Lite frågetecken i matklubbsrecepten.
Ibland så beskrivs rårakor som rösti och viceversa.
I mitt kök ser det ut så här:
Rårakor görs på RÅ potatis som rivits i smala ganska långa strimlor. Inget annat, bara salt. Steks frasiga i tunna plättar som får flyta ut med taggig kontur. Ganska hög värme.
Potatisbullar görs alltid på KOKT potatis. Mosa potatisen och tillsätt ägg och smör; salt och peppar. Gör bullar och vänd dem i ströbröd. Stek i stekpanna på varje sida. Bra rätt om man fått potatismos över.
Rösti innehåller ALLTID lök och kan göras på kokt eller rå potatis. Både potatis och lök rivs halvfint och blandas. Riven ost kan tillsättas om man vill konstra till det lite. Salt och peppar. Medelvarm stekpanna där man med fördel kan fylla botten med en 2 cm kaka.
Erajscha2 januari 2013
.. och raggmunk är råriven potatis i pannkakssmet.
MosterNettan2 januari 2013
Skrivet av Erajscha den 2 jan 2013
.. och raggmunk är råriven potatis i pannkakssmet.
Gött med stekt fläsk och lingon/creme fraiche.
MosterNettan2 januari 2013
Skrivet av Gandolfi den 2 jan 2013
Lite frågetecken i matklubbsrecepten.
Ibland så beskrivs rårakor som rösti och viceversa.
I mitt kök ser det ut så här:
Rårakor görs på RÅ potatis som rivits i smala ganska långa strimlor. Inget annat, bara salt. Steks frasiga i tunna plättar som får flyta ut med taggig kontur. Ganska hög värme.
Potatisbullar görs alltid på KOKT potatis. Mosa potatisen och tillsätt ägg och smör; salt och peppar. Gör bullar och vänd dem i ströbröd. Stek i stekpanna på varje sida. Bra rätt om man fått potatismos över.
Rösti innehåller ALLTID lök och kan göras på kokt eller rå potatis. Både potatis och lök rivs halvfint och blandas. Riven ost kan tillsättas om man vill konstra till det lite. Salt och peppar. Medelvarm stekpanna där man med fördel kan fylla botten med en 2 cm kaka.
Det var frågetecken som rätats ut tycker jag. Du har beskrivit det exakt som jag skulle göra!
The_mama97mia3 januari 2013
(Y)
Hear, Hear.
rosatalo3 januari 2013
Raggmunk då?
Gandolfi3 januari 2013
Jag hade haft fler rader i inlägget hade jag inkluderat raggmunken också. Men som Erajscha skriver: RAGGMUNK ÄR RÅRIVEN POTATIS I PANNKAKSSMET. Alltså potatis, vetemjöl, ägg, mjölk och salt.
Ska vi titta på kroppkakorna och Pitepalten också?
KOKT potatis i kroppkakan, RÅ potatis i Pitepalten. Eller....
rosatalo3 januari 2013
Skrivet av Gandolfi den 3 jan 2013
Jag hade haft fler rader i inlägget hade jag inkluderat raggmunken också. Men som Erajscha skriver: RAGGMUNK ÄR RÅRIVEN POTATIS I PANNKAKSSMET. Alltså potatis, vetemjöl, ägg, mjölk och salt.
Ska vi titta på kroppkakorna och Pitepalten också?
KOKT potatis i kroppkakan, RÅ potatis i Pitepalten. Eller...
Oj då! Missade faktiskt hennes inlägg. Skyller på postjulstress, tilltagande gaggighet och allmän ouppmärksamhet!!!
:O)
elleave3 januari 2013
Men jag skulle vilja kunna göra potatisbullar som de köpta, ingen som lyckats med det? Antar att man får blanda kokt och rå potatis?
Lite frågetecken i matklubbsrecepten.
Ibland så beskrivs rårakor som rösti och viceversa.
I mitt kök ser det ut så här:
Rårakor görs på RÅ potatis som rivits i smala ganska långa strimlor. Inget annat, bara salt. Steks frasiga i tunna plättar som får flyta ut med taggig kontur. Ganska hög värme.
Potatisbullar görs alltid på KOKT potatis. Mosa potatisen och tillsätt ägg och smör; salt och peppar. Gör bullar och vänd dem i ströbröd. Stek i stekpanna på varje sida. Bra rätt om man fått potatismos över.
Rösti innehåller ALLTID lök och kan göras på kokt eller rå potatis. Både potatis och lök rivs halvfint och blandas. Riven ost kan tillsättas om man vill konstra till det lite. Salt och peppar. Medelvarm stekpanna där man med fördel kan fylla botten med en 2 cm kaka.
.. och raggmunk är råriven potatis i pannkakssmet.
.. och raggmunk är råriven potatis i pannkakssmet.
Gött med stekt fläsk och lingon/creme fraiche.
Lite frågetecken i matklubbsrecepten.
Ibland så beskrivs rårakor som rösti och viceversa.
I mitt kök ser det ut så här:
Rårakor görs på RÅ potatis som rivits i smala ganska långa strimlor. Inget annat, bara salt. Steks frasiga i tunna plättar som får flyta ut med taggig kontur. Ganska hög värme.
Potatisbullar görs alltid på KOKT potatis. Mosa potatisen och tillsätt ägg och smör; salt och peppar. Gör bullar och vänd dem i ströbröd. Stek i stekpanna på varje sida. Bra rätt om man fått potatismos över.
Rösti innehåller ALLTID lök och kan göras på kokt eller rå potatis. Både potatis och lök rivs halvfint och blandas. Riven ost kan tillsättas om man vill konstra till det lite. Salt och peppar. Medelvarm stekpanna där man med fördel kan fylla botten med en 2 cm kaka.
Det var frågetecken som rätats ut tycker jag. Du har beskrivit det exakt som jag skulle göra!
(Y)
Hear, Hear.
Raggmunk då?
Jag hade haft fler rader i inlägget hade jag inkluderat raggmunken också. Men som Erajscha skriver: RAGGMUNK ÄR RÅRIVEN POTATIS I PANNKAKSSMET. Alltså potatis, vetemjöl, ägg, mjölk och salt.
Ska vi titta på kroppkakorna och Pitepalten också?
KOKT potatis i kroppkakan, RÅ potatis i Pitepalten. Eller....
Jag hade haft fler rader i inlägget hade jag inkluderat raggmunken också. Men som Erajscha skriver: RAGGMUNK ÄR RÅRIVEN POTATIS I PANNKAKSSMET. Alltså potatis, vetemjöl, ägg, mjölk och salt.
Ska vi titta på kroppkakorna och Pitepalten också?
KOKT potatis i kroppkakan, RÅ potatis i Pitepalten. Eller...
Oj då! Missade faktiskt hennes inlägg. Skyller på postjulstress, tilltagande gaggighet och allmän ouppmärksamhet!!!
:O)
Men jag skulle vilja kunna göra potatisbullar som de köpta, ingen som lyckats med det? Antar att man får blanda kokt och rå potatis?