Jag är bara nyfiken på att höra hur andra tänker och tycker ang inälvsmat. Jag har så svårt att äta sådan mat då jag anser att t.ex. lever, det är ju vårat sk reningsverk i kroppen....ska vi då äta upp den sk avfallscentralen där gifter osv tas om hand? Likaså detta med ex njure :'( därigenom filtreras ju urinämnen osv...Alltså jag har såååå svårt för att förstå att man kan äta detta men respekterar de som gör det. Det bär emot mig då jag i min utbildning inom sjukvården hade en dag då vi undersökte både lever, njurar o andra organ....och den lukt som infann sig i lokalen av t.ex njuren var fruktansvärd och jag kan bara inte drista mig till att äta sånt....:'(
anluk15 april 2009
Jag äter inte inälvsmat eftersom jag inte tycker det är gott!
monfo15 april 2009
Levergryta med morötter var min favorit rätt som barn.
Men jag har aldrig gjort den själv, bekvämt att önska att mamma ska laga det när man kommer på besök.
crollan15 april 2009
Nej,
Jag äter inte inälvsmat. Jag är själv njutransplanterad, och bara tanken på njurpaj eller leverbiff får mig att må illa. :'(
Gul1315 april 2009
Jag kan inte heller få ner inälvsmat. Brrrr.
kassy15 april 2009
Nej ingen inälvsmat för mig, vanlig blodpudding som man köper tex hos Ica går ner men inget annat.
Myggan-6515 april 2009
Jag kan gärna äta lever eller blodmat, d v s blodpudding, palt o paltbröd, men i övrigt håller jag mig ifrån inälvsmat.
Tror mycket beror på vad man är uppväxt med, om man är van vid att äta sånt från att man är barn så tänker man nog inte så mycket på vad det är för del av djuret som man äter.
popik15 april 2009
Jag äter nötlever, kalvlever och kycklinglever men inte njure. Kycklinghjärta är också gott.
Ekorrungen15 april 2009
Ungnötslever med gräddsås och potäter, mmm(L) Blodpudding går bra ock.
Gnurf15 april 2009
Lever och hjärta är det jag äter av inälvsmaten...inte något annat. Oftast i form av leverbiff eller rökt renhjärta..men en gång åt jag grillad lever i Västindien och det var fantastiskt gott. Vad gäller de övriga formerna av inälvsmat (hjärna, lunga, njure, bräss osv) måste jag faktiskt erkänna att det är mina egna vanföreställningar som sätter stopp mer än logiken....:o En gång i Asien åt jag wok med lite knepiga bitar...bland annat nötmule...även det kändes väl lite knepigt map vanföreställningar....:)
Lotten_J15 april 2009
Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(
Skrivet av Gnurf den 15 apr 2009
Lever och hjärta är det jag äter av inälvsmaten...inte något annat. Oftast i form av leverbiff eller rökt renhjärta..men en gång åt jag grillad lever i Västindien och det var fantastiskt gott. Vad gäller de övriga formerna av inälvsmat (hjärna, lunga, njure, bräss osv) måste jag faktiskt erkänna att det är mina egna vanföreställningar som sätter stopp mer än logiken....:o En gång i Asien åt jag wok med lite knepiga bitar...bland annat nötmule...även det kändes väl lite knepigt map vanföreställningar....:)
Gnurf15 april 2009
Fan fan fan...skrev ett kilometerlångt inlägg som bara försvann :@ Nu tänker jag vara sur resten av dagen :@
Skrivet av Lotten_J den 15 apr 2009
Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(
Lotten_J15 april 2009
Hoppas det inte innehöll några snaskiga detaljer kring inälvsmaten...urk...alltså detta ämne kan verkligen få mig att må illa :'( och då man vet vad dessa organ fyller för funktion och hur de doftar......:'( :'( :'(
Skrivet av Gnurf den 15 apr 2009
Fan fan fan...skrev ett kilometerlångt inlägg som bara försvann :@ Nu tänker jag vara sur resten av dagen :@
Skrivet av Lotten_J den 15 apr 2009
Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(
poffa15 april 2009
Skrivet av Lotten_J den 15 apr 2009
Jag är bara nyfiken på att höra hur andra tänker och tycker ang inälvsmat. Jag har så svårt att äta sådan mat då jag anser att t.ex. lever, det är ju vårat sk reningsverk i kroppen....ska vi då äta upp den sk avfallscentralen där gifter osv tas om hand? Likaså detta med ex njure :'( därigenom filtreras ju urinämnen osv...Alltså jag har såååå svårt för att förstå att man kan äta detta men respekterar de som gör det. Det bär emot mig då jag i min utbildning inom sjukvården hade en dag då vi undersökte både lever, njurar o andra organ....och den lukt som infann sig i lokalen av t.ex njuren var fruktansvärd och jag kan bara inte drista mig till att äta sånt....:'(
Är av exakt samma åsikt!
