Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

6 äggulor över, vad gör jag med dom?

  • lennali 27 augusti 2010

    Hej alla Matklubbare.....efter att igår ha bakat en helt misslyckad Budapestrulle har jag nu 6 äggulor över. Har ni något mycket gott bakrecept på lager? Förslag tas tacksamt emot. {eat}

  • saintsaens 27 augusti 2010

    Vad du kan göra är att göra en stor omgång pasta carbonara. Fyra äggulor + ett helt ägg behövs till fyra personer, så bjuder du fler kan du använda dem till detta.
    Koka spaghetti i lättsaltat vattet. Blanda ned finriven parmigiano reggiano i äggen, rör ned knaperstekt rökt sidfläsk och krydda med en rejäl mängd svartpeppar (blir äggblandningen lite för tjock, späd med lite utav kokvattnet från pastan). Vänd ned nykokt och inte helt dränerad spaghetti och släng runt tills all pasta är täckt :)

  • poffa 27 augusti 2010

    Släng ner dom i en pannkakssmet. =)

  • smeand 27 augusti 2010

    Lustigt, jag får alltid äggvitor över för jag gör egen majonäs på äggulorna hela tiden:) Så gott med hemmagjord majonäs! Ska jag för övrigt göra ikväll till vår räkfrossa. Så kan man smaksätta den på olika sätt; t ex med vitlök, saffran, ingefära, dill, dragon o körvel, basilika mm.

  • AnneNi 27 augusti 2010

    Äggulemaränger eller Leila Lindholms vaniljkräm.

  • henrix 27 augusti 2010

    Kan man frysa in äggulor repektive vitor? Det är ju lätt hänt att det blir nåndera över.

  • vitchokladkaka 27 augusti 2010

    gör citronpaj! det är sjuuuuuukt gott :D

  • Vitman 27 augusti 2010

    Du kan använda 4 gulor till att göra rödvinbärsparfait

    rör ihop 4 äggulor med 2 dl florsocker
    vispa 3 dl grädde och blanda i.
    Mosa 4 dl röda vinbär med potatismosstöten och vänd ner i smeten.
    Häll i en vattensköljd form och frys i fyra timmar.
    Tag fram ca 30 min före servering
    Mums.
    ps. receptet finns på florsocker palaetetds

  • charlottat 27 augusti 2010

    ja, det går att frysa in både gulor och vitor, och spara ihop till nåt när man får en eller två över. bara gulor över då skulle jag nog satsa på nån chokladmousse med bara gulor i, eller rårörd vaniljsås. carbonara som nån skrev ovan är ju oxå bra. har man hund kan man röra ner en gula i maten - bra för pälsen..

  • redd 27 augusti 2010

    Du kan ju alltid prova att göra pasta, lite slitigt utan manskin men klart görbart och dessutom trevligt.

  • The_mama97mia 28 augusti 2010

    Ha en gula i håret.... som inpackning...

    Jag ska leta efter ett på nötmarängbakelser där jag tror man gör kräm på äggulorna, de godaste bakelser jag ätit.

  • The_mama97mia 28 augusti 2010

    Nötmarängbakelse
    Men hoppsan, det var bara det att det är marängbotten ja, då går det åt vitor med... Men krämen kan du ju göra o ha på annat bakverk?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.