Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jäsning

  • Mulloy 29 november 2012

    Många är vi som gillar att baka jäsbröd dvs matbröd och kaffebröd. Inte särskilt svårt, men jäsningen suger. Men här får du ett tips: jag har i många år låtit bli att låta degen jäsa 30 min i bunken. I stället sätter jag in bunken i 4 min i micron på defrost. Prova och tala om vad du tycker!

  • rostok 6 december 2012

    Jag tycker att bröden blir godare om de får jäsa länge så jag föredrar att ha dem lite svalt. Om jag har bråttom och ska baka kanelbullar så ställer jag degskålen i diskhon och fyller på med ljummet vatten. Men detta händer inte varje år att jag gör så. Oftare händer att jag använder kall degvätska och låter det hela ta lång tid. Jag har lite svårt att förstå att just väntetiden "suger". Jag menar, då kan man passa på att ta ett bad, en promenad, vara online eller något annat under tiden.
    Min degbunke är av metall och dessutom för stor för micron så jag kan inte testa.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.