Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp! Vad saknas?

  • shieldfire 31 juli 2008

    Min matsajt börjar bli ganska klar - jag har några funktioner och jox i "piplinan" men skulle vilja veta om jag är helt ute o cyklar eller om grunden funkar som det är? Tacksam för alla kommentarer, om om ni inte vill göra det här, kan ni maila mig privat på
    martin snabel-a theoldecookerybook.com

    Sajten är på
    http://www.theoldecookerybook.com

    Tack på förhand!

    Martin S

  • Smulpajen 31 juli 2008

    Tråkigt att den inte är på svenska.. Såg att du har recept på Baba, men ärligt talat orkade jag inte läsa hela receptet. Synd :(

  • systeryster 31 juli 2008

    Rolig idé! Är inte tillräckligt kunnig i andra mått och vad en turnip betyder mm.Lite för krävande för att jag ska orka hålla intresset upp, men det vore jättekul om du skrev in recepten översatta här , om du inte gjort det redan.:o

  • Ysi 31 juli 2008

    jag tycker den ser jättebra ut, kul med en annorlunda matsida (Y). dock såg jag några stavfel, men det kanske du har koll på?!? tycker att den verkar lättnavigerad, good work!

  • cschultz 31 juli 2008

    Verkar vara bra recept, men rent designmässigt var den inget vidare. Vet inte om wikipedia har en tjänst där man får bygga en hemsida på deras källkod, men det känns så. Sidan ser alltså exakt ut som wikipedia i designen vilket jag finner väldigt tråkigt och fult, men det underlättar navigering.
    Idén är dock god och det är intressant med äldre recept. Synd bara att hela sidan är på engelska och innehåller andra måttenheter vilket kommer leda till att den inte kommer användas lika mycket som andra receptsidor. Åtminstone inte av svenska användare.

    Men lycka till :)

  • The_mama97mia 31 juli 2008

    Kul idé, undrar hur du kom på detta med äldre recept? Jag gillade själva receptsidan. DOck är det väl inget som tillhör mitt specialintresse, men skoj att veta att det finns. Lycka till!

  • Smulpajen 31 juli 2008

    Skrivet av cschultz den 31 jul 2008

    Verkar vara bra recept, men rent designmässigt var den inget vidare. Vet inte om wikipedia har en tjänst där man får bygga en hemsida på deras källkod, men det känns så. Sidan ser alltså exakt ut som wikipedia i designen vilket jag finner väldigt tråkigt och fult, men det underlättar navigering.
    Idén är dock god och det är intressant med äldre recept. Synd bara att hela sidan är på engelska och innehåller andra måttenheter vilket kommer leda till att den inte kommer användas lika mycket som andra receptsidor. Åtminstone inte av svenska användare.

    Men lycka till :)

    Delar helt cschultz kommentar. Får man fråga varför den inte är på svenska?

  • shieldfire 31 juli 2008

    Tack för alla kommentarerna.
    Två saker.
    * Det är faktiskt poängen med sajten att den är byggd på Mediawiki precis som Wikipedia. Tanken är att det ska vara "extremt" lätt att kommentera och förändra recepten om man använder dem.
    * Engelskan. Jo, det avskräcker säkert några. Alla mina recept var dock på engelska ursprungligen (jag hade "samma" sajt uppe för sisådär 8 år sedan). Min mormors recept är från "Domestic Cookery" (från 1808) och jag har inte tid, ork eller lust att översätta alltihop. Förhoppningsvis blir det en bredare besökskrets med engelska.

    ? Varför: Jag har min mormors kokbok (Domestic Cookery som sagt) här hemma som var allmänt "fallfärdig" och som jag ville rädda för omvärlden. Sedan tyckte jag det var skoj att samla fler historiska recept och lägga upp dem. På den vägen är det.
    ? Mått och ingredienser: Hmm, har inte tänkt på det men man skulle kunna göra en länk direkt till konverteringssidorna för måttenheterna och pilla in det i receptmallen. Ska kolla på't.
    ? Design: Det är lite basic kanske. Vore det bättre att "snygga till sidorna" eller duger dem med tanke på att de ska vara en wiki?

  • shieldfire 31 juli 2008

    Skrivet av systeryster den 31 jul 2008

    Rolig idé! Är inte tillräckligt kunnig i andra mått och vad en turnip betyder mm.Lite för krävande för att jag ska orka hålla intresset upp, men det vore jättekul om du skrev in recepten översatta här , om du inte gjort det redan.:o


    Jodå, de dyker upp efterhand (H)
    Currykycklingen rekommenderas :)

  • Smulpajen 31 juli 2008

    Skrivet av shieldfire den 31 jul 2008

    Tack för alla kommentarerna.
    Två saker.
    * Det är faktiskt poängen med sajten att den är byggd på Mediawiki precis som Wikipedia. Tanken är att det ska vara "extremt" lätt att kommentera och förändra recepten om man använder dem.
    * Engelskan. Jo, det avskräcker säkert några. Alla mina recept var dock på engelska ursprungligen (jag hade "samma" sajt uppe för sisådär 8 år sedan). Min mormors recept är från "Domestic Cookery" (från 1808) och jag har inte tid, ork eller lust att översätta alltihop. Förhoppningsvis blir det en bredare besökskrets med engelska.

