En tanke slog mig idag då jag hade grovstädning i mitt kök.
Man ser ofta på inredningsprogram att man ska ha porslinet på öppna hyllor, kanske många här som har!
Min fråga är då om man måste diska dessa tallrikar, glas och skålar när man ska använda dem?
Vaför jag undrar beror på att jag upptäcker var gång jag tar ett tag i köket att flottet tom letar sig in i skåpen.
Nu menar jag inte kanske den tallriken du använder varje dag, men det andra.{question}
Kakan198623 augusti 2011
Jag har också funderat på detta.
Tycker det kan vara rätt snyggt, förutsatt att man har städat... Men jag tänker mest att det måste väl bli väldigt dammigt?
Beckis8323 augusti 2011
Visst säkert jätteskönt att slippa öppna skåpluckan varje gång man ska äta och super om man har snyggt enhetligt fint porslin som man vill visa upp. Men jisses vilken flottfälla...Nix..tacka vetja skåp där allt döljs.
Bettan196923 augusti 2011
Det är nog bäst med stängda skåpsluckor......... ofräscht med öppna skåp och hyllor, snyggt men opraktiskt :<
amoz23 augusti 2011
Tycker också det ser väldigt snyggt ut men som sagt kanske lite opraktiskt. Skulle vara kul att höra om det är någon här som har det just så i sitt kök och hur det i så fall fungerar.
The_mama97mia23 augusti 2011
hehe, jag inbillar mig att såna där detaljer är gjorda just för dom som sällan elelr aldrig verkligen lagar mat i sina kök... Många idag har typ bara filmjölk o mack-grejer i kylen...
Så äter man lunch ute ...
svengelsk23 augusti 2011
Minns 70-talets kryddhyllor. Jag satte etiketter på locken och burkarna i en låda efter några rengöringsförsök.
DoctorWho24 augusti 2011
Inredaren Terence Conran skrev i en av sina böcker "öppna hyllplan är vackra att se på, men inte lämpliga till annat än sådant som du använder dagligen". Jag håller helt med honom och han är den enda inredare som jag tycker är vettig.
The_mama97mia24 augusti 2011
men det är ungefär samma med bokhyllor ju, jag har några bokhyllor med glasdörrar frampå, älskar dom, behöver inte lida av en massa dammsamling på mina älskade böcker
Och... apropå "saker du använder dagligen" som Transporter skrev om här - även om man använder det dagligen så blir det onekligen mkt flottigt o smutsigt i köket - i alla fall hos mig...
amoz24 augusti 2011
Ja du transporter, där är jag nog benägen att hålla med, snyggt att titta på men opraktiskt. Men det är kanske som mama97mia skriver, att köken inte används till det de är ämnade, och då funkar det så klart.
The_mama97mia24 augusti 2011
Amoz - ja men allvarligt, jag tror att många har som "utställningskök" eller "hem"
men men säg det bara - surt sa räven, för så har då inte jag det... och jag är INTE avundsjuk. Alla får ha det efter sin fason tänker jag. :)
amoz24 augusti 2011
Absolut måste alla få ha det som de vill och det handlar ju inte om avundsjuka inte. Jag var bara lite nyfiken på hur ett sådant kök fungerar i verkligheten, så det hade varit himla kul om någon här kunde berätta det.
En tanke slog mig idag då jag hade grovstädning i mitt kök.
Man ser ofta på inredningsprogram att man ska ha porslinet på öppna hyllor, kanske många här som har!
Min fråga är då om man måste diska dessa tallrikar, glas och skålar när man ska använda dem?
Vaför jag undrar beror på att jag upptäcker var gång jag tar ett tag i köket att flottet tom letar sig in i skåpen.
Nu menar jag inte kanske den tallriken du använder varje dag, men det andra.{question}
Jag har också funderat på detta.
Tycker det kan vara rätt snyggt, förutsatt att man har städat... Men jag tänker mest att det måste väl bli väldigt dammigt?
Visst säkert jätteskönt att slippa öppna skåpluckan varje gång man ska äta och super om man har snyggt enhetligt fint porslin som man vill visa upp. Men jisses vilken flottfälla...Nix..tacka vetja skåp där allt döljs.
Det är nog bäst med stängda skåpsluckor......... ofräscht med öppna skåp och hyllor, snyggt men opraktiskt :<
Tycker också det ser väldigt snyggt ut men som sagt kanske lite opraktiskt. Skulle vara kul att höra om det är någon här som har det just så i sitt kök och hur det i så fall fungerar.
hehe, jag inbillar mig att såna där detaljer är gjorda just för dom som sällan elelr aldrig verkligen lagar mat i sina kök... Många idag har typ bara filmjölk o mack-grejer i kylen...
Så äter man lunch ute ...
Minns 70-talets kryddhyllor. Jag satte etiketter på locken och burkarna i en låda efter några rengöringsförsök.
Inredaren Terence Conran skrev i en av sina böcker "öppna hyllplan är vackra att se på, men inte lämpliga till annat än sådant som du använder dagligen". Jag håller helt med honom och han är den enda inredare som jag tycker är vettig.
men det är ungefär samma med bokhyllor ju, jag har några bokhyllor med glasdörrar frampå, älskar dom, behöver inte lida av en massa dammsamling på mina älskade böcker
Och... apropå "saker du använder dagligen" som Transporter skrev om här - även om man använder det dagligen så blir det onekligen mkt flottigt o smutsigt i köket - i alla fall hos mig...
Ja du transporter, där är jag nog benägen att hålla med, snyggt att titta på men opraktiskt. Men det är kanske som mama97mia skriver, att köken inte används till det de är ämnade, och då funkar det så klart.
Amoz - ja men allvarligt, jag tror att många har som "utställningskök" eller "hem"
men men säg det bara - surt sa räven, för så har då inte jag det... och jag är INTE avundsjuk. Alla får ha det efter sin fason tänker jag. :)
Absolut måste alla få ha det som de vill och det handlar ju inte om avundsjuka inte. Jag var bara lite nyfiken på hur ett sådant kök fungerar i verkligheten, så det hade varit himla kul om någon här kunde berätta det.