Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad tycker ni om

  • ThomasP 16 oktober 2007

    Vad tycker ni om butikernas egna märkesvaror typ Euroshopper,ICA Handlarnas, Coop ,Extra osv
    Själv handlar jag nästan bara märkesvaror typ kalles,gevalia,barilla,heinz eller felix och slotts senap
    osv hur gör ni ???

  • Lind 16 oktober 2007

    Jag tycker att varorna från ICA Handlarna alltid brukar vara bra, köper jag ofta istället för "märkesvarorna" (Y):D

    Men resten av märkerna brukar inte direkt vara bra! (N)

  • friis 16 oktober 2007

    Mycket av varorna som butikerna sätter egna märken på kommer ju i grunden från samma leverantörer i alla fall. Typ euroshopper och ICA Handlarna kommer från samma ställe tror jag. Saken är den att de vill öka marginalerna genom att han större mariginaler på de varorna med snygga förpackningar, samtidigt som dom även vill locka de kunder som kan nöja sig med varor som till synes ser ut att ha sämre kvallitté.

    Dessutom är det ju bra att det kommer budgetmärken på grund av att det pressar ju ner priserna på de märken som är dyrare, eller så måste de dyrare märkena se till att kvalitets skillnaden är så pass stor så att det kan försvara det högre priset.

    Konkurrens är bra och gynnar oss kosumenter!! (Y)

  • Lattemaja 16 oktober 2007

    Jag är nog både feg och skeptisk som tänker att smakar det så kostar det.
    Köper så gott som ALLTID standardmärken även om de kostar mer. Har läskiga minnen från min tid som student då jag ibland fick för mig att handla billiga, alternativa varor. Aldrig mer skumma lågprismärken med diffus ursprungsbeteckning, det säger jag bara.
    Livet är för kort och för värdefullt för att äta slask!
    (ICA´s egna varor, t ex deras bönor på burk och kokosmjölk är dock helt ok, så någon liten chans tar jag ibland i alla fall.)

  • Retrivern 16 oktober 2007

    Jag tycker det är lte s & så. För när jag brukar välja coop eler de ndra ka det ara gott eller inte. Men priset bestämmer ju mycket

  • 16 oktober 2007

    själv är jag väldigt förtjust i coop(Y)

  • 16 oktober 2007

    förlåt, jag menade inte coop, jag läste något annat samtidigt som jag skrev, jag menade euroshopper, jag är väldigt förtjust i euroshopper(Y)

  • friis 16 oktober 2007

    Euroshopper har faktiskt ganska många bra varor (Y). Men det finns mycket som är riktigt, riktigt, riktigt dåligt också! (N)

  • ThomasP 17 oktober 2007

    Butikerna vill sälja egna märkesvaror för att de tjänar mycket mer på de. Men priserna skiljer ju ofta bara någon krona borde inte kvaliteten vara sämre. De gör ju inte varorna själva utan köper in produkterna från andra leverantörer från hela världen. Kolla vart varorna kommer ifrån det är inte ofta lokala varor varor som är butikens egna varor.// Mvh Thomas(N)

  • Lena 17 oktober 2007

    Ja inte är de nån höjdare de är sämmre kvalite på deras eget har provat olika men är inte nöjd så jag håller mig till de som är svenskt i alla fall. Mvh Lena

  • matvraket 17 oktober 2007

    Mycket av de egna varor som finns kommer ofta från samma fabriker som "märkesvarorna". De är ofta tillagade på samma sätt, med några skillnader i ingredienserna. (Här åsyftar jag främst icas eget märke, eftersom det är där jag har störst inblick). Jag köper gärna EMV (Egna märkesvaror), så länge de smakar bra och är billigare än andra kända märken. Ex: icas pasta är ett mkt bra alternativ til barilla eller kungsörnen, och likaså deras ost. (Y)

    Många av icas emv är toppen! Sedan kan jag inte tala för euroshopper, eftersom jag inte har lika stor erfarenhet av dem.

  • evaldo 17 oktober 2007

    Jag bryr mig inte om det är märkevaror eller inte. Det jag tittar på är om varan ser aptitlig ut och är prisvärd.

  • Aspholme 17 oktober 2007

    Genomgående så är Euroshopper en sämre rentav dålig kvalite! Prova Ica-Handlarnas Potatismos-Gott. Sedan så slår kvalité alltid lågpris.

  • Bianca 17 oktober 2007

    Hmm, jag har förut varit en riktig "märkestyp" vad gäller matprodukter. Ganska välupplyst konstumentmässigt och skapligt intresserad. Följer nyheter och medias bevakning vad gäller oss konsumenter. Håller med friis här ovan. Många av produkterna som säljs under egna namn kommer ju från samma producent från början. Att betala dubbelt upp verkar alltså inte riktigt klokt. Visst finns det även riktiga stolpskott och måndagsexemplar av en del grejer men överlag är det inte så stor skillnad på kvalitet som motiverar det höjda priset. Det som däremot kan bli ett dilemma är om det är kramärkt, rättvisemärkt, ekologiskt mm. Jag vill att den som arbetat med produkten ska ha lön och inte vara nån stackare som är inlåst i en fabrik och tvingas jobba för maten. Så lite mer etisk märkning på dessa lågprisprodukter tycker jag skulle vara bra.

  • matvraket 17 oktober 2007

    Håller helt och hållet med Bianca ovan, även om jag är glad att det finns billigare alternativ till märkesvaror. För det är så jag ser det; EMV (Egna MärkesVaror) är billigare alternativ. Jag tror att de rikitga märkesvarorna ibland tar ut överpriser för sina varor just eftersom de är så kända. Folk är beredda att betala, men de betalar inte för varan utan för märket.

  • Amika 17 oktober 2007

    Jag är nog tyvärr en fantast av märkes varor. Men visst slinker det ner lite varor av affärernas egna märken ibland. Som ica's egna. Deras bacon och deras grillkorv är god. :)
    Men jag gillar inte euroshopper... Och Tulip gillar jag inte alls. Tulips bacon i bitar knastrar när man tuggar på dem. *ryser*
    Sen köper jag ibland coop extras egna kyckling filé. Den är jättegod och billig. :) Men även där är det så att har jag råd så köper jag hellre kronfågels. :)

  • tantgreen 17 oktober 2007

    Jag tycker det flesta lågprismärken jag provat är bra, speciellt Ica´s egna varor. Men även euroshopper har mycket bra och väldigt prisvärt! (Y)

  • sivan 18 oktober 2007

    Jag har använt mycket utav coops varor men det är för att jag tycker att de är bra och är bra pris på, betalar inte mer för en vara bara för att det är känt märke för det är ingen garanti att det är bra.

  • 21 oktober 2007

    De flesta lågprismärkena är bra, anser jag!
    Men Eldorados varor är oftast dåliga!
    De aktar jag mig för!

  • e_p_a2000 14 november 2007

    Det jag är lite orolig för är att de stora kedjorna ICA Coop Axfood ersätter de vanliga märkena med sina egna. Har de plats för Tex 5 sorters ketchup så försvinner ju två vanliga märken när de ställer ut sina egna (ica+euroshopper eller coop+ extra). Fortsätter det i samma fart som idag så kommer flera av de "vanliga" märkena försvinna

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.