Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad tycker du om inälvsmat

  • bernit 17 januari 2008

    Förr var det väldigt vanligt med inälvsmat både på krogar och i hemmen.
    Vi åt allt från blodpudding till lever - idag blir det allt ovanligare har jag en känsla av. Beror detta på att det inte finns någon fast food av denna typen och att vi lagar allt mer av prefabricerad mat eller är det så enkelt att vi tycker mindre om denna typ av mat i dessa tider när vi inte är tvugna att ta vara på allt från slakten ?
    Själv lagar jag gärna mat av kalvbräss, njure, lever etc.

  • evaldo 17 januari 2008

    Det verkar bli allt mindre inälvsmat nuförtiden.
    Jag tror att det kan bero lite på att inälvsorgan lagrar mycket av de miljögifter som släpps ut idag.
    Därför är folk lite rädda för att äta inälsmat, som lever, hjärta, njure och sådant som förr var naturlig föda.
    För min egen del så har jag aldrig varit någon sån där inälvsmatsälskare.

  • 17 januari 2008

    jag älskar blodpudding och lever!!(Y):D

  • hanseric 18 januari 2008

    Jag tror att det är enklare än så. Vem minns lever som något gott från barndomen? Det var fruktansvärt. Det var något man fick för att få mycket järn i sig. Alldeles för hårt stekt, som var kotymen då. Och njure tror jag få har provat ens som små.

    Själv gillar jag också kalvbräss, lever och njure även om jag kan tycka att njure är lite hardcore. Trots att jag provar att äta det mesta så märker jag att jag drar mig för hjärta, mage, testiklar etc. Men det handlar ju också om ovana och osäkerhet i hur man trakterar det hela.

  • Okänd 18 januari 2008

    Ingen inälvsmat för mig,Hua,va hemskt.

  • Queenie 18 januari 2008

    Urk säger jag bara

  • pehrzonflickan 18 januari 2008

    Blodpudding är supergott, med vitkålslingon!!

  • styvan 18 januari 2008

    Bläähh.........(N):D

  • hansdotter 18 januari 2008

    Har tvingat i mig njurpaj- URK :'(

    Ingen inälvsmat för mig!

  • Grytlappen 18 januari 2008

    Äter gärna lever och njure men har aldrig provat varken trips eller bräss. Det händer att jag någon gång om året köper en burk pölsa för att ätas i ensamhet (min k. hustru avstår så gärna).

  • lennali 18 januari 2008

    Blir riktigt tårögd när jag tänker på mammas leverstuvning som man fick när man var liten. Nu för tiden blir det Blodpudding och Leverbiff , men det blir alldeles för sällan.

  • anluk 18 januari 2008

    Blodpudding med stekt bacon, lingonsylt och rårivna morötter är super. Barnen kallar det hockeypuckar, det låter trevligare än blodpudding!
    Annars kan jag lätt avstå från inälvsmat, gillar det inte.

  • russinbullen 18 januari 2008

    ahemmagjort leverpastaj, är helt o.k

  • ingaa 18 januari 2008

    Jag och min man tycker om både blodpudding, svartsoppa och stekt lever.
    Billigt, nyttigt och gott
    Inga i Tomelilla

  • Suddisen 18 januari 2008

    Jag tycker inte heller om inälvsmat

  • farmoringer 19 januari 2008

    Jo, det är gott. Hjärtgryta mums så gott. Kokt tunga. Mums så gott. Stekt lever.Mmmm. Blodpudding. så gott...Njure var länge sen så jag minns inte hur det smakar..

  • irrevirre 19 januari 2008

    Jag äter leverpastej och thats it!
    När jag var liten tyckte jag blodpudding var gott. Nu kan jag knappt tänka tanken.. ...uuuuhhhhhhgggg!
    Jag gillade även lever och det skulle jag nog kunna äta, men INTE tillaga det för det ser groteskt ut.
    Ja, så känner jag.

  • SaraW 19 januari 2008

    Leverpastej är väl i stort sett den inälvsmat jag dristar mig till äta. All annan inälvsmat går helt enkelt bort. Har tvingat i mig lever i lite olika skepnader, men det är inte gott. Tror att det beror på att jag tänker för mycket på organets normala funktion i den levande organismen. Har insett att jag klarar mig utan dessa delikatesser...

  • Nettie 19 januari 2008

    Jag gillar både lever och njure, speciellt den engelska varianten Steak & Kidney Pie,(Y)
    Däremot kan jag inte för mitt liv få ner blodpudding:'(

  • tilda 19 januari 2008

    Har alltid gillat lever. Jag tror att jag var den enda på hela skolan som älskade de dagar det var leverbiff i skolbespisningen. Anledningen till att man började göra mat av inälvor var väl fattigdom, och i dagens överflöd finns ingen anledning att ta tillvara allt som ett boskapsdjur kan ge.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.