Är det någon som har tips om vad man kan göra med päron, som inte är riktigt mogna. Har ett träd som ger så mycket frukt att en gren har gått av:(
sju21 augusti 2010
Det är riktigt gott med inlagda päron. Det gör nog inget om de är hårda och lite omogna eftersom man kokar dem tills de mjuknar. Min pappa brukar göra inläggning med ingefära som är himmelskt god, sen äter vi päronen till vaniljglass, till ostbricka, i bakverk...
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
1-2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar
Strimla ingefära fint. Koka upp vatten, ingefära, socker, juice och skal av 1–2 lime och 1 urskrapad vaniljstång med frön. Koka ca 10 minuter. Skala päron. Förväll päronen i kokande vatten tills de blivit lätt mjuka, 5–20 minuter. Ta upp och lägg i väl rengjorda, varma glasburkar. Häll den heta lagen över. Låt svalna. Tryck ner avsköljda myntakvistar i lagen. Låt stå svalt.
ros21 augusti 2010
{snicker}Går det att förvälla några päron och sedan göra en god päronpaj Päronpaj med mandeltäcke
Memelie21 augusti 2010
Jag tror på inläggningar, då får de gosa till sig lite, kan ju inte göra så mycket om att de inte är riktigt mogna då.
vinciqator21 augusti 2010
Recept på ingefärspäron är avsedda för halvmogna gråpäron. Omogna päron av andra sorter kan vara vanskliga att använda rakt av Är skörden så stor att en gren gått förlorad skulle jag koncentrera mig på att rädda trädet och kasta karten.
FruAst22 augusti 2010
Förutom ingefärspäron kan man ha vaniljstång i sockerlagen eller saffran. Riktigt mogna kan man lägga direkt skalade i sockerlagen, men något omogna bör kokas något mjuka först.
Jag brukar konservera mina men det är en helt annan historia!
Är det någon som har tips om vad man kan göra med päron, som inte är riktigt mogna. Har ett träd som ger så mycket frukt att en gren har gått av:(
Det är riktigt gott med inlagda päron. Det gör nog inget om de är hårda och lite omogna eftersom man kokar dem tills de mjuknar. Min pappa brukar göra inläggning med ingefära som är himmelskt god, sen äter vi päronen till vaniljglass, till ostbricka, i bakverk...
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
1-2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar
Strimla ingefära fint. Koka upp vatten, ingefära, socker, juice och skal av 1–2 lime och 1 urskrapad vaniljstång med frön. Koka ca 10 minuter. Skala päron. Förväll päronen i kokande vatten tills de blivit lätt mjuka, 5–20 minuter. Ta upp och lägg i väl rengjorda, varma glasburkar. Häll den heta lagen över. Låt svalna. Tryck ner avsköljda myntakvistar i lagen. Låt stå svalt.
{snicker}Går det att förvälla några päron och sedan göra en god päronpaj
Päronpaj med mandeltäcke
Jag tror på inläggningar, då får de gosa till sig lite, kan ju inte göra så mycket om att de inte är riktigt mogna då.
Recept på ingefärspäron är avsedda för halvmogna gråpäron. Omogna päron av andra sorter kan vara vanskliga att använda rakt av Är skörden så stor att en gren gått förlorad skulle jag koncentrera mig på att rädda trädet och kasta karten.
Förutom ingefärspäron kan man ha vaniljstång i sockerlagen eller saffran. Riktigt mogna kan man lägga direkt skalade i sockerlagen, men något omogna bör kokas något mjuka först.
Jag brukar konservera mina men det är en helt annan historia!