Jag har ikväll haft lasagne och som vanligt blev den inte alls så snygg som man får på restaurang. Min är sörjig, inga snygga fyrkantiga bitar som ligger snyggt på tallriken. Liknar mer en köttfärsröra. Vad gör jag för fel? Är det skillnad på lasagne-plattor? Eller har jag inte fattat att man måste göra något med plattorna innan man lägger köttfärssås och ost-sås på?
Jag brukar steka lök, köttfärs o vitlök. Blanda i passerad tomat och buljong. Sen en vanlig ost-sås. Inget fel på smaken men konsistensen.
Carro6712 november 2007
Hej! Jag kommer ihåg första gången som jag lagade lasagne, då blev min också sörjig. Det berodde på i mitt fall att ostsåsen och köttfärsåsen var för tunn i konsistensen. Ett tips ifrån mig är att man kan lägga i lite rivna morötter i köttfärsåsen också. Jag använder alltid torkade lasagneplattor, tycker att det blir bättre resultat av det än färska lasagneplattor. Jag gör ingenting med mina lasagneplattor innan tillagningen i ugnen. Sedan tycker jag också att lasagnen blir godare och mer fastare dagen efter att den tillagats.
anluk12 november 2007
Låt den gärna stå en stund så brukar den "fasta" till sig. Själv har jag börjat använda fullkornsplattor och tycker det funkar bättre.
e_p_a200012 november 2007
Jag brukar mixa bönor och blanda i köttfärsen så att den blir stabilare.
Hallå allihopa!
Jag har ikväll haft lasagne och som vanligt blev den inte alls så snygg som man får på restaurang. Min är sörjig, inga snygga fyrkantiga bitar som ligger snyggt på tallriken. Liknar mer en köttfärsröra. Vad gör jag för fel? Är det skillnad på lasagne-plattor? Eller har jag inte fattat att man måste göra något med plattorna innan man lägger köttfärssås och ost-sås på?
Jag brukar steka lök, köttfärs o vitlök. Blanda i passerad tomat och buljong. Sen en vanlig ost-sås. Inget fel på smaken men konsistensen.
Hej! Jag kommer ihåg första gången som jag lagade lasagne, då blev min också sörjig. Det berodde på i mitt fall att ostsåsen och köttfärsåsen var för tunn i konsistensen. Ett tips ifrån mig är att man kan lägga i lite rivna morötter i köttfärsåsen också. Jag använder alltid torkade lasagneplattor, tycker att det blir bättre resultat av det än färska lasagneplattor. Jag gör ingenting med mina lasagneplattor innan tillagningen i ugnen. Sedan tycker jag också att lasagnen blir godare och mer fastare dagen efter att den tillagats.
Låt den gärna stå en stund så brukar den "fasta" till sig. Själv har jag börjat använda fullkornsplattor och tycker det funkar bättre.
Jag brukar mixa bönor och blanda i köttfärsen så att den blir stabilare.