Jag söker efter ett bakverk som heter Lefsa, med ett eller två f vet ej.
Men min mormors syster som är norsk och hennes man dansk så är jag inte säker på vilket land bakverket kommer i från.
Det jag minns var att Nelly hade nått vit tunnbröd som var hårt från början, som hon sen lade mellen en fuktig kökshanduk så blev brödet mjukt, hon varierade mellan olka fyllningar som smörkräm vanilj som var min favorit. Sen pudrade hon med florsocker innan serveringen.
Jag saknar verkligen dom, som vit mjuk tunnbröd med vaniljsmörkräm {lashes}
Jag söker efter ett bakverk som heter Lefsa, med ett eller två f vet ej.
Men min mormors syster som är norsk och hennes man dansk så är jag inte säker på vilket land bakverket kommer i från.
Det jag minns var att Nelly hade nått vit tunnbröd som var hårt från början, som hon sen lade mellen en fuktig kökshanduk så blev brödet mjukt, hon varierade mellan olka fyllningar som smörkräm vanilj som var min favorit. Sen pudrade hon med florsocker innan serveringen.
Jag saknar verkligen dom, som vit mjuk tunnbröd med vaniljsmörkräm {lashes}
Ett tips är detta recept.
Lefsor med messmör
http://gittosmat.taffel.se/2007/11/23/5/