Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfusket

  • Lattemaja 19 december 2007

    Nya larmrapporter haglar ner om köttfusk på Ica. "Gammalt" kött packas om och säljs som nytt. Journalister råmar och scoopar, intervjuade medelsvenssons ser rädda ut och intygar att de (åtminstone för en tid) inte ska köpa köttfärs. Och i varje fall inte på Ica....

    Nähä.

    Någon mer än jag som tycker att det verkligt sjuka här är att vi svenskar vant oss vid en ständigt fullpackad köttdisk? Vi konsumenter räknar med att affärskedjor och producenter ska hålla oss med ett stort utbud färskt kött varje dag, och mycket av det kött som är osålt när affären stänger ska helt enkelt kastas bort. Finns det siffror på hur många kilo kött som kasseras i Sverige varje dag, och hur många djur som slaktas i onödan bara för att vi vill ha sprängfulla diskar med med mycket att välja på?
    Att djuruppfödning sliter hårt på miljön är känt sedan gammalt, och utan att alls moralisera över huruvida man ska äta kött eller inte kan man tycka att det är onödigt att avla fram djur som ska dödas för att hamna direkt i sopbingen.

    Nästan all köttfärs jag köper delar jag upp i mindre påsar och fryser in, jag skulle verkligen inte ha något emot att handla färs eller kött som är fryst och jag undrar varför inte handlarna väljer att sälja fryst kött hellre än att kasta bort det (eller fuska med ompackning och datummärkning).

    (Jag har märkt att jag i nästan alla mina inlägg är lite arg. Egentligen är jag faktiskt en glad person som trivs utmärkt med det mesta, så för att inte göra mig känd som forumets surtant lovar jag att nästa inlägg blir en hyllning till den goda maten och matlagningskonsten! ;)

  • Queenie 19 december 2007

    Där jag bor så brukar de alltid sälja ut färs med kort datum, halva priset, tycker det tyder på att de inte packar om i alla fall.

    Jag skulle heller inte ha något emot att köpa fryst köttfärs.

  • anluk 19 december 2007

    Bättre att de fryser in det än fuskar iallafall!

  • evaldo 19 december 2007

    Bättre att sälja ut korta datum några dagar för halva priset än att fuska med ommärkning.
    Det har visat sig att all fusk vad det än må vara kommer upp i dagen rätt var det är.
    Överblivet kött kan de sända till djurparker runt om i landet, de behöver kött till sina rovdjur.

  • evaldo 19 december 2007

    Bättre att sälja ut korta datum några dagar för halva priset än att fuska med ommärkning.
    Det har visat sig att all fusk vad det än må vara kommer upp i dagen rätt var det är.
    Överblivet kött kan de sända till djurparker runt om i landet, de behöver kött till sina rovdjur.

  • evaldo 19 december 2007

    Bättre att sälja ut korta datum några dagar för halva priset än att fuska med ommärkning.
    Det har visat sig att all fusk vad det än må vara kommer upp i dagen rätt var det är.
    Överblivet kött kan de sända till djurparker runt om i landet, de behöver kött till sina rovdjur.

  • BackyardBaby 19 december 2007

    Säger bara en sak: är så glad att jag är veggie va!

  • mistralwind 19 december 2007

    Själv måste jag säga att jag tycker att hela kött- kraven för butikerna är ganska löjliga.
    Köttfärs får bara säljas en dag efter malning, men herregud den håller sig ju flera dar utan problem!
    Jag kan tycka att media överdriver vissa saker in absurdum, eller om det är myndigheterna som bestämmer reglerna vi ska skylla på.
    I värsta fall kanske man får lite diarre av halvbra kött, kroppen är betydligt härdigare än vi ger den credit för, såvida personen inte lider av svåra sjukdomar/infektioner innan som kan göra problemen större. Vi är så otroligt rädda för allt i det här landet, det blir nästan löjeväckande..

    Men jag håller med er ovan, mal inte så jäkla mycket åt gången, låt konsumenterna köpa fryst kött och/eller se till att köttet faktiskt nyttjas på något sätt (skänk till hemlösa/jourboenden/djuraffärer eller whatever!) istället för att slänga det! Det är västvärldens konsumptionsöverdrift i ett nötskal!

    hmm, jag låter nog också väldigt arg... är jag inte, bara förundrad över dumheterna.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.