Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips till dopbjudning

  • Dessi 22 mars 2010

    Har någon ett bra tips på en enkel och god bjudrätt till ett barndop. det kan vara en eller flera goda sallader eller nåt annat som man kan bjuda på direkt efter dopet. Det blir ca. 30 gäster. Hoppas på bra tips härifrån.
    Dessi

  • Erajscha 22 mars 2010

    Tunt skivad kassler som man marinerar i en örtdressing och kall potatispaté till kanske? Eller en god potatissallad på marinerad fetaost, babyspenat, små fina ärtor och kall kokt potatis kanske?

    Ett annat förslag är kall inkokt lax med potatis och örtsås och grönsaker.

    Man kan ju också ha bakad potatis med olika röror.

  • MatAnders 22 mars 2010

    Rökt lax med pepparot i tunnbröd som snittar e väldigt gott, annars kan man ju skära upp lite gott småplock lite som tapas och då kan man ta allt möjligt t.e.x lite olika korvar,ost, goda röror på små toast, finns nog massa spännande och kul antipasto varianter om det nu skall vara kall mat ska det det?

  • Lenkan 22 mars 2010

    Vi hade namngivningsceremoni för min son i helgen, vi hade tex-mex buffé.
    Jag gjorde eget kebabkött av hel karré, stekte kycklingfilé i marinad och fajitakryddor och gjorde en sats tex-mex färs. Sen hade vi massa grönsaker, pitabröd, tortillabröd, egna kalla såser som jag gjorde på turkisk yoghurt och salsa till det.
    Mycket uppskattat, alla kunde ta vad de ville ha

  • AnneNi 22 mars 2010

    När min svägerska med familj hade dop bjöd de på soppa och bröd med ost. Kan göras enkelt beroende på vad man väljer (hemmagjord soppa eller köpt soppa, hembakt bröd eller köpt bröd osv). Det var gott och uppskattat!

  • Mistys 22 mars 2010

    Går det bra med varm mat eller måste det vara kallt ?

  • Dessi 22 mars 2010

    Skrivet av Misty09 den 22 mar 2010

    Går det bra med varm mat eller måste det vara kallt ?[/quote

    Det skall vara mat som inte tar tid att tillaga efter dopet för vi hyr en lokal som vi åker till direkt efter kyrkan.

  • chrisq 22 mars 2010

    :DD SMÖRGÅSTÅRTA SLÅR JU ALLT GÖR DOM DAN INNAN O KÖR DIT DOM SÅ HELT FÄRDIGT

  • Glitterfia 22 mars 2010

    Det här var vansinnigt gott och var super att förbereda ett dygn innan:

    Italiensk marinerad fläskfilé

    Servera med ett gott bröd, smör och en rejäl grönsallad (en matigare variant) eller hemgjord potatissallad.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.