Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd

  • Hjotrongull 13 januari 2008

    Jag är jättesugen på att göra pitabröd med någon god fyllning i, men det är så längesen jag gjorde det att jag har glömt vad jag brukar ha i:(
    Vad brukar ni ha i era pitabröd?

  • 13 januari 2008

    var evigheter sedan jag åt det själv, men då var det kebab med sallad gurka lök och kebabsås

    det går ju ha samma saker som man har till tacos, wraps mm, kolla här:
    http://www.oldelpaso.se/oepse/index.html

  • Okänd 13 januari 2008

    Har ett mättande och gott recept på fyllda Pitabröd,kolla där.OH,vad frestad jag blev trots att jag har njutit av anluks tonfiskröra.(Korvbröd med tonfisk i,jag hade Baguette OHLALA)

  • evaldo 13 januari 2008

    Du kan blanda i t ex margarin , köttfärs, lök, krossade tomater, böngroddar , oregano
    timjan, salt, örtpeppar; eller vitlökspeppar i Pitabrödet.

  • mumsigt 13 januari 2008

    Jag har ett recept i min receptsamling.. egengjord kyckling kebab..
    Jättegott och enkelt..
    Kyckling.lök,sallad,tomat,gurka,kebabsås:p
    oj hungrig jag bliirr(Y)

  • irrevirre 13 januari 2008

    "Germans gyros med kyckling" gillar jag mycket.
    Inlagt bland recepten här.

  • farmoringer 13 januari 2008

    Och jag tycker om renskav i pitabröd en god sallad i ,plus dressing av något slag..

  • annica1982 13 januari 2008

    Vi här hemma brukar fylla dem med taco fyllning. Gott gott.

  • starfighter 13 januari 2008

    Vi brukar göra falafel, lägga dem varma med sallad, tomat, lök eller vad man tycker om och sedan en röra av rostad aubergine, paprika, vitlök och olja och/eller lite hoummus. Otroligt gott och mättande!

  • Svesse60 13 januari 2008

    Jag brukar strimla kycklingfile, steka den och krydda den lite "hot". Sen fyller jag pitabrödet med kyckling, sallad, hackad lök, tomater och givetvis orientdressing. Orientdressing är en otroligt god dressing som passar utmärkt till fyllda pitabröd.

  • snutten 13 januari 2008

    Som sagt tacofyllning...El kebab med grönsaker och dressing - gott!

  • Hjotrongull 13 januari 2008

    Tack för alla bra tips:)(Y) Blir ju sugen på allt....Får bli pitabröd någon dag nu i veckan...

  • anluk 13 januari 2008

    Har ett recept på min sida som heter Pitabröd med mexifyllning. Jättegott:p

  • pehrzonflickan 13 januari 2008

    Räkor, kräftstjärtar, sallad och tsatsiki!

  • SLundstr 13 januari 2008

    Matrester - kort och gott. Om man inte är ute efter ex vis falafel- eller kebab-stuk.

    T.ex. ett salladsblad i botten så att vätskan från sås/majonnäs inte rinner igenom och "saggar" till pitabrödet. Sen kan jag sätta i kycklingrester, lite skivad tomat och andra grönsaker. Gärna lite riven ost också. Har jag tid så gör jag gärna en röra av kycklingen med majonnäs/gräddfil och/eller tomatsalsa som jag kryddar med sambal oelek eller någon annan pepparstark krydda, salt och kanske någon örtkrydda typ basilika/oregano/dragon plus peppar om det inte redan är för starkt. Den röran lägger jag ovanpå ett eller två hela salladsblad i pitabrödet.. Ovanpå det lite lök - rå eller rostad efter smak, några urkärnade oliver och toppar med lite mer gräddfil eller liknande så att det inte blir torrt. Kall öl till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.