Hej alla Matklubbare.....efter att igår ha bakat en helt misslyckad Budapestrulle har jag nu 6 äggulor över. Har ni något mycket gott bakrecept på lager? Förslag tas tacksamt emot. {eat}
saintsaens27 augusti 2010
Vad du kan göra är att göra en stor omgång pasta carbonara. Fyra äggulor + ett helt ägg behövs till fyra personer, så bjuder du fler kan du använda dem till detta.
Koka spaghetti i lättsaltat vattet. Blanda ned finriven parmigiano reggiano i äggen, rör ned knaperstekt rökt sidfläsk och krydda med en rejäl mängd svartpeppar (blir äggblandningen lite för tjock, späd med lite utav kokvattnet från pastan). Vänd ned nykokt och inte helt dränerad spaghetti och släng runt tills all pasta är täckt :)
poffa27 augusti 2010
Släng ner dom i en pannkakssmet. =)
smeand27 augusti 2010
Lustigt, jag får alltid äggvitor över för jag gör egen majonäs på äggulorna hela tiden:) Så gott med hemmagjord majonäs! Ska jag för övrigt göra ikväll till vår räkfrossa. Så kan man smaksätta den på olika sätt; t ex med vitlök, saffran, ingefära, dill, dragon o körvel, basilika mm.
AnneNi27 augusti 2010
Äggulemaränger eller Leila Lindholms vaniljkräm.
henrix27 augusti 2010
Kan man frysa in äggulor repektive vitor? Det är ju lätt hänt att det blir nåndera över.
vitchokladkaka27 augusti 2010
gör citronpaj! det är sjuuuuuukt gott :D
Vitman27 augusti 2010
Du kan använda 4 gulor till att göra rödvinbärsparfait
rör ihop 4 äggulor med 2 dl florsocker
vispa 3 dl grädde och blanda i.
Mosa 4 dl röda vinbär med potatismosstöten och vänd ner i smeten.
Häll i en vattensköljd form och frys i fyra timmar.
Tag fram ca 30 min före servering
Mums.
ps. receptet finns på florsocker palaetetds
charlottat27 augusti 2010
ja, det går att frysa in både gulor och vitor, och spara ihop till nåt när man får en eller två över. bara gulor över då skulle jag nog satsa på nån chokladmousse med bara gulor i, eller rårörd vaniljsås. carbonara som nån skrev ovan är ju oxå bra. har man hund kan man röra ner en gula i maten - bra för pälsen..
redd27 augusti 2010
Du kan ju alltid prova att göra pasta, lite slitigt utan manskin men klart görbart och dessutom trevligt.
The_mama97mia28 augusti 2010
Ha en gula i håret.... som inpackning...
Jag ska leta efter ett på nötmarängbakelser där jag tror man gör kräm på äggulorna, de godaste bakelser jag ätit.
The_mama97mia28 augusti 2010
Nötmarängbakelse
Men hoppsan, det var bara det att det är marängbotten ja, då går det åt vitor med... Men krämen kan du ju göra o ha på annat bakverk?
Hej alla Matklubbare.....efter att igår ha bakat en helt misslyckad Budapestrulle har jag nu 6 äggulor över. Har ni något mycket gott bakrecept på lager? Förslag tas tacksamt emot. {eat}
Vad du kan göra är att göra en stor omgång pasta carbonara. Fyra äggulor + ett helt ägg behövs till fyra personer, så bjuder du fler kan du använda dem till detta.
Koka spaghetti i lättsaltat vattet. Blanda ned finriven parmigiano reggiano i äggen, rör ned knaperstekt rökt sidfläsk och krydda med en rejäl mängd svartpeppar (blir äggblandningen lite för tjock, späd med lite utav kokvattnet från pastan). Vänd ned nykokt och inte helt dränerad spaghetti och släng runt tills all pasta är täckt :)
Släng ner dom i en pannkakssmet. =)
Lustigt, jag får alltid äggvitor över för jag gör egen majonäs på äggulorna hela tiden:) Så gott med hemmagjord majonäs! Ska jag för övrigt göra ikväll till vår räkfrossa. Så kan man smaksätta den på olika sätt; t ex med vitlök, saffran, ingefära, dill, dragon o körvel, basilika mm.
Äggulemaränger eller Leila Lindholms vaniljkräm.
Kan man frysa in äggulor repektive vitor? Det är ju lätt hänt att det blir nåndera över.
gör citronpaj! det är sjuuuuuukt gott :D
Du kan använda 4 gulor till att göra rödvinbärsparfait
rör ihop 4 äggulor med 2 dl florsocker
vispa 3 dl grädde och blanda i.
Mosa 4 dl röda vinbär med potatismosstöten och vänd ner i smeten.
Häll i en vattensköljd form och frys i fyra timmar.
Tag fram ca 30 min före servering
Mums.
ps. receptet finns på florsocker palaetetds
ja, det går att frysa in både gulor och vitor, och spara ihop till nåt när man får en eller två över. bara gulor över då skulle jag nog satsa på nån chokladmousse med bara gulor i, eller rårörd vaniljsås. carbonara som nån skrev ovan är ju oxå bra. har man hund kan man röra ner en gula i maten - bra för pälsen..
Du kan ju alltid prova att göra pasta, lite slitigt utan manskin men klart görbart och dessutom trevligt.
Ha en gula i håret.... som inpackning...
Jag ska leta efter ett på nötmarängbakelser där jag tror man gör kräm på äggulorna, de godaste bakelser jag ätit.
Nötmarängbakelse
Men hoppsan, det var bara det att det är marängbotten ja, då går det åt vitor med... Men krämen kan du ju göra o ha på annat bakverk?