Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbudget

  • kajsa36 26 mars 2008

    Hej alla glada mat klubbare. Var lite nyfiken på hur mycket ni handlar mat för varje månad. Hur ofta ni handlar, om ni har någon mat budget och kanske några "spara" pengar tips...Kramar Kajsa

  • Fiona 26 mars 2008

    Jag har iofs inte någon budget att hålla mig till, utan vi äter det vi är sugna på...
    Har dock börjat göra matschema en gång i veckan o så storhandla då.. Det har gjort att vårt matkonto har sjunkit från ca 4500:-/mån (2 pers) till ca 2500:-/månad.
    Spara pengar tips... kolla vad som är billigt "just nu" o köp lite större kvantiteter att frysa in, veckohandla så gott det går (man kommer hem med mindre "bös" = mindre sånt man inte skulle handla) se över vad man äter... köttfärs är i princip alltid billigare än helt kött, kycklinglårfilé är billigare än bröstfilé osv..

  • The_mama97mia 26 mars 2008

    svår fråga igen....
    Jag har ingen budget. Är lite kluven - å ena sidan får mat gärna kosta.... å andra sidan jagar jag extrapriser o låter det ibland styra matsedel etc. För att spara pengar är nog det bästa tipset att handla så sällan som möjligt... Det slinker alltid med ngt onödigt.... Satsa också på säsongens varor, rotfrukter nu istället för tomat o gurka etc.

  • anluk 26 mars 2008

    Svårt att svara på. Försöker ta det som är billigt men samtidigt kan man inte helt styras av det. Vad skall jag tippa........3000 kr i mån kanske. Men då är det ju allt man handlar i matvarubutiken även schampo odyl.

  • evaldo 26 mars 2008

    Ingen matbudget här. Vi handlar en gång i veckan. Mat måste man ha hur den en ser ut.
    Man kan leva för att äta, och man kan äta för att leva.(H)

  • The_mama97mia 26 mars 2008

    Dessutom ser det väldigt olika ut här - hur mkt vi äter hemma. Som nu till exempel när det är påsklov så äter vi ju alla måltider hemma, plus att det kan drösa in en massa extra barn här till mellanmål ...
    Men jag har nyss varit o handlat på Netto, köpt billig (irländsk visserligen) nötfärs, skinkschnitzel med kort datum m.m. Det går att hålla nere matkostnader riktigt ordentligt om man vill.

  • Lotten_J 26 mars 2008

    Jag köper sällan sk färdig mat, utan lagar ju det mesta själv. Brukar väl ligga på ca 3000:- /mån på 3-4 personer i hushållet. Såklart om det är ngt extrapris köper man kanske lite mer och fryser in, t.ex kött.

  • Ketronya 26 mars 2008

    Vi storhandlar en gång i månaden, vid löning ;) Och då brukar vi handla för runt 500-1000:-
    Sen köper vi kompletteringsvaror, som potatis, grönsaker och frukt kontinuerligt under månadens lopp.
    Vi är två vuxna i studentlägenhet :)

  • Ketronya 26 mars 2008

    Just det angående spara pengar tips: Vi lagar i stort sett alltid all mat själva från grunden. Det blir grönsaker, rotfrukter, mycket soppor. Ibland gör vi storkok och fryser in, det blir billig lunch att ha med sig och lätt att bara värma nån dag när man inte orkar laga mat.

    Vi äter rätt mycket fisk också, den billiga fisken, och väldigt sällan kött, av flera anledningar, en av dem att det är dyrt.

    Konserver är väldigt bra, kikärtor, krossade tomater, champinjoner, vita bönor etc. kan bli en väldig massa olika rätter som blir väldigt billiga. Och potatis är gott, billigt, nyttigt och kan varieras i det oändliga (Y)

  • tulipan 26 mars 2008

    Vi är 6 pers i våran familj. Vi handlar alltid på Willys och då ligger vi runt 1200-1800kr per gång. Vi handlar 2 ggr i månaden. Alla frysar är dock fulla nu.. för det slinker juh alltid ner en massa extra när man är iväg och handlar. Köper alltid storpack och portionerar ut det i påsar och fryser ner.
    Barnen älskar mjölk här så mjölk är något som går åt som attan.
    Testade en gång att handla på Maxi men det blev så himla dyrt så det gör vi nog aldrig om.
    TAck vare dom här två ggr i månaden så brukar det inte bli så mycket mer spring i småaffärer.
    Tror man tjänar in rätt mycket med att storhandla, speciellt om man gör det på full mage. Blir så mycket onödigt handlande om man är hungrig*s*
    Har dessutom gubben som jagar så kött av olika vilda kreatur har vi juh åxå i frysen.


