Ær det nogon hær som vet vad jag gjør fel?
Jag har gjort smålansk ostkaka flera gånger,men varje gång blir den inte som den man kjøper i affærerna,jag får den lite sandig,små klumpar inne i Inte mjuk och smidig?
På førehand takk
Med vennlig hilsen
Kenneth:)
Vetebullen31 maj 2011
Hej!
Detta recept har jag "mekkat" ihop själv och tycker det är gott.
Ville ha mera smak än den man köper.
Lätt att göra :)
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt en kastrull på spisen, häll i 4,9 liter av mjölken och värm upp den till 37 grader. Häll resten av mjölken (1 deciliter) i en skål, blanda i mjölet och rör ihop till en redning. Rör ner redningen i den fingerljumma mjölken tillsammans med löpen. Dra kastrullen från plattan och låt mjölkblandningen stå en timme under lock och ysta sig.
Sätt en sil över en bunke, lägg en kökshandduk som silduk i silen och lyft försiktigt i ostmassan med hjälp av en hålslev. Låt ostmassan stå och rinna av till dess att det mesta av vasslan runnit ner i skålen och konsistensen på ostmassan blivit fastare, ca 60 minuter.
Knäck äggen i en skål, lägg i sockret, vispgrädden mandeln samt bittermandeln och vispa ihop detta till en smet. Rör ner ostmassan i äggblandningen , vispa försiktigt och häll över smeten i en smörad
form. Baka i ca 40 - 45 minuter.
Ær det nogon hær som vet vad jag gjør fel?
Jag har gjort smålansk ostkaka flera gånger,men varje gång blir den inte som den man kjøper i affærerna,jag får den lite sandig,små klumpar inne i Inte mjuk och smidig?
På førehand takk
Med vennlig hilsen
Kenneth:)
Hej!
Detta recept har jag "mekkat" ihop själv och tycker det är gott.
Ville ha mera smak än den man köper.
Lätt att göra :)
Ostkaka med kardemumma (glutenfri)
glömde säga att du kan använda vetemöl i stället för glutenfritt mjölmix om du inte är glutenallergiker \o/
Småländsk ostkaka
Ingredienser
5 liter mjölk
1 dl mjöl
2 msk ostlöpe
1 dl mandel, finhackad
2 st bittermandlar
4 st ägg
4 dl grädde
1,5 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt en kastrull på spisen, häll i 4,9 liter av mjölken och värm upp den till 37 grader. Häll resten av mjölken (1 deciliter) i en skål, blanda i mjölet och rör ihop till en redning. Rör ner redningen i den fingerljumma mjölken tillsammans med löpen. Dra kastrullen från plattan och låt mjölkblandningen stå en timme under lock och ysta sig.
Sätt en sil över en bunke, lägg en kökshandduk som silduk i silen och lyft försiktigt i ostmassan med hjälp av en hålslev. Låt ostmassan stå och rinna av till dess att det mesta av vasslan runnit ner i skålen och konsistensen på ostmassan blivit fastare, ca 60 minuter.
Knäck äggen i en skål, lägg i sockret, vispgrädden mandeln samt bittermandeln och vispa ihop detta till en smet. Rör ner ostmassan i äggblandningen , vispa försiktigt och häll över smeten i en smörad
form. Baka i ca 40 - 45 minuter.