Vi kan ju utesluta ärtsoppa och bruna bönor med tanke på de ljudeffekter med tillhörande växthusgaser de medför. :D
Gnurf23 april 2009
Du tänker på hygieniska gränsvärden för dB nu antar jag. Ja Polisen testar ju motorcyklar...så varför inte...:D Fast din moppe är väl inte i farozonen....:o
Skrivet av boz1965 den 23 apr 2009
Vi kan ju utesluta ärtsoppa och bruna bönor med tanke på de ljudeffekter med tillhörande växthusgaser de medför. :D
Erajscha27 april 2009
Är grisuppfödning klimatsmart?
123Linnea27 april 2009
Såvitt jag har förstått föder man upp grisarna på sojabönor - och sojabönor odlas i regel inte klimatsmart (tvärt om - på bekostnad av regnskogarna) och i regel inte i vår världsdel.
Men grisar som bökar omkring i bondens trädgård och äter matavfall från hushållet, måste väl anses som skapligt klimatsmarta! Eller?
Erajscha27 april 2009
Jag tycker det är så himla svårt att veta vad som är vad. Men som du säger så måste det ju vara bra så länge de lever på hushållsavfall. Men då pratar vi ingen stordrift direkt...
Gnurf7 maj 2009
Hej hopp...läste i tidningen att i "Niklas Mat" på SVT1 kl 20.00 idag Torsdag 7 Maj så är det tema KLIMATSMART Mat....:)
Så det kan Ni ju kika på kanske.
Å andra sidan börjar även kvartsfinalen i Hockey-VM kl 20.00 idag Torsdag 7 Maj i TV6, Sverige mot Tjeckien.
Tja, valet är ju ENKELT men Smak och Bak. Delade. (Y)
poffa7 maj 2009
För att kunna avgöra vad som är vad bör man ha djupt ingående kunskaper i många ämnen och sektorer. Sedan är ju allt relativt.
Här i veckan såg vi hur Svensk fångad torsk transporterades till Frankrike (130 mil) medan vi i Sverige köper från Norge?!!??
Uppdrag granskning: http://svt.se/2.109876/torskens_resa?lid=puff_1532029
Hur skruvat som helst och det vet alla som jobbar med mat.
hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
boz19657 maj 2009
Skrivet av Erajscha den 27 apr 2009
Är grisuppfödning klimatsmart?
Beror på hur den bedrivs, skulle jag tro.
boz19657 maj 2009
Skrivet av poffa den 7 maj 2009
...hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
Det behövde vi inte förr. Då visste man hur man vinterförvarar frukt och grönt. Våra förfäder behövde verkligen inte nöja sig med rovor. Visserligen var det en liten aning torftigare vintertid, men de led ingen nöd (i regel).
poffa7 maj 2009
Skrivet av poffa den 7 maj 2009
...hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
Det behövde vi inte förr. Då visste man hur man vinterförvarar frukt och grönt. Våra förfäder behövde verkligen inte nöja sig med rovor. Visserligen var det en liten aning torftigare vintertid, men de led ingen nöd (i regel).
Skrivet av boz1965 den 7 maj 2009
Skrivet av poffa den 7 maj 2009
...hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
Det behövde vi inte förr. Då visste man hur man vinterförvarar frukt och grönt. Våra förfäder behövde verkligen inte nöja sig med rovor. Visserligen var det en liten aning torftigare vintertid, men de led ingen nöd (i regel).
Nja, vad förstår vad du menar, givetvis syltades det och saftades och gjordes inläggning köpte och sålde från utlandet mm, och mycket annat.
Mitt förra inlägg handlade mest om hur det faktiskt finns begränsningar om man nu ska var helt klimat-korrekt.
Och givetvis utgick jag ifrån att folk förstod ironin men samtidigt verkligheten om man skulle följa dessa regler till punkt och pricka!
Som om allt skulle vara lokalproducerat för hundra/tusen år sedan?! :p
mooseella7 maj 2009
http://www.klimatpiloterna.se/vad/vadkandu.htm
läs mer om klimatsmart mat här.
poffa7 maj 2009
Skrivet av mooseella den 7 maj 2009
http://www.klimatpiloterna.se/vad/vadkandu.htm
läs mer om klimatsmart mat här.
Ja det där var intressant, och det hela bör nog handla om hur vi i modern tid kan göra saker klimatvänliga/smart och inte hylla tiden hur det var förr..
Jag vill veta vad som menas med klimatsmart mat.
Det jag själv kommit på är helt okej är:
* egenhändigt plockad svamp
* egenhändigt plockade bär
* egenhändigt plockade hasselnötter/valnötter
Hjälp mig fylla på listan...
