Våra fyra grundsmaker är surt, salt, sött och beskt (ett par till har komit fram i senare års forskning).
Salt och sött balanseras bra i de flesta köken. Beskan är inte alltid välkommen, men finns i bla stekytor. Syran tycker jag däremot det slarvas med. Förr i världen stod det alltid matättika på bordet. Senare ersattes den med HP-sås och numera Ketchup.
Varför är folk så rädda för syra numera? Personligen älskar jag en riktig syrlig sås till dillkött, eller en syrlig Korv Stroganoff.
Ketchupen används nästan aldrig i vårt hushåll, däremot står ättiksflaskan framme på bordet.
monac7 november 2008
vinäger,pressad citron och lime används flitigt här!!!!
Har mest ättika till att kalka av vattenkokaren med!
...jo till inläggningar av olika slag oxå!:)
Våra fyra grundsmaker är surt, salt, sött och beskt (ett par till har komit fram i senare års forskning).
Salt och sött balanseras bra i de flesta köken. Beskan är inte alltid välkommen, men finns i bla stekytor. Syran tycker jag däremot det slarvas med. Förr i världen stod det alltid matättika på bordet. Senare ersattes den med HP-sås och numera Ketchup.
Varför är folk så rädda för syra numera? Personligen älskar jag en riktig syrlig sås till dillkött, eller en syrlig Korv Stroganoff.
Ketchupen används nästan aldrig i vårt hushåll, däremot står ättiksflaskan framme på bordet.
vinäger,pressad citron och lime används flitigt här!!!!
Har mest ättika till att kalka av vattenkokaren med!
...jo till inläggningar av olika slag oxå!:)