Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolafudge

  • bodilla 18 maj 2008

    Hej!
    Jag provade att laga kolafudge igår men det gick inget vidare!:o
    Jag kokade 3 gånger tiden det skulle vara och ändå blev den för mjuk! Måste ha den i frysen och den är ändå mjuk.
    Smakar "för sött".
    Jag tyckte jag lät sockret smälta innan det fick koka, men det kan ju vara det som är felet, att det inte hade smält ordentligt!
    Det står att man ska ta av kastrullen vid 115 grader. Men det kommer man ju snart upp i, så det går ju inte!??

    Kan någon tipsa mig så vore det kul, för jag vill inte ge mig, den kan ju tydligen bli väldigt god om man lyckas!:D

    Hoppas på svar!/Bodilla

  • MammaIrene 18 maj 2008

    Jag brukar alltid göra kulprovet när jag gör kolor, men jag vet inte hur det är med fudge.....
    Pröva byt recept, kanske var något lurt....
    Finns flera recept här här om du söker....

  • bodilla 19 maj 2008

    Ja, jag kanske prövar något annat. Har inget prov motsvarande kulprovet just till fudge. Gjorde faktiskt ett kulprov men det gav en väldigt mjuk kola bara.
    Såg att receptet fått 2 stjärnor så jag tänkte att någon kanske gjort dem.......
    Nåja, det finns ju fler recept, och det var gott med blockchoklad på, så det är ju bara att man smetar på lite.
    Tack för ditt svar!
    Tacksam för fler tips om fudgekokning om ni har!
    Mvh/Bodilla

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.