Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaks problem!!

  • Mirja_H 26 juni 2008

    :o
    Jag har ett litet problem med mina sockerkakor, dem har en tendens att sjunka ihop i mitten, vad gör jag för fel??
    //Mirja

  • Amika 26 juni 2008

    Du kanske gräddar dem för kort tid? Är de lite kladdiga i mitten?

  • Amika 26 juni 2008

    Vivis svamptårta

    Om man följer det receptet till punkt och pricka så får man en hög och välsmakande sockerkaka. :) Det heter bara svamptårta för att den är som en tvättsvamp lite i konsistensen. :) Jag kan säga att varken jag eller min syster eller mamma har någonsin misslyckats med den. Annars tycker jag att just sockerkakor kan vara svåra.

    lycka till!
    mvh
    Jonna

  • Kicki8 26 juni 2008

    Jag använder form med hål i mitten,det funkar bra tycker jag.

  • Sanna-plutt 27 juni 2008

    Prova att hälla i mjöl- och bakpulverblandning precis i slutet och i stället
    för att vispa med elvisp så vänder du bara ner mjölet försiktigt tills det har löst sig
    ordentligt. Om man vispar mjölet för hårt försvinner fluffigheten. Kan det vara en lösning?
    /Sanna, Tinas mat-fan! :)

  • hannah 27 juni 2008

    Hej, om sockerkakan sjunker ihop kan det bero på att du har vispat ägg och socker för länge. Mina sjönk ihop förut och det berodde på att jag vispade äggsmeten för länge, vispa inte längre än tre minuter med elvisp, lycka till, Hannah:)

  • MammaIrene 27 juni 2008

    Kanske kan du sänka temperaturen lite o ha den inne i ugnen lite lä ngre....

  • ikah 27 juni 2008

    Skrivet av hannah den 27 jun 2008

    Hej, om sockerkakan sjunker ihop kan det bero på att du har vispat ägg och socker för länge. Mina sjönk ihop förut och det berodde på att jag vispade äggsmeten för länge, vispa inte längre än tre minuter med elvisp, lycka till, Hannah:)


    Stämmer så bra det du skriver.(Y) Fick veta det av syrran och har gjort så efter det och sockerkakan har aldrig sjunkit mera för mej!:)

  • hannawe 27 juni 2008

    Kan det vara så enkelt att du kanske öppnar och stänger ungsluckan ett flertal gånger innan den har gräddats färdig? (:

  • soffis76 27 juni 2008

    Skälp inte upp kakan på en gång, utan låt den stå och svalna i formen en liten stund. Brukar fungera.

    Sjunker min kaka ändå ihop kan det vara så att jag vispat smeten för dåligt.

    /Sofia

  • pia61 27 juni 2008

    Du kanske vispar i mjölet med elvispen, det ska du absolut inte göra. Du ska blanda i det försiktigt. För då blir det platt pannkaka till kaka!

  • safira 27 juni 2008

    Hej. Någon som har ett recept på sockerkaka till en liten dödskalleform det går ca 6dl i den. Min son kom hem med den idag och vill att vi ska baka i den. Hjälp.
    Mvh Camilla

  • Kaneta 27 juni 2008

    Jag kan inte heller baka mjuka kakor. Kan bara göra långpannekakor och kladdkakor, förutom ett recept jag fått av en arbetskamrat som inte heller kan baka mjuka kakor. Detta är visserligen en chokladkaka men jag brukar ibland ta rivet citronskal eller kardemumma i istället. Jag bakar denna i en avlång form ca 1liter. Den blir faktiskt bättre av att stå till dagen efter.

    Mjuk choladkaka

    Ett annat tips är att göra som min 8-åring hemma. Han är inne i en bakperiod och bakar utan recept. Han höftar vilt och lyckas faktiskt de flesta gånger få höga fina kakor. :)

  • matnjutaren 27 juni 2008

    Skrivet av safira den 27 jun 2008

    Hej. Någon som har ett recept på sockerkaka till en liten dödskalleform det går ca 6dl i den. Min son kom hem med den idag och vill att vi ska baka i den. Hjälp.
    Mvh Camilla

    Hej
    Om du halverar detta receptet så blir det säkert "lagom". :)

    http://www.matklubben.se/recept/linnea_kihlbergs_sockerkaka_33792.html

    Lycka till! (L)

  • matnjutaren 27 juni 2008

    Skrivet av matnjutaren den 27 jun 2008

    Skrivet av safira den 27 jun 2008

    Hej. Någon som har ett recept på sockerkaka till en liten dödskalleform det går ca 6dl i den. Min son kom hem med den idag och vill att vi ska baka i den. Hjälp.
    Mvh Camilla

    Hej
    Om du halverar detta receptet så blir det säkert "lagom". :)

    http://www.matklubben.se/recept/linnea_kihlbergs_sockerkaka_33792.html

    Lycka till! (L)

    Håll bara koll på tiden. Kanske inte behövs så länge som det står i receptet. Men det kan du ju kolla med en sticka, efter ca 15 min. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.