Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Innehållet i sillinläggningar?

  • rostok 22 december 2011

    Hej, jag tänker själv lägga in sillen till jul. Har köpt en burk med inläggningssill, märke Coop, där det står att det är 420/210 g sill i burken. Ser på Abbas hemsida att deras burk innehåller 420 g sill. Tycker det verkar underligt, då burken som de hänvisar till är lika stor som den jag köpt och som ju innehåller 210 g, resten är ju lag.

    Jag skriver därför ett e-brev till Abba för att fråga varför de inte skriver ut på deras hemsida hur mycket sill det finns i deras burkar. Får då (snabbt) svar att det står hur mycket sill det finns om det är klar lag, medan om lagen är krämig så står innehåller inklusive lagen/krämen.

    Märkligt tycker jag att de lyckas trycka ner så mycket sill i en burk som verkar vara samma storlek som Coops. Därför undrar jag om någon har Abbas inläggningssill hemma och som kan väga innehållet åt mig? Jättebussigt i så fall!

    Det är denna burk jag tänker på: http://www.abba.se/produkter/sill/ovrig_sill/abba_inlaggningssill/

  • rostok 22 december 2011

    Ok, jag har nu fått nytt svar från Abba, deras burk innehåller även den 210 g sill, även om det inte står på deras hemsida.

  • The_Stig 22 december 2011

    Hej!

    Jag har deras burk hemma och ja, det är 210 g sillfilé i en sådan. Lätt att misstolka dock vilket är farligt då en inläggningslag är jätteviktig att göra i rätt proportioner för att inte bli dålig av den.

    Lycka till med inläggningen och om du vill ha tips, så är det bara att höra av dig. Har även ett eget recept på min sida om inlagd sill, men har jättemånga här hemma om du skulle vara intresserad.

    Mvh Jack

  • boz1965 22 december 2011

    Det ska alltid anges s.k. "avrunnen vikt" på burken.

  • Mistys 22 december 2011

    Det har varit mycket debatt om detta i tidningarna i år om att tillverkarna inte skriver ut detta. Roade mig att kolla i går och den enda sill jag kunde hitta som inte angav total vikt utan även "var av sill" vikt var Willys Garant sill. På de sillburkar från Abba jag tittade på stod endast totalvikt.

  • mazzarinen 22 december 2011

    Jag har också köpt inläggningssill från Abba i år och på alla mina burkar står det att vikten efter sillen är avrunnen är 210 g. Står dock i liten text, men det står iallafall.

  • Mistys 22 december 2011

    Den sill jag kikade på var de färdiga sillinläggningarna ...inte inläggningssill.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.