Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur använder ni MATKLUBBEN ??

  • 7201 23 september 2011

    Undrar HUR ni använder er av MATKLUBBEN ??
    Jag använder den till att få inspiration, sparar en MASSA FINA recept....samt att det är väldigt trevligt att både dela med sig och testa NYA recept...
    Det första jag gör (när jag loggar in) , är att titta på HEM..= dom senast sparade recepten, då kommer man åt VÄLDIGT många bra recept. Sen undrar jag över alla dessa recept som inte har ngn bild men är fantastiska.....Dom är svårare att hitta.
    Jag menar att dom blir tyvärr mindre intressanta...då dom inte exponeras lika mycket....
    Önskar att ALLA lägger in bilder .....då blir recepten mer tillgängliga och man får en uppfattning om hur maten ser ut.
    Ska själv bli bättre på att lägga ut bilder...:0) :0)

  • 7201 23 september 2011

    Kollar ni trådar ??? Har ni favorit recept lämnare..??? Letar ni efter speciella ingredienser....
    Kollar ni i andras kokböcker ????

  • annalena514 23 september 2011

    jag andvänder massor av inspiration här många recept har ja testat toppen när man inte vet vad man ska hitta på

  • Mistys 24 september 2011

    Jag läser alltid tråden "sist provat recept" och " Var blir det till middag" Här hämtar jag alla mina recept. Så jag uppmanar folk att skriva in i dom trådarna så vi hittar "godbitarna"

  • littlejohn 24 september 2011

    {laugh} Hämtar inspiration från tråden "Vad blir det till middag", senast sparade och andra trådar. Tycker det är roligt och spännande att se vad ni tycker om saker och ting, det är roligt att så många delar med sig av sina kunskaper och funderingar.

    Använder MK när jag ska veckohandla och kört fast vad gäller maträtter. Då lägger jag upp olika rätter på min veckomeny, det får bli min utgångspunkt. Oftast blir det något liknade men i annan ordning.

    Går ibland in i andras kokböcker och tittar.

    Jag önskar att fler skrev ett omdöme om de rätter de provat, det är både på gott och ont, men en liten fingervisning. Ska bättra mig själv på det, jag lovar. (Y)

  • ingja17 25 september 2011

    Använder Matklubben i stort sett som du gör.\o/ Håller med om detta med bilder,tyvärr är jag synnerligen oteknisk och klarar inte av att få med bilder. Om man läser recepten noga kan man ofta bilda sig en uppfattning om hur det kommer att smaka då man läser ingredienserna.

  • MosterNettan 25 september 2011

    På alla sätt utom att lägga in egen matsedel. Jag rekommender till alla vänner, länkar över till Facebook så att flera ska kunna del och bli medlemmar.
    Jag hittar ny inspiration och blir överlycklig när jag hittar recept som jag haft tidigare men tappat bort.
    Flera gånger i veckan är jag inne på sidan och kollar på senast inlagda recept.
    Gemenskapen med er andra är bonus!(L)

  • Lisa35 25 september 2011

    Jag tycker Matklubben är superbra! Jag börjar också alltid med att kolla de senaste sparade recepten och hittar ofta något som verkar kul.
    Behöver jag ett recpet, som idag te x något som är glutenfritt och som jag aldrig gjort förut, så går jag in här och söker fram ett bra recept. Jag väljer oftast det recept som fått flest stjärnor och bra kommentar.. Det som jag också tycker om är att folk ibland tipsar i kommentarerna om hur de kanske ändrat något i receptet, jättebra när man själv vill göra sin egen variant på det som jag ofta gör.
    Jag har lagt in mina egna favoritrecept som jag inte hittat här inne och jag lägger alltid till en bild. Jag vill ha en bild att titta på för att bli inspirerad så jag önskade att alla tog en bild på sina konstverk :)

  • Wombat04 25 september 2011

    Samma sak här, jag klarar inte det där med bilder. Jag har fått beskrivet för mig många gånger hur jag ska bära mig åt men jag lyckas alltid tänka flera led för mycket och så blir det fel. Jag när dock ett hopp om att ändå kunna lära mig detta så småningom, men under tiden får de recept jag testat innan jag lagt in dem vara utan bilder.

    I övrigt sparar jag mängder av recept (det går i perioder) och jag går ALLTID in och betygsätter och kommenterar när jag provat något recept härifrån. Sedan en ganska lång tid tillbaka har jag ingen vidare matlust och då är det bakning och desserter som gäller. De avdelningarna är ojämförligt störst i min kokbok. Fast egentligen tycker jag bäst om att gå in och titta på andras "Mina egna recept"-avdelningar, annars har alla så lika.