Allt egenodlat.
Jag vill veta vad som menas med klimatsmart mat.
Det jag själv kommit på är helt okej är:
* egenhändigt plockad svamp
* egenhändigt plockade bär
* egenhändigt plockade hasselnötter/valnötter
Hjälp mig fylla på listan...
förutsatt att du cyklat till skogen *fniss fniss*
- Fläskugnspannkaka med rivet äpple
Vi kan ju utesluta ärtsoppa och bruna bönor med tanke på de ljudeffekter med tillhörande växthusgaser de medför. :D
Du tänker på hygieniska gränsvärden för dB nu antar jag. Ja Polisen testar ju motorcyklar...så varför inte...:D Fast din moppe är väl inte i farozonen....:o
Vi kan ju utesluta ärtsoppa och bruna bönor med tanke på de ljudeffekter med tillhörande växthusgaser de medför. :D
Är grisuppfödning klimatsmart?
Såvitt jag har förstått föder man upp grisarna på sojabönor - och sojabönor odlas i regel inte klimatsmart (tvärt om - på bekostnad av regnskogarna) och i regel inte i vår världsdel.
Men grisar som bökar omkring i bondens trädgård och äter matavfall från hushållet, måste väl anses som skapligt klimatsmarta! Eller?
Jag tycker det är så himla svårt att veta vad som är vad. Men som du säger så måste det ju vara bra så länge de lever på hushållsavfall. Men då pratar vi ingen stordrift direkt...
Hej hopp...läste i tidningen att i "Niklas Mat" på SVT1 kl 20.00 idag Torsdag 7 Maj så är det tema KLIMATSMART Mat....:)
Så det kan Ni ju kika på kanske.
Å andra sidan börjar även kvartsfinalen i Hockey-VM kl 20.00 idag Torsdag 7 Maj i TV6, Sverige mot Tjeckien.
Tja, valet är ju ENKELT men Smak och Bak. Delade. (Y)
För att kunna avgöra vad som är vad bör man ha djupt ingående kunskaper i många ämnen och sektorer. Sedan är ju allt relativt.
Här i veckan såg vi hur Svensk fångad torsk transporterades till Frankrike (130 mil) medan vi i Sverige köper från Norge?!!??
Uppdrag granskning: http://svt.se/2.109876/torskens_resa?lid=puff_1532029
Hur skruvat som helst och det vet alla som jobbar med mat.
hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
Är grisuppfödning klimatsmart?
Beror på hur den bedrivs, skulle jag tro.
...hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
Det behövde vi inte förr. Då visste man hur man vinterförvarar frukt och grönt. Våra förfäder behövde verkligen inte nöja sig med rovor. Visserligen var det en liten aning torftigare vintertid, men de led ingen nöd (i regel).
Skrivet av poffa den 7 maj 2009
...hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
Det behövde vi inte förr. Då visste man hur man vinterförvarar frukt och grönt. Våra förfäder behövde verkligen inte nöja sig med rovor. Visserligen var det en liten aning torftigare vintertid, men de led ingen nöd (i regel).
Skrivet av boz1965 den 7 maj 2009
Skrivet av poffa den 7 maj 2009
...hur som helst, skulle vi i Sverige bara jobba med lokala råvaror som är närodlade i Jan-feb så får ni nöja er med rovor. He he.. :p
Det behövde vi inte förr. Då visste man hur man vinterförvarar frukt och grönt. Våra förfäder behövde verkligen inte nöja sig med rovor. Visserligen var det en liten aning torftigare vintertid, men de led ingen nöd (i regel).
Nja, vad förstår vad du menar, givetvis syltades det och saftades och gjordes inläggning köpte och sålde från utlandet mm, och mycket annat.
Mitt förra inlägg handlade mest om hur det faktiskt finns begränsningar om man nu ska var helt klimat-korrekt.
Och givetvis utgick jag ifrån att folk förstod ironin men samtidigt verkligheten om man skulle följa dessa regler till punkt och pricka!
Som om allt skulle vara lokalproducerat för hundra/tusen år sedan?! :p
http://www.klimatpiloterna.se/vad/vadkandu.htm
läs mer om klimatsmart mat här.
http://www.klimatpiloterna.se/vad/vadkandu.htm
läs mer om klimatsmart mat här.
Ja det där var intressant, och det hela bör nog handla om hur vi i modern tid kan göra saker klimatvänliga/smart och inte hylla tiden hur det var förr..
(Mormor visste inte vad som skulle komma ska).