Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Såser

  • StenErikGoran 8 juli 2014

    Älskar såser i olika former. En av de mest uppskattade är min variant på rödvinssås. När jag frågar mina matgäster vad de villa käka får jag ofta svaret "Rödvinssås". Öh, ja men vad ska vi käka till då får jag ju fråga.

    Vill gärna ha lite tips på såser. Man fastnar gärna i sina egna varianter.

    Jag är en jävel på Bea-sås, hollandaise å sånt. Men här kommer i alla fall ett tips på en enkel sås om INGEN kan misslyckas med. Jag brukar använda den till panerad schnitzel med ugnsstekt potatis (som först kokats och sedan lagts in i ugnen för att få en krispig yta) och gröna ärtor.

    Buljong (på fond eller tärning).
    I med kapris till önskad smak.
    Färgsätt lite grand med kinesisk soja, inte för mycket, då blir det inte gott.
    Red av med maizena. Det ska vara ganska tunt.

    Tar två minuter! Kanske fem.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.