Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan man frysa in matlagningsyoughurt på plastburk?

  • Rajdon 14 januari 2014

    Tjoba {snowman}

    Kan man frysa in matlagningsyoughurt på plastburk? Och när det lix flyter på och det är kallt så undra jag ochså kan man frysa in :

    kaviar
    ägg
    frukostyoughurt mm mm.

    Vad är det lite mer ortodoxa ni har fryset in i frysen med ev rätt tillagning, förpackning eller utblandning?

  • husmusen88 16 januari 2014

    Ja det går, men bara om man ska värma den i matlagning tycker jag. Annars skivar den sig för lätt och kan bli kornig.

    Vanlig frukostyougurt som man äter kall bör inte frysas för den skivar sig pga vätskan. Inte gott att äta.
    Kaviar (som i fiskrom) går att frysa, kaviar som i ex kalles kaviartub går inte att frysa. Ägg har jag aldrig provat. Men enligt svenska ägg http://www.svenskaagg.se/?p=19901
    så kan man inte frysa ägg för att gulan blir seg och skalet spricker. Men man kan knäcka ägget och frysa gulan och vitan om man vispar ihop dem.

  • Rajdon 20 januari 2014

    Skrivet av husmusen88 den 16 jan 2014

    Ja det går, men bara om man ska värma den i matlagning tycker jag. Annars skivar den sig för lätt och kan bli kornig.

    Vanlig frukostyougurt som man äter kall bör inte frysas för den skivar sig pga vätskan. Inte gott att äta.
    Kaviar (som i fiskrom) går att frysa, kaviar som i ex kalles kaviartub går inte att frysa. Ägg har jag aldrig provat. Men enligt svenska ägg http://www.svenskaagg.se/?p=19901
    så kan man inte frysa ägg för att gulan blir seg och skalet spricker. Men man kan knäcka ägget och frysa gulan och vitan om man vispar ihop dem.

  • Rajdon 20 januari 2014

    Tack å mycket för svaret :). Jag tror att om man köper en kompetent vaccum paketerare i olika varianter, så kan man möjligtvis isolera födad, så det inte utsätts för nån is eller luft som förstör kvaliten. Eller vad tror du?

  • husmusen88 23 januari 2014

    Ingen aning faktiskt, men ex mjölkpodukter innehåller ju vatten så de isar sig i vilket fall kan jag tänka mig. Det är ju själva frysningen som orsakar iskristallerna och inte nödvändigtvis kontakten med syre. Om det inte är kött du ska frysa in, då håller det bättre om du har tex lite olivolja eller fett runt köttet och vacuumförpackar. Nackdelen är att det kan ta smak av oljan :/

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.