd - då hamnar det i degen. Ris och pasta går i och för sig bra att ha i bröddegen -det är så smakneutralt att man knappt märker det. Häromsistens blev brödet grönprickigt - vi hade haft ärtor över efter middagen...
    Håller annars med om att köttrester av de flesta slag går bra att göra paj, makaronipudding eller pizza av.
    Det är trist att slänga, men nog händer det här också...

  • enAnnan 6 maj 2008

    Pytt i panna!
    Lägger ner det som blir kvar i kött/korvväg i en 2-liters glassbytta i frysen, när den är full är det pyttdags. :)

    Faktum är att jag slänger nog en hel del jag oxå. Tyvärr.
    Men matlåda gör jag. Har bara 30 minuters lunch och vill äta hyftsat gott (allt blir inte gott i micro) och nyttigt.

  • jas65 6 maj 2008

    Skrivet av monac den 6 maj 2008

    Strävar efter själv ,att äta maten så färsk & nylagad som möjligt. laga mindre eller tärna upp i "pyttbitar" kött/stek/kyckling rester. Och lägg i frysen.
    Men grytor blir ju oftast godare dagen efter...fast vissa vill ju inte äta samma mat 2 dagar i rad...här hemma har vi inga problem med det!
    Eller gör i ordnig en tallrik & gå över till grannen-(?)hade en äldre änkema porten bredvid. & en94-årig dam mitt över..De tyckte det var betydligt trevligare med ny/hemlagad mat än de lådorna kommunen tillhandahöll i "modifierad atmosfär"(som håller i 3 veckor)...så kan man glädja någon mer med sin oöverträffade kokkonst.:D
    Resttips:
    gjorde lassagne på överbliven korvstroganoff...blev jätte lyckat!(Y)


    Samma här till ungkarlarna och ungmöerna i grannskapet:)

  • Kaneta 6 maj 2008

    Om jag har köttgryta över så blir det en köttsoppa dagen efter. Lunch lådor gör jag ofta av mina rester.

    Om jag har rester av 2 eller fler middagar så kan det bli "Blandade rester" till middag med lite ny pasta/ris/potatis till.

    Bra tips för pyttipanna. (Y)

  • MatAnders 6 maj 2008

    Skrivet av enAnnan den 6 maj 2008

    Pytt i panna!
    Lägger ner det som blir kvar i kött/korvväg i en 2-liters glassbytta i frysen, när den är full är det pyttdags. :)

    Faktum är att jag slänger nog en hel del jag oxå. Tyvärr.
    Men matlåda gör jag. Har bara 30 minuters lunch och vill äta hyftsat gott (allt blir inte gott i micro) och nyttigt.


    Smart ide med glasburken, jag har messt massa små fryspåsar med oidentifierbara köttbitar i och är dålig att skriva med frystejp men en pyttipanna burk låter vettigt.
    (Y)

  • festmaten 9 maj 2008

    Tack för alla tips!

    Hur kan något så lätt bli så svårt?? Vi har väl det så bra att vi kan bara slänga resterna:(

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.