    Man kan nog spara på rätt många sätt om man bara vill :)

  • enAnnan 26 mars 2008

    Jag handlar alltid på Maxi
    :)
    gillar affären, personalen och sortimentet.
    Handlar nog 1-2 ggr i veckan ung.

    Vi har nog ett stort matkonto (törs nog inte kolla egentligen) för att vara en vuxen och två halvstora barn.
    Men vi har ofta kompisar här
    och jag prioriterar bra mat och fina råvaror.
    Vill som sagt ha barn som äter annat än korv o köttbullar
    :p

    Att laga mycket mat själv från grunden är något jag försöker och är övertygad om att man sparar pengar på det, och slipper en massa tillsatser och skit.

    Sen har jag ju en diabetiker och det ska serveras en hel del mat med korta mellanrum här.

  • Kaneta 26 mars 2008

    Jag blev nyfiken på fråga och gick in på våra konton och kollade 3 månader bakåt. Har alltid trott att jag varit ekonomisk när jag handlar men aldrig räknat efter. Jag handlar i princip aldrig hel och halv fabrikat, det händer men detta är en bråkdel av det vi handlar. Vi är 2 vuxna och 2 barn. Vi handlar i princip altid på Willys och på en närbutik. Det blir oftats en rejäl veckohandling på Willys. Fast när jag räknar ihop alla små poster på 50-150:- inser jag att jag lägger allt för mycket tid och pengar på dyra små handlingar.

    50 ggr har vi dragit våra kort i dessa 2 affärer på 3 månader!!! Några av dessa gånger är det kanske bara snus, glass, frimärken od men ändå! I genomsnitt handlade vi för 5900:- i månaden i dessa 2 affärer. Vet inte om det är bra eller dåligt men jag tycker att det känns mycket. I summan ingår inte bara mat utan tvål, tandkräm osv kanske kan man dra bort 400-500:- i månaden på övriga saker vi handlat. Utöver detta kommer en och annan pizza och restaurangbesök.

    Jag har försökt att göra en veckomatsedel i perioder men har varit slarvig en längre tid. Men nu får det nog bli ändring på detta. Jag ser att det finns pengar att spara.
    Tack för att du startade tråden Kajsa! (Y)(Y)(Y)

  • tulle 26 mars 2008

    Alltså, jag blir lite halvnervös när jag läser vad ni andra skrivit...:(...vi måste ju handla vansinnigt mycket...vi handlar på ICA Maxi, gillar sortimentet och hittar bra råvaror där så vi har bra koll på vad vi handlar. Nu har jag inte kollat vad som är vad så i summan ingår ju hygienartiklar, snus, välling, blöjor ibland (används fortfarande ibland på natten) och maten förstås. I år har vi i genomsnitt handlat för 8600 kr i månaden...2 vuxna, en 14-åring, en 10-åring och en 3-åring (hon äter ju visserligen inte, men ändå :p)....

    Jag brukar planera maten ungefär två veckor framåt, och håller detta om inget oförutsett inträffar. Letar extrapriser, köper storpack och fryser in osv.

    Har ni andra några speciella "spartips" förutom de vanliga?

