Vilket är nyttigast? Att baka ett bröd på dinkel eller på råg?
Om man blandar i kruskakli, linfrön och krossat bevete i ett bröd bör det ju bli nyttigare i vilket fall som helst.
Jag tänkte baka ett sådant, INTE surdeg eftersom jag ska äta brödet samma dag, men vet inte om jag ska välja att baka med dinkel eller råg. Kanske är skillnaden marginell.
Vilket blir godast? Jag har aldrig ätit dinkelbröd.
carola2752 november 2008
Detta ämne har varit på tal i minst en tråd förut. Den tråden försökte få ett litet vidare perspektiv på olika mjölsorter. Det blev inte så många svar men du kan ju titta in och se om du får de svar du letar efter. Tråden heter "vilka mjölsorter är nyttigast och bäst", länk nedan.
Vilket är nyttigast? Att baka ett bröd på dinkel eller på råg?
Om man blandar i kruskakli, linfrön och krossat bevete i ett bröd bör det ju bli nyttigare i vilket fall som helst.
Jag tänkte baka ett sådant, INTE surdeg eftersom jag ska äta brödet samma dag, men vet inte om jag ska välja att baka med dinkel eller råg. Kanske är skillnaden marginell.
Vilket blir godast? Jag har aldrig ätit dinkelbröd.
Detta ämne har varit på tal i minst en tråd förut. Den tråden försökte få ett litet vidare perspektiv på olika mjölsorter. Det blev inte så många svar men du kan ju titta in och se om du får de svar du letar efter. Tråden heter "vilka mjölsorter är nyttigast och bäst", länk nedan.
http://www.matklubben.se/matprat/tips_och_fraagor_foer_koeket_31/vilka_mjoelsorter_aer_nyttigast_och_baest__5274.html