Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur nyttigt är dinkel egentligen?

  • tesselesse 23 oktober 2008

    Vilket är nyttigast? Att baka ett bröd på dinkel eller på råg?

    Om man blandar i kruskakli, linfrön och krossat bevete i ett bröd bör det ju bli nyttigare i vilket fall som helst.

    Jag tänkte baka ett sådant, INTE surdeg eftersom jag ska äta brödet samma dag, men vet inte om jag ska välja att baka med dinkel eller råg. Kanske är skillnaden marginell.

    Vilket blir godast? Jag har aldrig ätit dinkelbröd.

  • carola275 2 november 2008

    Detta ämne har varit på tal i minst en tråd förut. Den tråden försökte få ett litet vidare perspektiv på olika mjölsorter. Det blev inte så många svar men du kan ju titta in och se om du får de svar du letar efter. Tråden heter "vilka mjölsorter är nyttigast och bäst", länk nedan.

    http://www.matklubben.se/matprat/tips_och_fraagor_foer_koeket_31/vilka_mjoelsorter_aer_nyttigast_och_baest__5274.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.