Hej alla matglada!
Vad gör ni när ni får rester över? Tar tacksamt emot tips, jag har så dålig fantasi att "bara svänga" ihop något. :o
Kicki85 maj 2008
Matlådor :Z Tråkigt men mycket praktiskt då man ej har möjlighet att skaffa lunch på annat sätt.
Köttfärssås kan man ha som pizza fyllning eller på varma mackor.
Glitterfia5 maj 2008
Mycket kan man slå en äggstanning över och gratinera i ugnen. Eller göra en paj av kylskåpsrenset :p
Glitterfia5 maj 2008
Vad tänker du på för typ av rester, är lättare att komma med tips om talar om jag har exempel pasta och köttfärssås sen tisd, köttbullar och potatis sen onsd,, kycklinggryta och ris sen tors.
Mina tips skulle bli pastan köttfärssåsen, köttbullarna , kanske några grönsaker ner i en ugnsform med en äggstanning. lite riven ost över. gtatinera.
kycklinggrytan, ris, finns tomat, skinka, svamp och lök i kylen i med allt i en pajform därefter ost och äggstanning. samt gratinera.
Bara lite tankar.....
Man kan bli väldigt överaskad :D man kanske hittar sin nya favorit.
Smulpajen6 maj 2008
Överbivet ris kan man göra Nasi Goreng av. Stek riset med överblivet kött och grönsaker. Jättegott!!
monac6 maj 2008
Strävar efter själv ,att äta maten så färsk & nylagad som möjligt. laga mindre eller tärna upp i "pyttbitar" kött/stek/kyckling rester. Och lägg i frysen.
Men grytor blir ju oftast godare dagen efter...fast vissa vill ju inte äta samma mat 2 dagar i rad...här hemma har vi inga problem med det!
Eller gör i ordnig en tallrik & gå över till grannen-(?)hade en äldre änkema porten bredvid. & en94-årig dam mitt över..De tyckte det var betydligt trevligare med ny/hemlagad mat än de lådorna kommunen tillhandahöll i "modifierad atmosfär"(som håller i 3 veckor)...så kan man glädja någon mer med sin oöverträffade kokkonst.:D
Resttips:
gjorde lassagne på överbliven korvstroganoff...blev jätte lyckat!(Y)
The_mama97mia6 maj 2008
Jag har också problem med rester... Gör inte matlådor. Barnen gillar inte att äta samma sak flera dagar i rad.... Så jag försöker lära mig att laga mindre för var gång. Det är svårt!!!!!
DÄremot, när man kokar spaghetti eller makaroner eller potatis, då är det schysst att ha sparat i kylen så går det snabbare nästa dag.
Överbliven köttfärssås är sånt jag fryser - snabbt att ta fram en bråttomkväll.
Jag skäms ofta över hur mkt mat jag faktiskt kastar..... Måste skärpa mig.
Aspholme6 maj 2008
Kokat överbliven pasta bir Pudding i ugn, tillsätt bara stekt bacon, purjolök och äggstanning.
frucaos6 maj 2008
Jag fryser in det mesta, utom potatis - den blir så blaskig när man tinar den. Potatis går bra att steka, eller att göra potatisplättar eller -bullar av.
Skulle jag lämna något i kylen så är risken stor att min man hittar det när han bakar bröd - då hamnar det i degen. Ris och pasta går i och för sig bra att ha i bröddegen -det är så smakneutralt att man knappt märker det. Häromsistens blev brödet grönprickigt - vi hade haft ärtor över efter middagen...
Håller annars med om att köttrester av de flesta slag går bra att göra paj, makaronipudding eller pizza av.
Det är trist att slänga, men nog händer det här också...
enAnnan6 maj 2008
Pytt i panna!
Lägger ner det som blir kvar i kött/korvväg i en 2-liters glassbytta i frysen, när den är full är det pyttdags. :)
Faktum är att jag slänger nog en hel del jag oxå. Tyvärr.
