Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laga varierande mat utan att ha ugn

  • Receptglad 25 november 2014

    Vill laga varierad mat, men har bara tillgång till 2 plattor. Finns microvågsugn. Vill helst inte använda den. Alla tips mottages tacksamt!

  • Veranne 15 april 2015

    Oj. det finns ju hur mycket som helst som inte kräver ugn om man bortser från bakning. En massa råvaror är ju enklast att steka i panna eller koka i kastrull på spisen. Och så grytor, soppor, sallader, wokrätter, omeletter, pannkakor osv osv. Jag skulle lätt kunna klara mig helt utan ugn om det behövdes :)

  • Erajscha 16 april 2015

    Jag skulle tipsa dig om att ändå använda micron men till grönsaker, som ärtor, sugar snaps, sockerärtor, broccolibuketter och majs.

    Sen kan du använd de två plattorna till potatis/ris/pasta respektive kött/fisk/kyckling etc. Woka funkar ju också, en platta till woken och en till riset.

    Bästa sätet att se till att det blir varierat är att göra en matsedel. Då kan man ju bestämma att äta olika saker olika dagar i veckan som att på måndag äter jag köttgryta med couscous och sugar snaps, på tisdag panerad torsk med kokt potatis och ärtor, på onsdag makaroner och stekt falukorv med broccoli, på torsdag kycklinggryta med kokt ris etc.

  • svengelsk 16 april 2015

    Jag har försökt laga vegetariskt varannan dag sedan i höstas. Det har blivit mycket mera varierande och rätt många recept lagas i wok.

  • sabinasiren 17 april 2015

    Grytor funkar, vissa saker behöver brynas först men det kan man ju göra i grytan också.
    Så spar du disk från stekpannan.
    Cowboy gryta är en populär rätt hemma hos oss och vi serverar creme fraiche till den och baugettbröd.

    Soppor och grytor i allmännhet är ju lättsamt med få antal plattor som används.
    Varvat med pastasallader där du bara kokar pastan på spisen och köper färska grönsaker och har aktuell valfri proteinkälla som inte behövs stekas först.
    Där finns alternativ som köttbullar,marinerad kassler, färdig skivad rostbiff, alla påläggskorvar/skinkor/kalkon etc. Finns hur mycket som helst att variera med och olika ostar.

    Så nog kan man komma långt med bara två spisplattor allt. :)

    Koka ris/pasta/potatis på ena plattan och stek i traktörpanna det kött du vill ha och gör såsen direkt med köttet, det funkar också så länge det inte är mat för många personer man ska göra. Annars blir det ju lite platsbrist i pannan man använder förstås. :-)

    Lycka till!

  • Receptglad 17 april 2015

    Tack alla som svarat! Matlagningen gällde främst min yngsta dotter som skulle flytta från lägenhet med spis/ugn och till kokvrå i studentboende. Hon fick lite panik över detta och jag ville hjälpa henne med förslag. Tycker vi har löst det bra och tar till oss alla era förslag. tack! {dance}

  • Madame-Edith 20 april 2015

    Jag har ett enkelt recept på laxpasta som du kan laga på två plattor. Pasta kokas i en kastrull och laxöran lagas i en djup stekpanna. Sedan blandar du bara ihop alltihop. Supersmidigt och gott!! Följ länken för att komma till receptet: http://madame-edith.blogspot.se/2015/04/laxpasta.html Lycka till!

    Madame Edith - Inredare och Matbloggare

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.