Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomtegröten!

  • amoz 17 december 2009

    Vad har ni på risgrynsgröten till jul? Hos oss serveras både socker,kanel, sirap, mjölk och saftsoppa, för smaken är olika.

  • boz1965 17 december 2009

    Hos mig serveras INTE tomtegröten under namnet "tomtegröt" (knasigt namn), utan under sitt RÄTTA namn: Risgrynsgröt. Och i regel blir det med mjölk, socker och kanel om inget annat uttryckligen krävs. :p

  • lece 17 december 2009

    Min gröt blir till Ris á la Malta. Ingen i familjen är så förtjust i själva gröten som den är, så nuförtiden gör vi dessert på den direkt. :) Men den ska vara med apelsinlyftor i !

  • ros 18 december 2009

    :)Till risgrynsgröten har vi bara mjölk och kanel

  • Gnurf 18 december 2009

    Mjölk, socker och kanel här oxå (Y) Vid extra festliga tillfällen en klick smör i mitten...sk smörbrunn....:p

  • Uli 18 december 2009

    mmm smorbrunn.... var lange sedan jag at det pa akta norrlandskt satt :)

    det brukar bli socker och kanel har

  • Okänd 18 december 2009

    Det är väl självklart att det finns tomtegröt!
    Här finns receptet:
    http://www.guldkorn.com/default0.asp?reason=bigscreen&varpresenturl=/std/cmmt/c_recept.asp&varpresentqs=iRecipeID=490&redir=1&from=&bhcp=1
    God Jul till alla, även till tomten förståss!(L)

  • amoz 21 december 2009

    Tack för det jan-gunnar-j! Det är klart det finns tomtegröt, det är ju den vi ställer ut på trappan till tomten sen.:)

  • Lenael 21 december 2009

    Till vår Tomtegröt serveras det sirap, kanel och mjölk.(L)

  • redd 21 december 2009

    Min familj har till att börja med en väldigt stabil risgrynsgröt (mindre mjölk), blir mer som pudding. på julafton serveras den kylskåpskall med varm hemmagjord saftsoppa eller tinade jordgubbar (även dessa uppvärmda numera i micron ;)
    Före och efter julafton är det kanel, socker och mjölk till och normal risgrynsgröt om det inte finns rester ifrån julafton.

  • mattant41 22 december 2009

    Tomtegröt som barnen säger eller risgrynsgröt då, vilket som, alla förstår.
    Sambon och barnen äter med sirap och kanel, själv vill jag ha smörhåla med riktigt smör, socker och kanel på min tallrik.
    På juldagen blir det ris a la malta med saftsås till.

  • busan37 22 december 2009

    Jag gör ris a´la malta, som äts med mjölk, kanel och socker.Jag äter dock min med bara socker

  • carola_bengtsson 22 december 2009

    Själv blir det helst riktigt god gröt kokt på enbart mjölk och grädde INGET VATTEN! se gärna mitt recept! Gröten ska vara välkokt utan hårda gryn. Njuts på olika sätt i vår familj, en del äter med socker, kanel och mjölk andra med socker och saftsoppa eller socker, kanel och saftsoppa. Min mamma gör en fruktsoppa av torkade frukter som hon har till gröten. Använder även denna gröt som bas till ris à la maltan serverar då en jordgubbskompott till, det blir en riktigt mäktig dessert.(Y)

  • lissalf 23 december 2009

    (Y)

  • grisslan 23 december 2009

    Hos oss äts gröten helst varm med gammeldags mjölk och smörbrunn.
    Blir det något över till juldagen så blir det till ris á la malta med socker och saftsås eller kompott.

  • jhulia 23 december 2009

    Äter vanligtvis med socker, kanel och självklart smörbrunn (smörhåla).
    Blir det över, så blandas det i ägg, grädde och saffran (ibland flagad mandel ) och sen in i ugnen och sen äts den med björnbärssylt och vispad grädde till. (Y)

  • lillawe 23 december 2009

    (Y) Klart att på julaftonsmorgon grundar vi med risgrynsgröt!!(Y)
    Innan tomten kommer så sätter vi ut ett stort träfat till honom , till det naturligtvis, kanel , socker och mjölk.(L) God Jul!!(L)

  • jessica-j 23 december 2009

    massa massa socker på min tomtegröt blir det... =)

  • WiolaH 24 december 2009

    Vi går direkt på desserten, Ris a´la malta som äts med saftsås gjord av hemkokt körsbärssaft (L)

  • jota 24 december 2009

    I Danmark har jag fått lära mig att tomtegröten gärna avnjuts tillsamans med jule-hvidtöl,vilket man kan likna med en blandning av lättöl och julmust.Har aldrig provat själv men kan vara ett alternativ för den våghalsige.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.