Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur tänker ni kring detta med inälvsmat?

  • Lotten_J 15 april 2009

    Jag är bara nyfiken på att höra hur andra tänker och tycker ang inälvsmat. Jag har så svårt att äta sådan mat då jag anser att t.ex. lever, det är ju vårat sk reningsverk i kroppen....ska vi då äta upp den sk avfallscentralen där gifter osv tas om hand? Likaså detta med ex njure :'( därigenom filtreras ju urinämnen osv...Alltså jag har såååå svårt för att förstå att man kan äta detta men respekterar de som gör det. Det bär emot mig då jag i min utbildning inom sjukvården hade en dag då vi undersökte både lever, njurar o andra organ....och den lukt som infann sig i lokalen av t.ex njuren var fruktansvärd och jag kan bara inte drista mig till att äta sånt....:'(

  • anluk 15 april 2009

    Jag äter inte inälvsmat eftersom jag inte tycker det är gott!

  • monfo 15 april 2009

    Levergryta med morötter var min favorit rätt som barn.
    Men jag har aldrig gjort den själv, bekvämt att önska att mamma ska laga det när man kommer på besök.

  • crollan 15 april 2009

    Nej,
    Jag äter inte inälvsmat. Jag är själv njutransplanterad, och bara tanken på njurpaj eller leverbiff får mig att må illa. :'(

  • Gul13 15 april 2009

    Jag kan inte heller få ner inälvsmat. Brrrr.

  • kassy 15 april 2009

    Nej ingen inälvsmat för mig, vanlig blodpudding som man köper tex hos Ica går ner men inget annat.

  • Myggan-65 15 april 2009

    Jag kan gärna äta lever eller blodmat, d v s blodpudding, palt o paltbröd, men i övrigt håller jag mig ifrån inälvsmat.
    Tror mycket beror på vad man är uppväxt med, om man är van vid att äta sånt från att man är barn så tänker man nog inte så mycket på vad det är för del av djuret som man äter.

  • popik 15 april 2009

    Jag äter nötlever, kalvlever och kycklinglever men inte njure. Kycklinghjärta är också gott.

  • Ekorrungen 15 april 2009

    Ungnötslever med gräddsås och potäter, mmm(L) Blodpudding går bra ock.

  • Gnurf 15 april 2009

    Lever och hjärta är det jag äter av inälvsmaten...inte något annat. Oftast i form av leverbiff eller rökt renhjärta..men en gång åt jag grillad lever i Västindien och det var fantastiskt gott. Vad gäller de övriga formerna av inälvsmat (hjärna, lunga, njure, bräss osv) måste jag faktiskt erkänna att det är mina egna vanföreställningar som sätter stopp mer än logiken....:o En gång i Asien åt jag wok med lite knepiga bitar...bland annat nötmule...även det kändes väl lite knepigt map vanföreställningar....:)

  • Lotten_J 15 april 2009

    Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(



    Skrivet av Gnurf den 15 apr 2009

    Lever och hjärta är det jag äter av inälvsmaten...inte något annat. Oftast i form av leverbiff eller rökt renhjärta..men en gång åt jag grillad lever i Västindien och det var fantastiskt gott. Vad gäller de övriga formerna av inälvsmat (hjärna, lunga, njure, bräss osv) måste jag faktiskt erkänna att det är mina egna vanföreställningar som sätter stopp mer än logiken....:o En gång i Asien åt jag wok med lite knepiga bitar...bland annat nötmule...även det kändes väl lite knepigt map vanföreställningar....:)

  • Gnurf 15 april 2009

    Fan fan fan...skrev ett kilometerlångt inlägg som bara försvann :@ Nu tänker jag vara sur resten av dagen :@

    Skrivet av Lotten_J den 15 apr 2009
    Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(

  • Lotten_J 15 april 2009

    Hoppas det inte innehöll några snaskiga detaljer kring inälvsmaten...urk...alltså detta ämne kan verkligen få mig att må illa :'( och då man vet vad dessa organ fyller för funktion och hur de doftar......:'( :'( :'(

    Skrivet av Gnurf den 15 apr 2009

    Fan fan fan...skrev ett kilometerlångt inlägg som bara försvann :@ Nu tänker jag vara sur resten av dagen :@

    Skrivet av Lotten_J den 15 apr 2009
    Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(

  • poffa 15 april 2009

    Skrivet av Lotten_J den 15 apr 2009

    Jag är bara nyfiken på att höra hur andra tänker och tycker ang inälvsmat. Jag har så svårt att äta sådan mat då jag anser att t.ex. lever, det är ju vårat sk reningsverk i kroppen....ska vi då äta upp den sk avfallscentralen där gifter osv tas om hand? Likaså detta med ex njure :'( därigenom filtreras ju urinämnen osv...Alltså jag har såååå svårt för att förstå att man kan äta detta men respekterar de som gör det. Det bär emot mig då jag i min utbildning inom sjukvården hade en dag då vi undersökte både lever, njurar o andra organ....och den lukt som infann sig i lokalen av t.ex njuren var fruktansvärd och jag kan bara inte drista mig till att äta sånt....:'(


    Är av exakt samma åsikt!

    Inälvor = nödmat.

  • Okänd 15 april 2009

    Kycklingleversauté, portvinsstuvad.
    Kalvlever Anglaise.
    Njurgryta från Nävelsö.
    Leverpastej!!!
    Grynkorv.
    Gräddstuvad ungnötslever med ris.
    Tänk vad mycket gott många går miste om!!

  • monfo 15 april 2009

    Leverpastejsmörgås med gurka kan man inte lev utan(Y)

  • frucaos 15 april 2009

    Håller med om att leverpastej är gott, och rökt hjärta är inte dumt, men hjärta är ju inte riktig inälvsmat - det är ju en muskel ...
    Annars matvägrar jag om sånt kommer på bordet, inkluderat blodpudding!

  • Lotten_J 15 april 2009

    Ha ha nej jag väljer frivilligt bort dessa reningsverk från menyn....(Y)


    Skrivet av jan-gunnar-j den 15 apr 2009

    Kycklingleversauté, portvinsstuvad.
    Kalvlever Anglaise.
    Njurgryta från Nävelsö.
    Leverpastej!!!
    Grynkorv.
    Gräddstuvad ungnötslever med ris.
    Tänk vad mycket gott många går miste om!!

  • Okänd 15 april 2009

    Leverpastej är gott....men där går gränsen för inälvsmat......:D

  • Bohnke-Oslo 15 april 2009

    Sådant ger jag till min schäfer,HAN gillar det!:D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.