    /tulle med sparpanik helt plötsligt...:D

  • Glitterfia 26 mars 2008

    Jag handlar minst 2-3 gånger i veckan samt vid behov.
    Jag är ensam till middag 5 dagar i veckan och de andra 2 dagarna är vi minst 3-10st.
    Det ska ätas kött varje helg helst både fredag och lördag och jag jagar alltid extrapriser. Brukar köpa upp STORA lager när något är billigt.
    Huvva vilket matkonto vi har. Har börjat spara kvitton nu och tänkte räkna ihop, vet inte om jag törs:'(

  • The_mama97mia 26 mars 2008

    jag håller med många som skrivit ovan, det är svårt att ha riktig koll på hur mkt som är MAT o hur mkt annat som liksom ingår i hushållsutgifter. Är toapapper ngt som går in under mat?? *s*
    Jag tänker nog att jag handlar som sagt ngn gång i veckan, fast då kan jag handla på tre olika affärer samma dag...
    I snitt tror jag (o då räknar jag nog jäkligt snålt - alltså för lite) att jag gör av med 600-800 i veckan? Då är jag själv med två barn som inte är i tonåren.
    Det som ingår i min budget är dock FRUKT varje dag till skolan, det är inte billigt.....

    Nu har tråden glidit lite från ursprunget kanske, men detta med ordet budget får en ju att tänka ekonomiskt, eller hur????

    (L)
    Mia

  • guacamole 26 mars 2008

    Jag har ingen direkt budget. Men kanske borde starta en....
    Vi är två vuxna och storhandlar ungefär var annan vecka. Då blir det mest basvaror, grönsaker, konserver och frukt.
    Kött och fisk handlar jag "när vi är sugna på det". Har en riktigt bra (och billig) affär precis runt hörnan. (Ibland vid storhandlingen köper vi hem storpack med kött/kyckling och fryser in.) Fisk och skaldjur köper jag alltid färskt.

    Att använda sin fantasi i köket tror jag är ett bra spartips! Laborera med vad man har hemma.
    Även att ha en bra bas med varor hemma hjälper en att inte springa och handla för att laga dagens middag. Finns det saker att laborera med i skåp och kyl så har jag ingen anledning att springa till hörnbutiken och handla (vilket alltid resulterar i något "litet extra" eller "nu när jag ändå är i affären så kan jag ju lika gärna köpa detta och detta att ha i maten ikväll")

    Annars gör jag som många andra: handlar varor som är på extrapris, storpack etc.

  • farmoringer 26 mars 2008

    Här finns det ingen riktig matbudget. Vi är två vuxna och handlar två gånger i veckan. Men jag har aldrig räknat ut hur mycket maten kostar. Har ju alltid frysen full med älgkött och den är inte gratis precis, men det tänker man ju inte på...Men vad jag har märkt det är att allt har blivit bra mycket dyrare det sista halvåret ungefär, kanske lite längre ändå...

  • marwis 26 mars 2008

    Se till att ha bröd i frysen! Köp storpack med pålägg och frys in. Det är solklart hemma hos oss att blir det massa småhandlande så stiger matkostnaderna radikalt, det slinker ju alltid ner ngt extra! Hos oss äter vi mycket frukt och grönt :D. Det kan man köpa till bra pris på Willys därför blir det alltid storhandling där. Köp aldrig sånt som du tänker att det kan vara bra att ha, ofta blir det liggande. Spara alltid rester och frys in det, bra för både barn och vuxna att ta till när man kommer hem efter träning eller skola/arbete. Det är inte alltid det blir gemensamma måltider i vår familj:(

  • The_mama97mia 26 mars 2008

    Håller med dig farmoringer !
    Både ang att älgkött minsann inte är gratis, när jag var gift med jägare så minns jag att det kostade skjortan!!!!!!! Arrende, utrustning, jakthund etc.... Hade aldrig pengar till något då!!!!!

    Och sen att maten blivit dyrare på sistone. Ost - skitdyrt. Frukt! Ägg har också gått upp ordentligt i pris....

  • epi 26 mars 2008

    :p Vi har en kostnad på 4500:- i månaden. Vi är 2 vuxna och 2 stora tänande tonåringar på 15&18 år. Gör matlista för hela månaden och handlar efter den.
    I dessa pengar ingår mat, toapapper, tvål deo mm. Storhandlar basvaror var 5-6 vecka på Maxi. Sen handlar vi allt färskt som mjölk,frukt,mm i våran närbutik.
    Lagar allt mat själv inget halv eller helfabrikat.
    kebab pizza,hamburgare handlar vi ca 10ggr på ett år. Det sparar nog många kronor

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.