  • Solitarie 25 september 2011

    Inspiration! Det finns så många härliga recept att surfa runt bland :) Jag lider ofta av idétorka och får många tips här. Läser även en del olika trådar på forumet och kommenterar ibland, roligt tidsfördriv. Mat är ett stort intresse, men jag följer sällan ett recept vilket innebär att jag aldrig kommer ihåg hur jag gjort. Såvida inte anteckningsblocket ligger bredvid och det händer inte ofta.

  • The_mama97mia 25 september 2011

    Ja, jag är ju totalt MK-beroende. Går inte en dag utan att jag loggar in här o kollar trådar, nya recept, m.m.
    O sen bor jag på chatten på kvällar o helger mest...
    Däremot deltar jag inte i "lekar".

  • Molgan 25 september 2011

    Jag tycker om att se vad andra sparar för recept i sina kokböcker. Har använt veckomenyn. Tittar även i en del trådar.

  • The_mama97mia 29 september 2011

    Jag skulle vilja passa på att säga - att Matklubben blir just vad VI gör den till.
    Om man är aktiv i trådar, eller tittar in på chatten, eller bara sparar recept - spelar ingen roll - men man kan ändå som medlem ge ngn sorts feedback, t ex om du sparar o provar ett recept - kommentera det så blir vi glada! Ni vet - ge - och ta!

  • pihal 29 september 2011

    Jag kikar in varje dag och kollar först alla nya recept sparar recept med eller utan bild bara det innehåller något jag är intresserad av. Försöker laga 3 - 4 nya recept i veckan. Bakar ca 3 ggr i veckan med nya recept. Lägger själv in nya recept dock utan bild eftersom jag inte ens äger en digitalkamera. Kommenterar alltid ett gjort recept oavsett vad jag tyckte om det. Tycker att fler borde ge kommentarer när de provat någon annans recept. Skriver även i andras gästböcker ibland. Följer trådar och hittar inspiration även där. Tycker att matklubben är en jättebra inspirationskälla som jag även rekommenderat till kompisar.

  • safir74 29 september 2011

    En annan här som är MK-beroende. Tack vare denna sida har jag vågat mig på nya smaker bl a.
    Läser många trådar dock ej lektrådarna..

  • 7201 29 september 2011

    Skrivet av safir74 den 29 sep 2011

    En annan här som är MK-beroende. Tack vare denna sida har jag vågat mig på nya smaker bl a.
    Läser många trådar dock ej lektrådarna..

    Håller med fullständigt ;0) Jag som annars måste ha ÄTIT rätten hos ngn innan jag gör den hemma...har testat massor av recept...Ngt som ni alla MÅSTE TESTA är..
    VITLÖKSDOFTANDE MOROTSSALLAD....jag är ingen salladsälskare eller grönsaksälskare men DETTA ÄÄÄÄRRRR GOOOODIS...

  • 7201 29 september 2011

    {eat}Vitlöksdoftande morotssallad detta är vad jag använder matklubben till.....Hitta KANONRECEPT.....(L)

  • amoz 29 september 2011

    Jag gillar att experimentera lite köket och blir det då bra så döper jag rätten till något och lägger in den här. Så kan jag på så vis dela med mig av mina alldeles egna recept.
    Har inte heller varit så duktig med att infoga bild men för egen del läser jag nog ut på ingredienserna om jag tror det är gott eller ej. Eller rättare sagt om det passar min smak.

  • mafia 30 september 2011

    Jag inspireras mycket av matklubben. Ofta hittar man något recept som är helt nytt eller något som man glömt bort.
    Jag skriver ibland i gästböcker, jag får meddelanden från andra och jag svarar på andras meddelanden.
    Jag försöker komma ihåg att kommentera andras recept, men tyvärr, ibland glömmer jag det.
    Jag lägger in egna recept, helst med bild.
    Om jag lägger in recept utan bild, så beror det på att jag då och då gör en raid och försöker sortera mina egna gamla recept.
    Jag blir så trött på alla lösa lappar som ligger överallt, så jag kollar om receptet ifråga finns på matklubben. Gör det inte det så skriver jag in det. Då slipper jag den lappen.

  • Kakan1986 30 september 2011

    Jag loggar in åtminstonde varje vardag och kollar läget, nya recept och senast sparade först och sen kollar alla trådar etc etc.
    Tycker det är så himla bra att ha matklubben de dagar man så gärna vill ha något gott att äta och då kan man alltid hitta något här, även om jag inte alltid gör just det recept jag hittar så inspirerar det mig till vad det sedan blir!

    Gillar blandningen av mat, disskussioner och lite lekar... :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.