Förra helgen lagade vi rotsaker i ugn som vi gjort många gånger förut. Enda skillnaden mot förut var att vi den här gången använde varmluftsfunktionen. Döm om vår förvåning när vi tog ut rotsakerna och de hade krympt nåt enormt!! Samma sak hände när jag skulle gratinera svampstuvning och fläskfilé i varmluftsugn. Det mesta av såsen dunstade bort vilket jag inte heller märkt i "vanlig" ugn. Har nån annan märkt av detta eller är det min ugn som är knasig?
Lena8 januari 2013
Har du kanske för hög värme? jag har aldrig varit med om det.
mmarabou8 januari 2013
Jag sänkte värmen 20 grader av vad jag normalt brukar ha eftersom jag läst att man skall ha lägre värme när man använder varmluft. Trots det krympte rotsakerna jättemycket!
Förra helgen lagade vi rotsaker i ugn som vi gjort många gånger förut. Enda skillnaden mot förut var att vi den här gången använde varmluftsfunktionen. Döm om vår förvåning när vi tog ut rotsakerna och de hade krympt nåt enormt!! Samma sak hände när jag skulle gratinera svampstuvning och fläskfilé i varmluftsugn. Det mesta av såsen dunstade bort vilket jag inte heller märkt i "vanlig" ugn. Har nån annan märkt av detta eller är det min ugn som är knasig?
Har du kanske för hög värme? jag har aldrig varit med om det.
Jag sänkte värmen 20 grader av vad jag normalt brukar ha eftersom jag läst att man skall ha lägre värme när man använder varmluft. Trots det krympte rotsakerna jättemycket!