Inälvor = nödmat.
Okänd15 april 2009
Kycklingleversauté, portvinsstuvad.
Kalvlever Anglaise.
Njurgryta från Nävelsö.
Leverpastej!!!
Grynkorv.
Gräddstuvad ungnötslever med ris.
Tänk vad mycket gott många går miste om!!
monfo15 april 2009
Leverpastejsmörgås med gurka kan man inte lev utan(Y)
frucaos15 april 2009
Håller med om att leverpastej är gott, och rökt hjärta är inte dumt, men hjärta är ju inte riktig inälvsmat - det är ju en muskel ...
Annars matvägrar jag om sånt kommer på bordet, inkluderat blodpudding!
Lotten_J15 april 2009
Ha ha nej jag väljer frivilligt bort dessa reningsverk från menyn....(Y)
Skrivet av jan-gunnar-j den 15 apr 2009
Kycklingleversauté, portvinsstuvad.
Kalvlever Anglaise.
Njurgryta från Nävelsö.
Leverpastej!!!
Grynkorv.
Gräddstuvad ungnötslever med ris.
Tänk vad mycket gott många går miste om!!
Okänd15 april 2009
Leverpastej är gott....men där går gränsen för inälvsmat......:D
Jag är bara nyfiken på att höra hur andra tänker och tycker ang inälvsmat. Jag har så svårt att äta sådan mat då jag anser att t.ex. lever, det är ju vårat sk reningsverk i kroppen....ska vi då äta upp den sk avfallscentralen där gifter osv tas om hand? Likaså detta med ex njure :'( därigenom filtreras ju urinämnen osv...Alltså jag har såååå svårt för att förstå att man kan äta detta men respekterar de som gör det. Det bär emot mig då jag i min utbildning inom sjukvården hade en dag då vi undersökte både lever, njurar o andra organ....och den lukt som infann sig i lokalen av t.ex njuren var fruktansvärd och jag kan bara inte drista mig till att äta sånt....:'(
Jag äter inte inälvsmat eftersom jag inte tycker det är gott!
Levergryta med morötter var min favorit rätt som barn.
Men jag har aldrig gjort den själv, bekvämt att önska att mamma ska laga det när man kommer på besök.
Nej,
Jag äter inte inälvsmat. Jag är själv njutransplanterad, och bara tanken på njurpaj eller leverbiff får mig att må illa. :'(
Jag kan inte heller få ner inälvsmat. Brrrr.
Nej ingen inälvsmat för mig, vanlig blodpudding som man köper tex hos Ica går ner men inget annat.
Jag kan gärna äta lever eller blodmat, d v s blodpudding, palt o paltbröd, men i övrigt håller jag mig ifrån inälvsmat.
Tror mycket beror på vad man är uppväxt med, om man är van vid att äta sånt från att man är barn så tänker man nog inte så mycket på vad det är för del av djuret som man äter.