    ? Varför: Jag har min mormors kokbok (Domestic Cookery som sagt) här hemma som var allmänt "fallfärdig" och som jag ville rädda för omvärlden. Sedan tyckte jag det var skoj att samla fler historiska recept och lägga upp dem. På den vägen är det.
    ? Mått och ingredienser: Hmm, har inte tänkt på det men man skulle kunna göra en länk direkt till konverteringssidorna för måttenheterna och pilla in det i receptmallen. Ska kolla på't.
    ? Design: Det är lite basic kanske. Vore det bättre att "snygga till sidorna" eller duger dem med tanke på att de ska vara en wiki?


    Idén är jättebra med att rädda historiska recept. Sidan skulle bli mer intressant om den vore lite mer personlig, tycker jag. Att den har ett wiki utseende gjorde ialla fall att jag tappade intresset. Jag röstar för att du "snyggar till dem lite" (Y)

  • shieldfire 1 augusti 2008

    OK, jag har försökt "snygga till" sajten en smula. Den är inte lika wikilik numera. Jag misstänker dock att texten är för liten, så om ni som hade åsikter förut fortfarande har lust att kolla på't vore det guld att få ett omdöme.

  • 1 augusti 2008

    jag har tittat lite hastigt på dinsida, och tycker att som en faktabok eller hur man ska säja så är den jättebra, fast jag förstår dom som kommenterat att dom inte lockas av den, för den är inte så flashig som kokböcker är nuförtiden. men slå bara i en äldre Vår Kokbok t ex som jag använder jättemycket så är den också ganska grå och trist, men man hittar allt man behöver för att lära sej laga mat och baka och utvecklas.
    så jag tycker det är bra som det är, syftet var ju att fånga intresse för att spara historiska recept och allt behöver väl inte vara så ögongodis jämt?

  • Smulpajen 1 augusti 2008

    En storlek större kanske inte skulle skada på typsnittet. (Nu talar jag för mig själv som behöver läsglas). Designen är något bättre, men tyvärr för opersonlig i mitt tycke. Det är ju din mormors recept, så inte minst därför borde den vara personligare. Tror den skulle vinna på det.
    Låter kanske som jag är för kritisk, men du frågade efter ärliga omdömen, eller hur?!

    Vet inte om din mormor är i livet, men hon är, eller hade säkert varit, stolt över att hennes barnbarn nu sparar hennes gamla fina bok för omvärlden (Y)

  • shieldfire 1 augusti 2008

    Tack igen!
    Mormor är dessvärre borta sedan länge. Hon kom från Hull i England i början på förra seklet. Hoppas hon hade gillat sajten :) Att den inte är världens flashigaste är lite medvetet, men jag ska kolla lite kring hur jag kan "piffa upp" delar av den ännu lite mer. Jag vill dock inte att den ska se för modern ut, det bryter mot innehållet på något vis (H)

  • Smulpajen 1 augusti 2008

    Håller med dig att ett flashigt utseende inte passar med tanke på boken ålder. Men du verkar ju väldigt duktig på att snickra hemsidor, så jag tror du kan få till ett gammalt utseende med moderna funktioner. Men wikiutseendet ÄR inte roligt...och nu säger jag det igen, inte personligt. Mormor förtjänar en personligt touch :) Är det en bild på boken på första sidan?

  • shieldfire 2 augusti 2008

    Typ. Det är så den ser ut.

  • wildlife 2 augusti 2008

    Strålande initiativ! (Y)
    Jag är väl inte som alla andra eftersom jag gillar designen skarpt. Ska man skriva om gamla recept så tycker inte jag det passar med en modern och flashig design...
    Och som alltid när man ska översätta så försvinner det information, så jag tycker recepten ska behållas på originalspråket. Vad jag däremot skulle ha velat ha vore en ordlista över fackuttryck och en omräkningstabell över olika måttenheter.
    Men jag tror nog att detta kan bli en guldgruva för alla som gillar mat! (Y)
    / Janne

  • wildlife 2 augusti 2008

    Glömde en liten bagatell... den lilla bilden länst upp till vänster skymmer en liten bit av menyraden... :)

  • shieldfire 2 augusti 2008

    Tack! Ska se om jag kan fixa bilden och menyraden. Omräkningstabeller finns annars under Library.

    Hittade en "ny" kokbok på antikvariat idag. "Kokbok efter praktiskt inhemtade grunder" av Rebecka Löfström (1840).

  • wildlife 2 augusti 2008

    Ok, men det kanske borde vara lättare att hitta dessa omräkningstabeller... kanske en separat flik för "Conversions & translations" vore nåt? :)
    / Janne

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.