Funderar på att göra dessa kakor, men jag som är kass på att baka funderar på en sak. Det står att det ska vara en msk äggvita. Hur får man en msk äggvita?? Det går ju inte att mäta upp det i en msk mått, det är ju så kletigt. Eller hur gör man? Ska jag försöka fånga upp det kletiga i ett mått? Och sen måste man inte ha i kraramellfärgen va?? Jag tycker det ser läbbigt ut med den gröna färgen :)
Nån som har gjort dessa kakor, är dom lätta att göra och blir dom goda?
LenaBE17 februari 2013
Kakorna verkar goda, jag har inte bakat dom själv men så här skulle jag göra med ägget...
Dela ägget, slå vitan i ett glas och gulan i ett annat, sen kan du mäta upp en msk av vitan. Att bli lite kletig i händerna får man räkna med när man bakar, det tillhör bakningen. ;)
Nej du behöver inte färga mandelmassan om du inte vill det, eller också kan du ta en annan färg om du vill. Det är nog bara karamellfärg i dessa kakor för utseendets skull . :)
Jag tycker dom verkar enkla att göra och säkert blir dom jättegoda. Lycka till!
Funderar på att göra dessa kakor, men jag som är kass på att baka funderar på en sak. Det står att det ska vara en msk äggvita. Hur får man en msk äggvita?? Det går ju inte att mäta upp det i en msk mått, det är ju så kletigt. Eller hur gör man? Ska jag försöka fånga upp det kletiga i ett mått? Och sen måste man inte ha i kraramellfärgen va?? Jag tycker det ser läbbigt ut med den gröna färgen :)
http://www.matklubben.se/matklubben/slarvan/kokbok/?id=12619319&recipeid=15746&offset=1
Nån som har gjort dessa kakor, är dom lätta att göra och blir dom goda?
Kakorna verkar goda, jag har inte bakat dom själv men så här skulle jag göra med ägget...
Dela ägget, slå vitan i ett glas och gulan i ett annat, sen kan du mäta upp en msk av vitan. Att bli lite kletig i händerna får man räkna med när man bakar, det tillhör bakningen. ;)
Nej du behöver inte färga mandelmassan om du inte vill det, eller också kan du ta en annan färg om du vill. Det är nog bara karamellfärg i dessa kakor för utseendets skull . :)
Jag tycker dom verkar enkla att göra och säkert blir dom jättegoda. Lycka till!