Jag äter nötlever, kalvlever och kycklinglever men inte njure. Kycklinghjärta är också gott.
Ungnötslever med gräddsås och potäter, mmm(L) Blodpudding går bra ock.
Lever och hjärta är det jag äter av inälvsmaten...inte något annat. Oftast i form av leverbiff eller rökt renhjärta..men en gång åt jag grillad lever i Västindien och det var fantastiskt gott. Vad gäller de övriga formerna av inälvsmat (hjärna, lunga, njure, bräss osv) måste jag faktiskt erkänna att det är mina egna vanföreställningar som sätter stopp mer än logiken....:o En gång i Asien åt jag wok med lite knepiga bitar...bland annat nötmule...även det kändes väl lite knepigt map vanföreställningar....:)
Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(
Lever och hjärta är det jag äter av inälvsmaten...inte något annat. Oftast i form av leverbiff eller rökt renhjärta..men en gång åt jag grillad lever i Västindien och det var fantastiskt gott. Vad gäller de övriga formerna av inälvsmat (hjärna, lunga, njure, bräss osv) måste jag faktiskt erkänna att det är mina egna vanföreställningar som sätter stopp mer än logiken....:o En gång i Asien åt jag wok med lite knepiga bitar...bland annat nötmule...även det kändes väl lite knepigt map vanföreställningar....:)
Fan fan fan...skrev ett kilometerlångt inlägg som bara försvann :@ Nu tänker jag vara sur resten av dagen :@
Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(
Hoppas det inte innehöll några snaskiga detaljer kring inälvsmaten...urk...alltså detta ämne kan verkligen få mig att må illa :'( och då man vet vad dessa organ fyller för funktion och hur de doftar......:'( :'( :'(
Fan fan fan...skrev ett kilometerlångt inlägg som bara försvann :@ Nu tänker jag vara sur resten av dagen :@
Nötmule :'(:'(:'( men hur kändes det att tugga på dessa bitar....alltså jag blir faktiskt kräkfärdig ha ha ha:'(
Jag är bara nyfiken på att höra hur andra tänker och tycker ang inälvsmat. Jag har så svårt att äta sådan mat då jag anser att t.ex. lever, det är ju vårat sk reningsverk i kroppen....ska vi då äta upp den sk avfallscentralen där gifter osv tas om hand? Likaså detta med ex njure :'( därigenom filtreras ju urinämnen osv...Alltså jag har såååå svårt för att förstå att man kan äta detta men respekterar de som gör det. Det bär emot mig då jag i min utbildning inom sjukvården hade en dag då vi undersökte både lever, njurar o andra organ....och den lukt som infann sig i lokalen av t.ex njuren var fruktansvärd och jag kan bara inte drista mig till att äta sånt....:'(
Är av exakt samma åsikt!
Inälvor = nödmat.
Kycklingleversauté, portvinsstuvad.
Kalvlever Anglaise.
Njurgryta från Nävelsö.
Leverpastej!!!
Grynkorv.
Gräddstuvad ungnötslever med ris.
Tänk vad mycket gott många går miste om!!
Leverpastejsmörgås med gurka kan man inte lev utan(Y)
Håller med om att leverpastej är gott, och rökt hjärta är inte dumt, men hjärta är ju inte riktig inälvsmat - det är ju en muskel ...
Annars matvägrar jag om sånt kommer på bordet, inkluderat blodpudding!
Ha ha nej jag väljer frivilligt bort dessa reningsverk från menyn....(Y)
Kycklingleversauté, portvinsstuvad.
Kalvlever Anglaise.
Njurgryta från Nävelsö.
Leverpastej!!!
Grynkorv.
Gräddstuvad ungnötslever med ris.
Tänk vad mycket gott många går miste om!!
Leverpastej är gott....men där går gränsen för inälvsmat......:D
Sådant ger jag till min schäfer,HAN gillar det!:D