Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lunchöppet

  • 26 september 2000

    Restauranger har svårt att få lönsamhet på luncherna och många tvingas därför ha stängt på luncherna. Hur ofta äter du lunch på restaurang? Hur mycket är rimligt att betala för en Dagens Lunch?/Red.

  • 26 september 2000

    Jag äter väl ute 2-3 dagar i veckan. Fast ibland blir det bara en korv eller så, en lunch kostar ju 60 kr och det har man inte råd med alla dagar i veckan.

  • 26 september 2000

    Det blir för dyrt så jag tar med mat nästan varje dag.

  • 26 september 2000

    Jag äter aldrig 'dagens'. Det är ju alltid så fettdrypande och dessutom lagas det långt i förväg, och 99% av tiden är det kött eller fisk (jag är vegetarian). Ibland äter jag lunch ute om jag vet att restaurangen är god och har kvalitetsprodukter, men jag föredrar faktiskt äta middag ute, kanske 4-5 gånger i veckan. Då vet jag att jag kan få maten lagad precis hur jag vill har den.

  • 27 september 2000

    Det är veckornas höjdpunkter att få slappna av och njuta mat med vänner på luncherna. Tack vare dem går dagarna lite fortare!

  • 27 september 2000

    Jag äter urte flera dagar i veckan men det äe klart, blir det dyrare vet jag inte riktigt... I Stockholm och Göteborg är det ju mycket dyrare än hos oss i småstäderna, å andra sidan tjänar de lite mer.

  • 27 september 2000

    Jag tycker bara lnchrestauranger är så himla stressiga, dålig service och en massa stora potatisar. Nä, jag tar hellre med mig mat och går ut på kvällen i lugn och ro!

  • pehrzonflickan 16 oktober 2007

    Dagen rätt är perfekt om man som jag är singel och vill få riktig lagad kost med alla tillbehör. När jag kommer hem på kvällen så duger en lättare soppa eller något enkelt som varma mackor. Men självklart är att dagens för 70-80 kronor har man inte råd med om man är en vanlig arbetare.

  • Lattemaja 16 oktober 2007

    Mellan 50 - 70 kronor är jag beredd att betala för lunch, dagligen om den är bra. Att alltid köpa hem mycket mat och göra storportioner att lägga i frysen och senare ta med till jobbet tycker jag är en något överskattad metod att spara pengar. Nästan all mat är dyr i Sverige, och även om man tar med sig matlåda ska man helst komplettera den med en väl tilltagen och aptitlig blandsallad, gärna en frukt och på det vill man för det mesta ha något att dricka och en kopp kaffe.
    Vare sig sallad, frukt, dricka eller kaffe är gratis även om man tar med det hemifrån så jag betalar gärna för en bra lunch.
    Annars håller jag med den som skrev att luncherna ofta är feta och känns ganska trista. Det är tyvärr lättare för restaurangerna att laga "god" mat med mycket grädde och smör än mat som smakar mycket, men ändå är fräsch.

  • mariad 17 oktober 2007

    Det är intressant det här med lunch. Jag har ju drivit restaurang i flera år och luncherna är extremt priskänsliga. Som alla vet, mat, personal och alltid som tillkommer är dyrt och det är få som tjänar pengar på luncherna, vilket vi naturligtvis måste. Få är beredda att betala mer än 70 kr och då ska allt ingå, dryck, kaffe och sallad.

    På min restaurang varlde jag att ha klassisk musik och tända ljus för att skapa en lugn atmosfär vilket uppskattades mycket. Vi serverade många grönsaksrätter, både varma och kalla. Jag tog betalt per hekto eftersom jag anser att det är orättvist att små damer ska betala lika mycket som stora män när vi äter så olika mycket. Dessutom medförde det att vi inte hade något svinn, gästerna valde det de ville ha och åt upp det. I den värld vi lever i känns det bra att inte kasta mat.

    Ställ krav på er lunchrestaurang! Men var även beredda att betala för det.

    Maria

  • Amika 18 oktober 2007

    Jag äter aldrig ute. Jag har inte råd med det. Men skulle jag få höjd lön så skulle jag nog kunna tänka mig det. Det finns en restaurang här där föredetta missbrukare jobbar med att göra soppor med mera. Det är uteslutande en lunch restaurang. Helt underbart. Näringsrik och nyttig lunch. Som t.ex. soppa och grönsaks buffé... :)
    Jag vet inte hur mycket jag är beredd att betala för det. Jag vet ju inte ens vad priserna ligger på just nu. :)

  • evaldo 2 november 2007

    Jag har förmånen att slippa äta lunch ute. Jag föredrar den hemlagade.

  • anluk 3 november 2007

    Äter i princip aldrig lunch ute...... Men mellan 50-70 kr är väl det man skulle kunna tänka sig betala.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.