Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött

  • 27 september 2000

    Svenskt eller utländskt kött, är du nogrann med ditt val? Tar du i förväg reda på var köttet kommer ifrån, både i butiken och på restaurangen?/Red.

  • 27 september 2000

    Nä, knappast, man äter väl kött när man är på semster utomlands?!! Det har blivit rena hysterin kring detta, tycker jag.

  • 28 september 2000

    Jag kollar helst var köttet komemr ifrån. Svenskt vet man att det är bra kvalité, hur det behandlas osv. Det är viktigt tycker jag.

  • 29 september 2000

    man ser ju om köttet ser bra ut, köp det då oavsett var kossan har betat!

  • bernit 15 oktober 2007

    Håller med Nellie, vad får oss att tro att det svenska köttet är bättre än utländskt ? jag reser mycket utomlands och skulle snarare säga att i stora delar av världen har köttet både bättre kvalitet och är bättre styckat än vaccumpackat kött i duktiga Sverige

  • matvraket 15 oktober 2007

    Det enda jag kollar efter är om köttet ser fräscht ut. Är det vackert rött och fräscht köper jag det, oavsett varifrån det kommer. Den danska fläskfileén är minst lika god som den svenska. Hittills iaf! :)

  • morgana 16 oktober 2007

    Billigt är bra - sen spelar det ingen roll vart det kommer ifrån... när det gäller kött.
    Fisk och kyckling däremot är en smaksak och viktigt vart det kommer ifrån, men det är pga smaken. Den kan också komma från ett annat land, så det är inte geografin som är avgörande!:D

  • evaldo 16 oktober 2007

    Detta med att man bara ska välja svenskt költt har blivit lite överdrivet tycker jag. Jag har varit utomlands och ätit kött och andra charkuterier och jag har inte blivit sjuk av det.
    Föresten hur vet jag till hundra procent att köttet verkligen är svensk? Det händer att det fuskas med det.
    Nej ät köttet, men kollas stt det ser färskt och fräscht ut .
    En anna sak är att det är nog svårt att inportera kött som inte är färskt.
    Sverige har nog ganska god koll på vad som införs i landet.(Y)

  • Amika 16 oktober 2007

    Jag äter mest kött som min bror ger mig. Han har egna djur. Men när jag köper ute så köper jag gärna brasilianskt kött. Det är riktigt bra kött. Det var en kock som berättade för mig också att brasilianskt kött faktiskt oftast är bättre än svenskt. De ger inte sina djur så mkt förebyggande antibiotiska medel i maten som vi gör här. Jag vet inte om det stämmer. Men det är gott kött i vilket fall.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.