Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårakor, potatisbullar och rösti

  • Gandolfi 2 januari 2013

    Lite frågetecken i matklubbsrecepten.
    Ibland så beskrivs rårakor som rösti och viceversa.
    I mitt kök ser det ut så här:
    Rårakor görs på RÅ potatis som rivits i smala ganska långa strimlor. Inget annat, bara salt. Steks frasiga i tunna plättar som får flyta ut med taggig kontur. Ganska hög värme.

    Potatisbullar görs alltid på KOKT potatis. Mosa potatisen och tillsätt ägg och smör; salt och peppar. Gör bullar och vänd dem i ströbröd. Stek i stekpanna på varje sida. Bra rätt om man fått potatismos över.

    Rösti innehåller ALLTID lök och kan göras på kokt eller rå potatis. Både potatis och lök rivs halvfint och blandas. Riven ost kan tillsättas om man vill konstra till det lite. Salt och peppar. Medelvarm stekpanna där man med fördel kan fylla botten med en 2 cm kaka.

  • Erajscha 2 januari 2013

    .. och raggmunk är råriven potatis i pannkakssmet.

  • MosterNettan 2 januari 2013

    Skrivet av Erajscha den 2 jan 2013

    .. och raggmunk är råriven potatis i pannkakssmet.



    Gött med stekt fläsk och lingon/creme fraiche.

  • MosterNettan 2 januari 2013

    Skrivet av Gandolfi den 2 jan 2013

    Lite frågetecken i matklubbsrecepten.
    Ibland så beskrivs rårakor som rösti och viceversa.
    I mitt kök ser det ut så här:
    Rårakor görs på RÅ potatis som rivits i smala ganska långa strimlor. Inget annat, bara salt. Steks frasiga i tunna plättar som får flyta ut med taggig kontur. Ganska hög värme.

    Potatisbullar görs alltid på KOKT potatis. Mosa potatisen och tillsätt ägg och smör; salt och peppar. Gör bullar och vänd dem i ströbröd. Stek i stekpanna på varje sida. Bra rätt om man fått potatismos över.

    Rösti innehåller ALLTID lök och kan göras på kokt eller rå potatis. Både potatis och lök rivs halvfint och blandas. Riven ost kan tillsättas om man vill konstra till det lite. Salt och peppar. Medelvarm stekpanna där man med fördel kan fylla botten med en 2 cm kaka.


    Det var frågetecken som rätats ut tycker jag. Du har beskrivit det exakt som jag skulle göra!

  • The_mama97mia 3 januari 2013

    (Y)

    Hear, Hear.

  • rosatalo 3 januari 2013

    Raggmunk då?

  • Gandolfi 3 januari 2013

    Jag hade haft fler rader i inlägget hade jag inkluderat raggmunken också. Men som Erajscha skriver: RAGGMUNK ÄR RÅRIVEN POTATIS I PANNKAKSSMET. Alltså potatis, vetemjöl, ägg, mjölk och salt.

    Ska vi titta på kroppkakorna och Pitepalten också?
    KOKT potatis i kroppkakan, RÅ potatis i Pitepalten. Eller....

  • rosatalo 3 januari 2013

    Skrivet av Gandolfi den 3 jan 2013

    Jag hade haft fler rader i inlägget hade jag inkluderat raggmunken också. Men som Erajscha skriver: RAGGMUNK ÄR RÅRIVEN POTATIS I PANNKAKSSMET. Alltså potatis, vetemjöl, ägg, mjölk och salt.

    Ska vi titta på kroppkakorna och Pitepalten också?
    KOKT potatis i kroppkakan, RÅ potatis i Pitepalten. Eller...



    Oj då! Missade faktiskt hennes inlägg. Skyller på postjulstress, tilltagande gaggighet och allmän ouppmärksamhet!!!

    :O)

  • elleave 3 januari 2013

    Men jag skulle vilja kunna göra potatisbullar som de köpta, ingen som lyckats med det? Antar att man får blanda kokt och rå potatis?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.