Hittade ett sådant underbart recept här inne sen förr. Receptet heter Restplättar *wow* så bra de blev. Fast jag vill kalla dem restburgare.
Här är länken: http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/rester_-_vad_goera_med_dom__3360.html#.VMDhIkeG-ul
Vet inte om det finns någon fast plats för att söka rester? Tänkte annars att ni kan lägga upp era bästa tips på rester även i denna tråd.
Ha en bra dag/ kram
Ps Restplättar finns nästan längst ned på sidan 1 i bifogad länk
Bappi23 januari 2015
Hallå alla var är ni med era fina tips {question} /kram
Gnurf23 januari 2015
Ugnsomelett brukar jag göra av rester.
I förrgår tex, av en bit kassler, lite överblivna älgköttbullar, purjolök, rödlök, broccoli från frysen, spenat från frysen. Hacka och bara fräs ihop i en panna, ner i smord form. Vispade ihop 15 ägg och några mjölkskvättar, ostskivor ovanpå. 225-240 grader i ugnen i 25-30 min.
Perfekt i lunchlådan, många portioner i ett svep och nyttigt oxå. Rårivna morötter till det.
Sedan har jag en liknande variant som jag brukar benämna Omeplätt. Lite mer mjölk, någon dl mjöl och ngra teskedar bakpulver i smeten. Fast då steker jag i panna först (ugnstålig) och kör därefter in allt i ugnen 15 min för att få fin färg ovanpå. Pöser upp och blir riktigt gott, lite mellanting mellan omelett och ugnspannkaka,.. :)
Hittade ett sådant underbart recept här inne sen förr. Receptet heter Restplättar *wow* så bra de blev. Fast jag vill kalla dem restburgare.
Här är länken: http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/rester_-_vad_goera_med_dom__3360.html#.VMDhIkeG-ul
Vet inte om det finns någon fast plats för att söka rester? Tänkte annars att ni kan lägga upp era bästa tips på rester även i denna tråd.
Ha en bra dag/ kram
Ps Restplättar finns nästan längst ned på sidan 1 i bifogad länk
Hallå alla var är ni med era fina tips {question} /kram
Ugnsomelett brukar jag göra av rester.
I förrgår tex, av en bit kassler, lite överblivna älgköttbullar, purjolök, rödlök, broccoli från frysen, spenat från frysen. Hacka och bara fräs ihop i en panna, ner i smord form. Vispade ihop 15 ägg och några mjölkskvättar, ostskivor ovanpå. 225-240 grader i ugnen i 25-30 min.
Perfekt i lunchlådan, många portioner i ett svep och nyttigt oxå. Rårivna morötter till det.
Sedan har jag en liknande variant som jag brukar benämna Omeplätt. Lite mer mjölk, någon dl mjöl och ngra teskedar bakpulver i smeten. Fast då steker jag i panna först (ugnstålig) och kör därefter in allt i ugnen 15 min för att få fin färg ovanpå. Pöser upp och blir riktigt gott, lite mellanting mellan omelett och ugnspannkaka,.. :)