Men matlåda gör jag. Har bara 30 minuters lunch och vill äta hyftsat gott (allt blir inte gott i micro) och nyttigt.
jas656 maj 2008
Skrivet av monac den 6 maj 2008
Strävar efter själv ,att äta maten så färsk & nylagad som möjligt. laga mindre eller tärna upp i "pyttbitar" kött/stek/kyckling rester. Och lägg i frysen.
Men grytor blir ju oftast godare dagen efter...fast vissa vill ju inte äta samma mat 2 dagar i rad...här hemma har vi inga problem med det!
Eller gör i ordnig en tallrik & gå över till grannen-(?)hade en äldre änkema porten bredvid. & en94-årig dam mitt över..De tyckte det var betydligt trevligare med ny/hemlagad mat än de lådorna kommunen tillhandahöll i "modifierad atmosfär"(som håller i 3 veckor)...så kan man glädja någon mer med sin oöverträffade kokkonst.:D
Resttips:
gjorde lassagne på överbliven korvstroganoff...blev jätte lyckat!(Y)
Samma här till ungkarlarna och ungmöerna i grannskapet:)
Kaneta6 maj 2008
Om jag har köttgryta över så blir det en köttsoppa dagen efter. Lunch lådor gör jag ofta av mina rester.
Om jag har rester av 2 eller fler middagar så kan det bli "Blandade rester" till middag med lite ny pasta/ris/potatis till.
Bra tips för pyttipanna. (Y)
MatAnders6 maj 2008
Skrivet av enAnnan den 6 maj 2008
Pytt i panna!
Lägger ner det som blir kvar i kött/korvväg i en 2-liters glassbytta i frysen, när den är full är det pyttdags. :)
Faktum är att jag slänger nog en hel del jag oxå. Tyvärr.
Men matlåda gör jag. Har bara 30 minuters lunch och vill äta hyftsat gott (allt blir inte gott i micro) och nyttigt.
Smart ide med glasburken, jag har messt massa små fryspåsar med oidentifierbara köttbitar i och är dålig att skriva med frystejp men en pyttipanna burk låter vettigt.
(Y)
festmaten9 maj 2008
Tack för alla tips!
Hur kan något så lätt bli så svårt?? Vi har väl det så bra att vi kan bara slänga resterna:(
Hej alla matglada!
Vad gör ni när ni får rester över? Tar tacksamt emot tips, jag har så dålig fantasi att "bara svänga" ihop något. :o
Matlådor :Z Tråkigt men mycket praktiskt då man ej har möjlighet att skaffa lunch på annat sätt.
Köttfärssås kan man ha som pizza fyllning eller på varma mackor.
Mycket kan man slå en äggstanning över och gratinera i ugnen. Eller göra en paj av kylskåpsrenset :p
Vad tänker du på för typ av rester, är lättare att komma med tips om talar om jag har exempel pasta och köttfärssås sen tisd, köttbullar och potatis sen onsd,, kycklinggryta och ris sen tors.
Mina tips skulle bli pastan köttfärssåsen, köttbullarna , kanske några grönsaker ner i en ugnsform med en äggstanning. lite riven ost över. gtatinera.
kycklinggrytan, ris, finns tomat, skinka, svamp och lök i kylen i med allt i en pajform därefter ost och äggstanning. samt gratinera.
Bara lite tankar.....
Man kan bli väldigt överaskad :D man kanske hittar sin nya favorit.
Överbivet ris kan man göra Nasi Goreng av. Stek riset med överblivet kött och grönsaker. Jättegott!!
Strävar efter själv ,att äta maten så färsk & nylagad som möjligt. laga mindre eller tärna upp i "pyttbitar" kött/stek/kyckling rester. Och lägg i frysen.
Men grytor blir ju oftast godare dagen efter...fast vissa vill ju inte äta samma mat 2 dagar i rad...här hemma har vi inga problem med det!
