Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Krymper" maten i varmluftsugn?

  • mmarabou 8 januari 2013

    Förra helgen lagade vi rotsaker i ugn som vi gjort många gånger förut. Enda skillnaden mot förut var att vi den här gången använde varmluftsfunktionen. Döm om vår förvåning när vi tog ut rotsakerna och de hade krympt nåt enormt!! Samma sak hände när jag skulle gratinera svampstuvning och fläskfilé i varmluftsugn. Det mesta av såsen dunstade bort vilket jag inte heller märkt i "vanlig" ugn. Har nån annan märkt av detta eller är det min ugn som är knasig?

  • Lena 8 januari 2013

    Har du kanske för hög värme? jag har aldrig varit med om det.

  • mmarabou 8 januari 2013

    Jag sänkte värmen 20 grader av vad jag normalt brukar ha eftersom jag läst att man skall ha lägre värme när man använder varmluft. Trots det krympte rotsakerna jättemycket!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.