Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nu är grillen tänd

  • jas65 30 april 2008

    Äntligen så tänds grillen och barbeque såsen är klar samt den goda glacen som skall användas vid slutet av grillningen.Revbenen ligger färdig marinerade i köket och vårdas med omsorg med en silkeslen pensel som den nästsista marinaden försiktigt penslas på för att ge en oförglömlig måltid med röksmak från hickori spån och alla goda dofter från grillröken och dess kärleksfulla smak ämnen som ges till revbenen. Jag älskar livet och ha nu en otroligt fin Valborg och glöm inte att höfta lite mera in i Maj månad.
    Mvh
    Höfta på

  • Bowmore 30 april 2008

    Man blir ju lyrisk när man läser sådant.
    Skålar för våren
    Slainthe

  • jas65 30 april 2008

    Slanthe Bowmore för våren och grillningen.

  • irrevirre 30 april 2008

    Nämen det var inte läska mig så ...... jag älskar grillat men har inte möjlighet att grilla här.
    Jo, vi kanske skall köpa en slags elgrill till balkongen men det är ju inte detsamma....

    Ha en ljuvlig middag. Själv sucktar jag ...... och tröstar mig med ett glas vin till:-)

  • The_mama97mia 30 april 2008

    jas65 - skönt med inspiration från dig!
    Grilla mera!
    Mvh Mia

  • jas65 30 april 2008

    Mia grilla mera!!! höfta mera!!! nästa års schlager.

  • Lilljeppe 1 maj 2008

    Jag ska grilla ikväll(Y)
    Funderar på att använda "höfta meras" marinad som han nämnt så många gånger. Den måste ju vara god:p
    skål på er o för våren

  • jas65 1 maj 2008

    Oj nu är grillen tänd igen med egen marinerad bestående av wiskey för oxbringan som skall barbequas nu under 8 timmar vid en temperatur runt 100-120 grader och hickorispån så att den känns så mör att skär man i köttet så faller de isär. Efteråt så serveras detta med chibattabröd och saltgurka, tomater.fetaost och grillsås ( Jack Daniel's sauces).

    Jag kan lova att det luktar hickorirök i både lägenheten och i trapphuset :o

    Mvh
    Vi måste höfta mera i framtiden
    Maja på nu ute i den härliga vår kännslan

  • ThomasP 1 maj 2008

    Skrivet av IrreVirre den 30 apr 2008

    Nämen det var inte läska mig så ...... jag älskar grillat men har inte möjlighet att grilla här.
    Jo, vi kanske skall köpa en slags elgrill till balkongen men det är ju inte detsamma....

    Ha en ljuvlig middag. Själv sucktar jag ...... och tröstar mig med ett glas vin till:-)

    Jag kör med gasol grill på balkongen och det funkar bra men kol är lite mer sport att grilla på men inte på en balkong///Mvh Thomas

  • The_mama97mia 11 maj 2008

    Jag erkänner - jag är kär i min grill. Weber och jag.
    Visst är det ju underbart när man säger vad ska vi grilla idag???? Istället för - vad blir det för mat?

    Här höftas det ordentligt vill jag lova, gör marinader som på löpande band, mäter inte, skri ver inte upp - bör skärpa mig på det. Allt blir ju gott , men jag minns ju inte sen om det blir nån höjdare.

    Sen är det ju alla kombinationer.... med såser o röror o allehanda tillbehör. Jag tröttnar aldrig.

    Ngt jag ska prova i år är att grilla strömming. Jag älskar strömming mentycker det blir så mkt stekos så jag drar mig för det. Men att grilla måste ju vara suveränt.

  • farmoringer 11 maj 2008

    Här tycker vi också om strömming. Har aldrig prövat att grilla den. Men det går ju att göra mycket i ugnen med strömmingen som blir kanongott och inget os...

  • bernit 11 maj 2008

    Har precis hällt upp ett glas rött till kocken vin- göden är i det närmsta perfekt och lammkotletterna har marinerat i ca 4 tim så grillningen sker om 5 min.