Eller gör i ordnig en tallrik & gå över till grannen-(?)hade en äldre änkema porten bredvid. & en94-årig dam mitt över..De tyckte det var betydligt trevligare med ny/hemlagad mat än de lådorna kommunen tillhandahöll i "modifierad atmosfär"(som håller i 3 veckor)...så kan man glädja någon mer med sin oöverträffade kokkonst.:D
Resttips:
gjorde lassagne på överbliven korvstroganoff...blev jätte lyckat!(Y)
Jag har också problem med rester... Gör inte matlådor. Barnen gillar inte att äta samma sak flera dagar i rad.... Så jag försöker lära mig att laga mindre för var gång. Det är svårt!!!!!
DÄremot, när man kokar spaghetti eller makaroner eller potatis, då är det schysst att ha sparat i kylen så går det snabbare nästa dag.
Överbliven köttfärssås är sånt jag fryser - snabbt att ta fram en bråttomkväll.
Jag skäms ofta över hur mkt mat jag faktiskt kastar..... Måste skärpa mig.
Kokat överbliven pasta bir Pudding i ugn, tillsätt bara stekt bacon, purjolök och äggstanning.
Jag fryser in det mesta, utom potatis - den blir så blaskig när man tinar den. Potatis går bra att steka, eller att göra potatisplättar eller -bullar av.
Skulle jag lämna något i kylen så är risken stor att min man hittar det när han bakar bröd - då hamnar det i degen. Ris och pasta går i och för sig bra att ha i bröddegen -det är så smakneutralt att man knappt märker det. Häromsistens blev brödet grönprickigt - vi hade haft ärtor över efter middagen...
Håller annars med om att köttrester av de flesta slag går bra att göra paj, makaronipudding eller pizza av.
Det är trist att slänga, men nog händer det här också...
Pytt i panna!
Lägger ner det som blir kvar i kött/korvväg i en 2-liters glassbytta i frysen, när den är full är det pyttdags. :)
Faktum är att jag slänger nog en hel del jag oxå. Tyvärr.
Men matlåda gör jag. Har bara 30 minuters lunch och vill äta hyftsat gott (allt blir inte gott i micro) och nyttigt.
Strävar efter själv ,att äta maten så färsk & nylagad som möjligt. laga mindre eller tärna upp i "pyttbitar" kött/stek/kyckling rester. Och lägg i frysen.
Men grytor blir ju oftast godare dagen efter...fast vissa vill ju inte äta samma mat 2 dagar i rad...här hemma har vi inga problem med det!
Eller gör i ordnig en tallrik & gå över till grannen-(?)hade en äldre änkema porten bredvid. & en94-årig dam mitt över..De tyckte det var betydligt trevligare med ny/hemlagad mat än de lådorna kommunen tillhandahöll i "modifierad atmosfär"(som håller i 3 veckor)...så kan man glädja någon mer med sin oöverträffade kokkonst.:D
Resttips:
gjorde lassagne på överbliven korvstroganoff...blev jätte lyckat!(Y)
Samma här till ungkarlarna och ungmöerna i grannskapet:)
Om jag har köttgryta över så blir det en köttsoppa dagen efter. Lunch lådor gör jag ofta av mina rester.
Om jag har rester av 2 eller fler middagar så kan det bli "Blandade rester" till middag med lite ny pasta/ris/potatis till.
Bra tips för pyttipanna. (Y)
Pytt i panna!
Lägger ner det som blir kvar i kött/korvväg i en 2-liters glassbytta i frysen, när den är full är det pyttdags. :)
Faktum är att jag slänger nog en hel del jag oxå. Tyvärr.
Men matlåda gör jag. Har bara 30 minuters lunch och vill äta hyftsat gott (allt blir inte gott i micro) och nyttigt.
Smart ide med glasburken, jag har messt massa små fryspåsar med oidentifierbara köttbitar i och är dålig att skriva med frystejp men en pyttipanna burk låter vettigt.
(Y)
Tack för alla tips!
Hur kan något så lätt bli så svårt?? Vi har väl det så bra att vi kan bara slänga resterna:(