Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Resttråden

  • Bappi 22 januari 2015

    Hittade ett sådant underbart recept här inne sen förr. Receptet heter Restplättar *wow* så bra de blev. Fast jag vill kalla dem restburgare.

    Här är länken: http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/rester_-_vad_goera_med_dom__3360.html#.VMDhIkeG-ul

    Vet inte om det finns någon fast plats för att söka rester? Tänkte annars att ni kan lägga upp era bästa tips på rester även i denna tråd.

    Ha en bra dag/ kram

    Ps Restplättar finns nästan längst ned på sidan 1 i bifogad länk

  • Bappi 23 januari 2015

    Hallå alla var är ni med era fina tips {question} /kram

  • Gnurf 23 januari 2015

    Ugnsomelett brukar jag göra av rester.

    I förrgår tex, av en bit kassler, lite överblivna älgköttbullar, purjolök, rödlök, broccoli från frysen, spenat från frysen. Hacka och bara fräs ihop i en panna, ner i smord form. Vispade ihop 15 ägg och några mjölkskvättar, ostskivor ovanpå. 225-240 grader i ugnen i 25-30 min.

    Perfekt i lunchlådan, många portioner i ett svep och nyttigt oxå. Rårivna morötter till det.

    Sedan har jag en liknande variant som jag brukar benämna Omeplätt. Lite mer mjölk, någon dl mjöl och ngra teskedar bakpulver i smeten. Fast då steker jag i panna först (ugnstålig) och kör därefter in allt i ugnen 15 min för att få fin färg ovanpå. Pöser upp och blir riktigt gott, lite mellanting mellan omelett och ugnspannkaka,.. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.