    Sedan blir det middag på altanen i sommarvärmen i goda vänners lag - nu kan man njuta !!

    /BÅ :p

  • irrevirre 17 maj 2008

    Skrivet av IrreVirre den 30 apr 2008

    Nämen det var inte läska mig så ...... jag älskar grillat men har inte möjlighet att grilla här.
    Jo, vi kanske skall köpa en slags elgrill till balkongen men det är ju inte detsamma....

    Ha en ljuvlig middag. Själv sucktar jag ...... och tröstar mig med ett glas vin till:-)


    NU har vi köpt en Weber. Och ja, det blev en gasolgrill istället för el.
    Vi skall "övningsköra" den ikväll. Slängt ihop vad jag hade hemma så det blir:
    Marinerad kyckling filé
    Fäskpotatis (förkokt) i folie med smör,citron och dill.
    Grillad majs och två kalla såser.
    Och grönsallad med gula tomater och rädisor.

    Snälla berätta om era allra bästa tips tack.
    Den absoluta godaste marinaden?
    Hur grillar ni grönsaker?
    Annat bra att veta när man grillar på gasolgrill?

  • The_mama97mia 17 maj 2008

    Grattis till kungen av grillar!
    Jag kan inget om hur man gör praktiskt med gasolen, men principen är ju detsamma sedan.
    Kolla in - det finns andra trådar här om grilltips o grillsåser o marinader....

    V g grönsaker, jag grillar helst au naturel liksom, aubergine i skivor, squash i skivor, bara pensla med olja o lite flingsalt på. Grönsaksspett är roligt
    Grillade tomater hela är underbart.
    Grillad vitlök hel - underbart.
    Grillad majskolv. Härligt härligt o du har mat hela nästa dag haha, det fastnar så gärna mellan tänderna

    lycka till vännen!
    /Mia

  • irrevirre 17 maj 2008

    Tack snälla Mia! Det skall bli så kul!

  • Lilloo 17 maj 2008

    Du har det bra du Irrevirre... grilla ikväll... här vräker snön ner... Lär inte bli någon grillning här inte... Vi får käka tacos istället

  • MammaModesty 17 maj 2008

    Ja här i värmland snöar det o vi som är bortbjudna till vår tyska granne på grillkväll??? hmm.. vi får väl se vad det blir det skulle bli polsk/Tysk mat jag får väl tala om vad de gjorde till oss men grillkväll blir det nog inte iaf ska jag inte passa någon grill för då fryser jag ihjäl... :o men till alla er som har fint väder... GRILLA O NJUT!!! :p

  • jas65 17 maj 2008

    Tips Irevirre,

    Du vet den Amerikanska affären vid Gustav Adolf torg här i malmö vid hörnan brevid The Greek.
    Där säljer de härliga marinader och hickori ved och meschuito ved ( Rökspån)
    Blöt lägg dessa och packa in dem i aluminium folie som du sedan gör lite hål i med hjälp av en gaffel.
    Lägg dem sedan brevid köttet och på den brännare du tänder och låt köttet ligga på andra sidan där du inte tänder brännaren. Vips så har du på böjat en barbeque som smakar härligt.
    Kolla in mitt recept på barbequesås. Barbequesås
    Och glömm inte för allt i världen att höffta mera bland kryddor och marinader när du grillar :)

  • irrevirre 17 maj 2008

    Det är ju inte klokt att det SNÖAR på flera platser. I Malmö idag är det ganska kyligt så vi får sitta inne och äta, men snöar gör det i alla fall inte! Upp&nervända världen.

    Och Jas65, vilket bra tips. Det är sådant jag är ute efter sedan. Dit skall vi det är ett som är säkert!

    Nu skall vi snart starta upp ..... vinet slinker redan ner .....

  • ThomasP 1 april 2009

    Premiärgrillning idag det vattnas i munnen redan och är någon timme kvar tills det ska tändas upp

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.